Boc despre acuzele lui Preda: In PD-L exista libertate de exprimare

Miercuri, 06 Ianuarie 2010, ora 15:49
2529 citiri
Boc despre acuzele lui Preda: In PD-L exista libertate de exprimare

Premierul Emil Boc a refuzat sa comenteze acuzatiile de "oligarhizare" a PD-L aduse de europarlamentarul democrat-liberal Cristian Preda, spunand doar ca in partidul pe care il conduce exista libertate de exprimare.

"Libertatea de exprimare este garantata in PD-L", a declarat premierul miercuri, reamintind ca la congresul ce va urma "fiecare membru de partid va avea dreptul sa se exprime in privinta forurilor de conducere".

Europarlamentarul PD-L Cristian Preda a continuat miercuri polemica iscata in partid pe tema candidaturii lui Honorius Prigoana in Colegiul 1 al Capitalei, considerand-o " semnul unei tendinte clare de oligarhizare a PD-L".

"PD-L in general si dl Boc in particular au o problema daca vad oligarhia doar in curtea adversarilor (...)", scrie Cristian Preda pe blog.

In opinia acestuia, desemnarea lui Honorius Prigoana drept candidat este "semnul unei tendinte clare de oligarhizare a PD-L".

"Iar daca e cineva crede ca oligarhii nostri sunt mai buni decat oligarhii lor, acela se insala", isi mai atentioneaza Cristian Preda colegii de partid.

Furtuna starnita in PD-L prin desemnarea lui Honorius Prigoana drept candidat al partidului la alegerile partiale ce vor avea loc pe 17 ianuarie in Capitala a impartit partidul in doua tabere, pro si contra tanarului candidat.

Dupa cateva declaratii publice facute de Cristian Preda si Sever Voinescu cu privire la modul in care conducerea democrat-liberala "gestioneaza resursele in partid", liderul PD-L Emil Boc a incercat sa linisteasca lucrurile marti, declarand ca "domnii Voinescu si Preda au mai putina experinta politica in partid, fiind si mai noi, astfel ca, participand si mai mult la dezbaterile interne care au avut loc, se vor lamuri si cu aspectele pe care le-au sesizat".

Citeste si:
Cenzura odioasă impusă de „infamul Doi și-un sfert”. Istoricii nu mai pot cerceta documentele sensibile din istoria României
Cenzura odioasă impusă de „infamul Doi și-un sfert”. Istoricii nu mai pot cerceta documentele sensibile din istoria României
Istoricii și cercetătorii români acuză serviciul de informații al Ministerului Afacerilor Interne că le-a „tăiat” accesul la studiul documentelor sensibile din trecutul recent al țării...
Judecătorul Dănileț, sistemul mafiot și cine mai trebuie să se teamă
Judecătorul Dănileț, sistemul mafiot și cine mai trebuie să se teamă
Judecătorul Cristian Dănileț a fost dat afară pentru a doua oară din magistratură. Politicienilor nu le place de el, pentru că explică prea mult, desface firul în patru când explică...
Comentarii
SpiritCivic
rank 5
Ce bine ca va simtiti dator sa ne asigurati ca PD-L nu incalca drepturile omului prin "disciplina de partid". ... "Boc despre acuzele lui Preda: In PD-L exista libertate de exprimare"