Cristian Preda (PDL): Boc a ales sa nu intre in conflict cu Traian Basescu

Luni, 06 Februarie 2012, ora 14:21
3143 citiri
Cristian Preda (PDL): Boc a ales sa nu intre in conflict cu Traian Basescu
Foto: Facebook

Europarlamentarul din partea PDL Cristian Preda considera ca, desi l-a criticat pe Emil Boc pe durata celor trei ani in care a fost in fruntea Guvernului, este cazul acum sa-i si multumeasca pentru ca si-a dat demisia. Totodata, mai spune ca Emil Boc, prin demisie, a ales sa nu intre, in calitate de premier, in conflict cu presedintele Traian Basescu.

"Ca si venirea sa la putere, demisia lui Emil Boc a venit intr-un moment de criza acuta. Atunci, cauza crizei era refuzul lui Stolojan de a asuma o guvernare PDL-PSD; acum, cauza e retragerea PSD si PNL din Parlament. La fel ca si A. Nastase in vremea lui I. Iliescu sau M. Isarescu in vremea lui E.Constantinescu, Emil Boc a ales sa nu intre, ca premier, in conflict cu seful statului.

Criza pe care a traversat-o Romania in vremea guvernelor conduse de Boc a fost mai aspra decat primii ani ai tranzitiei. Increderea in premier s-a prabusit, iar contestarea de care a avut parte Emil Boc - inclusiv din interiorul PDL - a fost o presiune suplimentara.

In mijlocul incercarilor, premierul a ramas onest si calm. Desi l-am criticat (uneori, cu multa asprime), ma simt obligat acum sa ii multumesc pentru felul in care si-a asumat serviciul public", scrie Cristian Preda intr-un text publicat, luni, pe blogul personal.

Emil Boc a demisionat - Vezi ce zic Opozitia, dar si membrii Guvernului

Nu in ultimul rand, eurodeputatul democrat-liberal a facut o trecere in revista a executivelor conduse de Emil Boc: "guvernele conduse de el au fost foarte diferite si ca structura, si ca forta parlamentara: a fost mai intai, in 2008-2009, formula bicolora care avea doua treimi din voturile Parlamentului, apoi, dupa realegerea lui Traian Basescu, a venit randul unui guvern format din trei partide, guvern care a trecut de votul din Parlament doar cu ajutorul grupului minoritatilor nationale".

Emil Boc si tot Guvernul si-au dat demisia - Nu ma agat de putere!

Premierul Emil Boc a anuntat luni ca a decis sa depuna mandatul Guvernului, urmand ca presedintele Traian Basescu sa nominalizeze, dupa consultarile de la Palatul Cotroceni, un alt premier.

"Am luat decizia de a depune mandatul Guvernului", a anuntat Emil Boc la finalul unei scurte sedinte de Guvern, precizand ca a luat aceasta hotarare "pentru a detensiona situatia politica din tara, dar si pentru a nu pierde ceea ce romanii au castigat cu atatea suferinte".

Dupa ce Emil Boc a anuntat luni ca a depus mandatul intregului Guvern, ministrul Justitiei, Catalin Predoiu, a fost desemnat premier interimar de catre presedintele Traian Basescu.

A.T.

Răspunsul lui Piedone pentru Ciolacu: ”Mă duc, pe cuvântul meu, în prăpastie”. Primarul Sectorului 5 acuză un blat la București
Răspunsul lui Piedone pentru Ciolacu: ”Mă duc, pe cuvântul meu, în prăpastie”. Primarul Sectorului 5 acuză un blat la București
Cristian Popescu Piedone a exclus o retragere din cursa pentru Primăria Capitalei, după o solicitare făcută în acest sens de președintele PSD. Marcel Ciolacu i-a sugerat lui Piedone să își...
Gabriela Firea, acuzată că joacă ”la două capete”. Candidat AUR: ”Nu se decide dacă îşi doreşte să fie primar sau europarlamentar”
Gabriela Firea, acuzată că joacă ”la două capete”. Candidat AUR: ”Nu se decide dacă îşi doreşte să fie primar sau europarlamentar”
Mihai Enache, candidatul AUR la Primăria Capitalei, îi cere Gabrielei Firea să oprească jocul politic "la două capete" şi să se retragă de pe lista PSD - PNL pentru alegerile...
#Cristian Preda demisie Boc, #Emil Boc demisie, #Catalin Predoiu premier interimar, #Emil Boc conflict Traian Basescu , #Emil Boc