Cristian Preda: As vrea sa vedem niste solutii, nu sa facem misto de Boc

Sambata, 17 Iulie 2010, ora 11:48
1382 citiri
Cristian Preda: As vrea sa vedem niste solutii, nu sa facem misto de Boc

Eurodeputatul PDL Cristian Preda a declarat vineri seara la Realitatea TV ca asteapta de la cei care il critica pe Emil Boc niste solutii economice, nu sa faca "misto" de premier.

"Eu inteleg ca exista in societatea romaneasca de astazi, ma lovesc si eu de atitudinea asta, o lipsa de incredere in PDL, in Guvern, dar nu as vrea ca, in numele acestei lipse de incredere, sa facem misto de munca. (...) E o tara in care avem serioase probleme legate de criza asta economica, e pe cale sa devina si o criza finaciara si tare ma tem si sociala foarte puternica.

Suntem intr-un context european care nu ne favorizeaza si asta e un element nou pentru ca in ultimii 20 de ani noi am fost mereu favorizati de ce se intampla in Europa. (...) Exista intr-adevar o problema cu cei care dispar din orice forma de ajutor si intr-adevar ei nu sunt nicaieri, dar as vrea sa vedem niste solutii. Asta e problema, nu sa facem misto de Boc", a declarat Preda, rugat sa comenteze incidentul de joi cand Boc a fost huiduit pe un santier de la centura Capitalei de catre niste functionari care i-au reprosat ca vor fi concediati.

Preda l-a aparat si mai departe pe Boc, sustinand ca reactia acestuia de a-i trimite la munca pe cei care il fluierau a fost fireasca si i-a indemnat pe cei prezenti in studio cu el, in special pe liberalul Eugen Nicolaescu, sa nu mai "sara in cap".

"S-o fi enervat si el pe caldura asta, vine unul si il fluiera, nu-ti convine. Eu l-am pus sa-si caute un job, l-am trimis acum doua saptamani sa-si caute un job, deci nu mai sariti in cap atata. Haideti sa vedem care sunt problemele. Alegeri anticipate, suspendarea lui Basescu sunt astea solutii, eu nu cred ca sunt", a replicat Preda afirmatiei deputatului PNL ca nu face nimeni "misto" de Boc, ci el insusi o face fata de propria persoana.

Pe de alta parte, eurodeputatul a spus ca nu crede ca dialogul lui Boc cu nemultumitii respectivi i-ar fi adus simpatie. "Nu ma mai surprinde nimic in Romania, dar cred ca un dialog intre primul-ministru si cetateni, trebuie sa fie un dialog intr-un cadru reglementat. Cred ca exista si in Romania institutii de dialog social, sindicatele, patronatul, partidele politice mai vin din cand in cand la dialog daca n-au chestiuni mai importante. Sigur ca scene din astea spontane se pot produce oricand si, daca vrei sa discreditezi pe cineva, poti sa o faci si plecand de la astfel de scene spontane. Nu cred ca a castigat simpatia, nu cred ca in urma unei asemenea scene a castigat ceva. Cu mintea mea, atat cat ma duce, cred ca n-a castigat ceva", a conchis eurodeputatul.

In urma cu cateva saptamani, Preda sustinea ca Boc trebuie sa-si caute alt job si a marturisit ca se teme ca seful Executivului va urma exemplul lui Radu Vasile sau Calin Popescu Tariceanu si se va agata de functie.

Premierul Boc a fost fluierat si huiduit joi de cateva zeci de cetateni prezenti la un santier pe care il vizita seful Executivului pe centura Capitalei. Ei l-au huiduit, fluierat si au cerut demisia Guvernului. Multi i-au reprosat premierului taierile de pensii si salarii si faptul ca nu au un loc de munca. "Ne taiati noua pensiile sa traiasca bine Udrea, Videanu si Berceanu", s-a auzit din multime.

Premierul a inceput un dialog cu oamenii, incepand sa le explice deciziile Executivului, fara succes insa.

"Baieti, munca e solutia!", le-a spus Boc celor care il fluierau, dupa care s-a indreptat spre masina pentru a parasi zona. El s-a razgandit si a decis sa se confrunte iar cu cetatenii nemultumiti. "Ma baieti, ia spuneti. Ia spune, tu! Spune tu cu ce te ocupi", le-a spus seful Executivului, incercand sa ramana calm.

"Nu conteaza, am venit sa-mi cer si eu drepturile", i-a replicat un barbat. "Ce drepturi?", a spus si Boc. "Sunt functionar public", a venit replica interlocutorului. "Ia stai. Stai, stai. Unde esti functionar public?",l-a chestionat premierul. "Nu conteaza. La Primaria Sectorului 1", a fost raspunsul. "La Sectorul 1? La Chiliman. Deci ma baieti, ca v-o trimis Chiliman sa ma huiduiti... Pe mine nu ma-nfricati! Asta sa fie mesajul", a replicat premierul iritat.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

AUR se plânge că George Simion nu are acces la comisia de control a SRI. "PNL-PSD continuă acapararea statului român"
AUR se plânge că George Simion nu are acces la comisia de control a SRI. "PNL-PSD continuă acapararea statului român"
Deputata AUR Gianina Şerban acuză că, de patru luni, Birourile permanente reunite al Camerei şi Senatului refuză, fără nicio justificare, să numească un membru al partidului în comisia...
Florin Cîțu iese la atac după tensiunile din coaliție privind candidatura lui Cătălin Cîrstoiu la Capitală. Variantele propuse de fostul premier
Florin Cîțu iese la atac după tensiunile din coaliție privind candidatura lui Cătălin Cîrstoiu la Capitală. Variantele propuse de fostul premier
Florin Cîţu, fost premier și fost lider PNL, a anunțat că sunt probleme privind „candidatura coaliţiei toxice” în persoana medicului Cătălin Cîrstoiu la Primăria Capitalei. El a...
#Cristian Preda reactii, #masuri anticriza, #misto Emil Boc , #Emil Boc