Cristian Preda, invitat de Boc la Colegiul Director al PDL

Duminica, 04 Martie 2012, ora 14:46
2198 citiri
Cristian Preda, invitat de Boc la Colegiul Director al PDL

Europarlamentarul PDL Cristian Preda anunta, pe blogul sau, ca a fost invitat de presedintele partidului, Emil Boc, sa participe la sedinta Colegiului Director de duminica, pentru discutii privind strategia electorala.

"La invitatia lui Emil Boc, voi participa la sedinta Colegiului Director al PDL, organizata azi (duminica - n.r.) la Palatul Parlamentului, de la 16h. Nu sunt membru al acestui for, dar am fost solicitat sa particip la deliberarea care va avea loc pe marginea strategiei PDL in acest an electoral", scrie Preda, pe blog.

La sedinta Colegiului Director National de duminica se va discuta in principal despre strategia PDL pentru alegerile locale, dar pot fi ar putea fi abordat si subiectul legat de Miscarea Populara, "daca va fi deschis de colegi de-ai nostri", a declarat pentru NewsIn deputatul PDL Sulfina Barbu.

"Subiectul principal pe ordinea de zi este cel legat de strategia pentru alegerile locale, practic fiecare organizatie isi va prezenta punctul de vedere si ar trebui conturata lista cu candidatii pentru locale. De principiu, primarii PDL si presedintii de Consilii Judetene in functie vor fi sustinuti pentru un nou mandat, iar acolo unde nu sunt democra-liberali in functie candidaturile vor fi stabilite pe baza de sondaj", a declarat Sulfina Barbu. Potrivit liderului PDL, sondajul pentru Primaria Generala nu este finalizat, candidatii oficiali urmand sa fie anuntati in circa doua saptamani, in jurul datei de 15 martie.

Intrebata daca subiectul legat de Miscarea Populara este pe ordinea de zi, Sulfina Barbu a aratat ca nu este un punct in acest sens, dar pot fi abordate si alte subiecte, precum cel legat de Miscarea Populara, "daca vor fi colegi care vor dori sa isi exprime puncte de vedere pe aceasta tema".

Partidul Democrat Liberal a convocat pentru duminica, 4 martie, de la ora 16.00, Colegiul Director National. Sedinta se va desfasura la Palatul Parlamentului.

Secretarul general al PDL, Ioan Oltean, a declarat vineri ca nu este de acord cu participarea PDL la alegeri sub forma unei Miscari Populare si ca partidul ar trebui sa isi pastreze insemnele.

"Personal, nu am crezut si nu cred in Miscarea Populara ca o constructie politica pentru alegerile din 2012. In sedinta noastra de duminica vom pune capat, intr-un fel sau altul acestui proiect politic care a iesit in mass-media, a iesit in opinia publica fara ca PDL sa aiba o constructie proprie, definitiva, in aceasta privinta. Eu cred ca PDL trebuie sa se prezinte la alegerile din 2012 cu denumirea pe care o are, cu sigla pe care o are, cu culoarea pe care o are, pentru ca nu am facut absolut nimic care sa ne determine, in momentul acesta, sa avem retineri fata de insemnele PDL", a declarat Oltean.

Fenomene fără precedent în istoria alegerilor. Politolog: „Vom vedea niște scoruri foarte interesante"
Fenomene fără precedent în istoria alegerilor. Politolog: „Vom vedea niște scoruri foarte interesante"
Se anunță o prezență-record la alegerile europarlamentare, programate pentru 9 iunie 2024. Fenomenul a fost explicat de către politologul Andrei Țăranu, într-un interviu pentru Ziare.com....
Cine câștigă din separarea candidaților PSD-PNL la Capitală: ”Se vor faulta unul pe altul”. Scenarii noi pentru prezidențiale
Cine câștigă din separarea candidaților PSD-PNL la Capitală: ”Se vor faulta unul pe altul”. Scenarii noi pentru prezidențiale
Sociologul Alfred Bulai, șeful departamentului de Sociologie din cadrul SNSPA, a fost invitatul rubricii „Cu fața la alegători”. Acesta a vorbit despre cele mai importante subiecte de pe...
#Cristian Preda Colegiul director PDL , #Emil Boc