Ziare.com

Despre Cristian Poteras

Cristian Poteras s-a nascut la 29 iulie 1965, in Bucuresti, in sectorul 6. Sportiv de performanta, arbitru international de lupte si inginer, in anul 2002 a decis sa se implice in politica.

In anul 2004 a fost ales primar in sectorul 6. In 2008, oamenii l-au votat din nou, si astfel a devenit primul primar al sectorului 6 reales in functie.

In 2012, a pierdut insa alegerile in fata lui Rares Manescu, candidatul USL, care a obtinut 49,96 la suta din voturi. Poteras, care a candidat din partea PDL, a reusit sa adune 20,32 la suta din voturi. 

Activitatea profesionala si politica

Din 1991 pana in 2004 a activat exclusiv in mediul privat ca sportiv profesionist, component al lotului national de lupte, ca arbitru international si ca om de afaceri.

In perioada 1991-2003 a condus, pe rand, companii din domeniul alimentatiei publice, al transporturilor, al industriei carnii, pana in momentul in care a devenit candidat la functia de primar al Sectorului 6 si a renuntat la toate calitatile pe care le avea in aceste societati.

In tot acest timp, si-a urmat in continuare pasiunea pentru sport, activand ca sportiv de performanta si arbitru national si international de lupte, iar in anul 2005 a devenit presedintele Federatiei Romane de Lupte.

In anul 2004 a fost ales primar al Sectorului 6 din partea Aliantei D.A., iar in anul 2008 a devenit presedintele Organizatiei Sectorului 6 a Partidului Democrat Liberal.

De asemenea, in anul 2008 a fost reconfirmat in functia de primar al Sectorului 6, unde candideaza, in 2012, pentru un nou mandat.

Realizari in mandatul de primar

Sub conducerea sa, Primaria Sectorului 6 a fost prima institutie de administratie publica din Capitala care a numit un administrator public si a incheiat un imprumut cu Banca Europeana de Investitii (BEI) pentru reabilitarea termica.

De asemenea, a dat in folosinta cel mai mare numar de locuinte ANL (cartierul Constantin Brancusi) si a incheiat cel mai amplu proiect de reabilitare totala a unui cartier derulat vreodata in Bucuresti: reabilitarea totala a cartierului Giulesti-Sarbi. In anul 2010, a inaugurat primul complex agroalimentar cu aspect si dotari ce intrunesc standarde europene de calitate, Piata Crangasi.

In sectorul 6, a dat in folosinta 126 camere de supraveghere video performante care monitorizeaza permanent unitatile de invatamant printr-un sistem centralizat de supraveghere video, prin a carui implementare spatiile de educatie vor deveni mai sigure. Pentru eficientizarea relatiei dintre cetateni si administratia publica locala a infiintat Biroul Unic.

Pentru a mari numarul de locuri de parcare, a fost printre primii primari care au dat in folosinta sistemele de parcare inteligente pe verticala, sistemul Smart Parking.

"Sunt incantat ca anul acesta am inaugurat cea mai moderna gradinita din Romania, Gradinita nr. 41 (Cartier Ghencea) si am inceput o campanie de sterilizare, vaccinare si deparazitare a animalelor fara stapan. Totodata, suntem singura institutie care publica zilnic, pe site-ul www.politia6.ro, fotografiile martor in baza carora se emit dispozitiile de ridicare ale autovehiculelor stationate neregulamentar care ingreuneaza circulatia rutiera si pietonala", afirma Cristian Poteras.

Cristian Poteras
Cristian Poteras

Data nasterii:  29.07.1965

Cariera:  Primar al Sectorului 6, presedinte al PD-L Sector 6, presedinte al Federatiei Romane de Lupte

Daca detineti informatii relevante, poze, inregistrari audio sau video inedite cu Cristian Poteras, le puteti trimite la adresa de e-mail redactia@ziare.com.

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
 
Platforma pentru solutionarea online a litigiilor