Cristi Preda: As vrea sa vad bilantul lui Pivniceru, de ce a fost recompensata

Joi, 28 Martie 2013, ora 20:20
4017 citiri
Cristi Preda: As vrea sa vad bilantul lui Pivniceru, de ce a fost recompensata
Foto: Facebook/Cristian Preda

Europarlamentarul PDL Cristian Preda solicita Monei Pivniceru sa isi faca public bilantul activitatii din fruntea Ministerului Justitiei, pentru a vedea de ce a fost recompensata cu functia de judecator la CCR. "Vrem sa aflam detaliile acestui mandat, care sunt reusitele acestui mandat", cere Preda.

"As vrea sa vad si eu bilantul doamnei Pivniceru. E firesc ca atunci cand pleci dintr-o pozitie ministeriala, care a fost dorita cu multa pasiune, dansa a renuntat la calitatea de magistrat, sa faci un bilant.

Este un contrast foarte mare intre dorinta apriga din vara de a fi ministru si abandonul tacut si plictisit de acum. Dincolo de acest aspect psihologic, as vrea sa stiu si eu care este bilantul institutional: ce si-a propus doamna Pivniceru sa faca si ce a facut. Orice ministru face asta. Ce a realizat, care sunt realizarile ei: 1, 2, 3... daca exista. Cred ca trebuie sa spunem public ca nu vedem ce s-a intamplat, este o opacitate extraordinara.

Este socant sa vezi ca este vorba despre o persoana care si-a dorit cu ardoare sa devina ministru, abandonand cariera judecatoreasca, ca apoi dupa cateva luni pleaca si nu stim nimic despre ce a facut.

Avem dreptul sa stim bilantul, poate sunt lucruri care ne-au scapat si poate ca ne inselam noi cand spunem ca a fost un dezastru. Vrem sa aflam detaliile acestui mandat, care sunt reusitele acestui mandat, ce a facut doamna Pivniceru cat timp avut increderea USL ca ministru al Justitiei", a declarat Cristian Preda pentru Ziare.com.

Basescu: Pivniceru, o catastrofa la Justitie. Nu e straina de revocarile din CSM

Europarlamentarul PDL considera ca desemnarea Monei Pivniceru ca judecator la Curtea Constitutionala reprezinta o "recompensa" primita din partea USL, insa nu intelege care au fost meritele fostului ministru al Justitiei.

"Prestatia ei a fost zero. De la Bruxelles se vede ca a incetinit procesul de normalizare a functionarii Justitiei din Romania. A dezonorat statutul Romaniei in UE, inactiunea doamnei Pivniceru a dus la slabirea pozitiei Romaniei in UE. Culmea e ca ea este recompensata in tara pentru ceea ce de la Bruxelles se vede ca o povara pentru Justitia din Romania.

Doamna respectiva a capatat increderea USL pentru a deveni judecator la Curtea Constitutionala. A primit un premiu dupa ce a fost o catastrofa, numai in Romania se poate intampla asa ceva. Nu stiu vreun exemplu dintr-un stat UE in care un ministru care esueaza sa primeasca un premiu.

Este ca si cum repetentul primeste o coronita. Plagiatorul primeste premiul Academiei, cam asa ar veni, sa speram ca nu se va ajunge chiar pana acolo", a subliniat Preda.

Europarlamentarul si-a manifestat speranta ca sub mandatul interimar al lui Victor Ponta la Justitie se vor "face niste propuneri rezonabile de procuror-general si procuror sef la DNA". "Ar putea fi o perioada tranzitorie foarte reusita, ar fi mai buna decat mandatul doamnei Pivniceru", a concluzionat Preda.

Mona Pivniceru si-a dat demisia, Victor Ponta preia interimatul la Justitie

Marti, Mona Pivniceru a fost desemnata judecator al Curtii Constitutionale prin votul majoritatii senatorilor. Ea a fost propusa de USL. Miercuri, ea a demisionat din functia de ministru al Justitiei, postul fiind preluat de premierul Victor Ponta.

Cum încearcă PSD să negocieze retragerea lui Piedone și care este prețul primarului de la Sectorul 5
Cum încearcă PSD să negocieze retragerea lui Piedone și care este prețul primarului de la Sectorul 5
După ce liderii coaliției PSD-PNL au luat decizia de a-l retrage pe candidatul comun Cătălin Cîrstoiu și de a merge cu candidați separați, în persoana Gabrielei Firea și a lui Sebastian...
George Simion a devenit tată. Ce mesaj i-a transmis soției liderul AUR
George Simion a devenit tată. Ce mesaj i-a transmis soției liderul AUR
La mai puțin de un an de la căsătorie, liderul Partidului AUR, George Simion, și soția sa, Ilinca, au devenit părinți. Primul copil al cuplului este un băiat, iar tatăl a ținut să-i...
#Cristian Preda Mona Pivniceru, #Cristian Preda bilant Pivniceru, #Cristian Preda Pivniceru CCR , #europarlamentar