Cristian Preda: Catalin Predoiu a vrut in Guvernul Ponta. Dovada? Un sms

Vineri, 22 Noiembrie 2013, ora 09:50
4278 citiri
Cristian Preda: Catalin Predoiu a vrut in Guvernul Ponta. Dovada? Un sms
Foto: Arhiva

Europarlamentarul Cristian Preda sustine ca fostul ministru al Justitiei, Catalin Predoiu, ar fi vrut sa fie in Guvernul Ponta, precizand ca a primit un sms, din greseala, care ii era adresat lui Predoiu.

Cristian Preda scrie, pe blog, ca Predoiu cere respect in dialog, dar pentru acest lucru este nevoie de spunerea adevarului.

"Predoiu cere respect in dialog. De acord. Dar pentru asta e nevoie sa spui adevarul. Cand va povesti unde si de ce a cerut sprijin pentru a ramane in guvernul Ponta, voi incepe sa-l cred ca e altceva decat un ambitios", scrie Preda.

Explicand cum a ajuns la concluzia ca fostul ministru si-a dorit sa fie in Guvernul Ponta 1, europarlamentarul precizeaza: "Data fiind apropierea dintre numele noastre, uneori am primit mesaje adresate lui pe telefonul meu si probabil el a primit mesaje care-mi erau adresate mie. Anul trecut s-a produs o eroare de acest fel chiar cand se negociau ultimele pozitii in guvernul Ponta 1.

Am primit atunci un mesaj in care eram intrebat daca mai trebuie insistat pentru a mi se confirma ramanerea in guvern alaturi de USL. Mie, care nu fusesem niciodata membru in vreun guvern! Dupa 30 de secunde, a venit si corectura: pardon, era pentru Predoiu, nu pentru Preda!".

De cealalta parte, prim-vicepresedintele PDL Catalin Predoiu a relatat, joi, intr-o emisiune la B1 TV, cele doua episoade legate de preluarea unui portofoliu de ministru in Cabinetul Ponta.

"Sunt doua momente. Primul moment este caderea guvernului MRU. La cinci minute dupa aceasta intamplare nefericita din istoria Romaniei, Ponta m-a abordat in Parlament si mi-a facut aceasta propunere. I-am transmis ulterior raspunsul negativ", a spus Predoiu.

Fostul ministru al Justitiei spune ca s-a facut o confuzie intre cele doua momente, celalalt avand loc la plecarea ministrului Mona Pivniceru din Guvern.

"Al doilea moment a fost in iarna anului trecut cand plecarea doamnei Pivniceru a nascut iar dezbateri pe tema ministrului. Si din nou a circulat un zvon in oras ca s-a facut o propunere. Printre numele circulate eram si eu. Glume care se fac la o bere, fa-ti bagajele ca te vor la Guvern. Dar atunci a fost un zvon doar", a sustinut Predoiu.

Predoiu a explicat si de ce presedintele Traian Basescu a ramas cu impresia ca i-a cerut ajutorul pentru a accede in Guvernul Ponta.

"Ulterior, intr-un anumit context, am avut o discutie cu presedintele in care l-am informat ca iarasi aud aceasta poveste. L-am intrebat daca stie ceva despre aceasta poveste si a spus ca nu. Acum, daca dansul a interpretat ca eu vreau sa vin inapoi in Guvern, asta este o alta poveste si eu nu mi-o asum", a conchis Predoiu.

Catalin Predoiu, Gheorghe Falca si Simona Cretu sunt candidatii pentru sustinerea PDL la prezidentialele de anul viitor.

Cine câștigă din separarea candidaților PSD-PNL la Capitală: ”Se vor faulta unul pe altul”. Scenarii noi pentru prezidențiale
Cine câștigă din separarea candidaților PSD-PNL la Capitală: ”Se vor faulta unul pe altul”. Scenarii noi pentru prezidențiale
Sociologul Alfred Bulai, șeful departamentului de Sociologie din cadrul SNSPA, a fost invitatul rubricii „Cu fața la alegători”. Acesta a vorbit despre cele mai importante subiecte de pe...
Ungaria dă asigurări că susține aderarea deplină a României la Schengen. Măsurile decise în urma vizitei lui Cătălin Predoiu la Budapesta VIDEO
Ungaria dă asigurări că susține aderarea deplină a României la Schengen. Măsurile decise în urma vizitei lui Cătălin Predoiu la Budapesta VIDEO
Ungaria va continua să susţină accederea României în spaţiul Schengen cu frontierele terestre în acest an, a transmis ministrul Afacerilor Interne, Cătălin Predoiu, în urma unei...
#Cristian Preda Predoiu Guvern Ponta, #Predoiu ministru Guvern Ponta , #europarlamentar