Cristian Preda cere in PE sa nu fie validat mandatul lui Silaghi

Duminica, 08 Septembrie 2013, ora 17:25
2349 citiri
Cristian Preda cere in PE sa nu fie validat mandatul lui Silaghi

Europarlamentarul Cristian Preda va cere in Parlamentul European ca mandatul de deputat european al liberalului Ovidiu Silaghi sa nu poata fi validat.

"Presedintele Traian Basescu a avizat urmarirea penala a lui Ovidiu Silaghi. Penelistii il desemnasera zilele trecute sa il inlocuiasca in PE pe unul dintre cei doi deputati demisionari (Busoi & Manescu). In treacat fie spus, locul ocupat de Manescu nu a fost inca vacantat: presedintele PE trebuie sa anunte demisia in sedinta publica si sa constate vacanta", scrie Cristian Preda pe blogul personal.

Acesta subliniaza ca in baza articolelor 3 si 4 din Regulamentul de procedura al Parlamentului European, va solicita ca mandatul lui Silaghi sa nu fie validat.

"Motivul este acela ca Silaghi nu poate sa-si exercite mandatul asa cum o cere Parlamentul European. Intr-adevar, in conformitate cu articolul 1 din Anexa nr. 1 a Regulamentului de procedura al PE, la care fac referire articolele 3 si 4 citate mai sus, deputatii trebuie sa actioneze 'cu respectarea urmatoarelor principii generale de conduita: actiunea dezinteresata, integritatea, transparenta, constiinciozitatea, cinstea, responsabilitatea si respectarea reputatiei Parlamentului'", adauga Cristian Preda.

Acesta se intreaba, retoric, daca "un urmarit penal, care a demisionat din legislativul national, pentru a se ascunde catva timp sub imunitatea oferita de legislativul european, respecta reputatia Parlamentului de la Strasbourg".

"Eu cred ca nu, fiindca PE are reputatia unui for integru. In niciun caz, PE nu e asociat public cu o vizuina pentru politicieni urmariti penal.

In fine, comisia competenta pentru validarea mandatelor va trebui sa discute si cazul lui E. Helvig, care pare sa fi fost privilegiat in defavoarea altor membri PNL, aflati pe lista supleantilor acestui partid in cadrul alegerilor din 2009. Sapte colegi de-ai sai au fost "sariti", pentru a i se face loc lui Helvig. Cum lista cu rezultate si ordinea supleantilor au fost deja transmise la Strasbourg, comisia va trebui sa constate daca nu cumva s-au produs discriminari in desemnarea noului deputat", incheie Cristian Preda.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

PNL ar putea avea propriul candidat în cursa pentru Primăria Capitalei. Cum s-a ajuns la această concluzie
PNL ar putea avea propriul candidat în cursa pentru Primăria Capitalei. Cum s-a ajuns la această concluzie
Eventualitatea retragerii lui Cătălin Cîrstoiu din cursa pentru Primăria Bucureşti ar complica lucrurile pentru cei din Alianța PSD-PNL. Nicolae Ciucă, preşedintele PNL, a afirmat, joi...
Primar bătăuș, susținut în continuare de PNL după ce a fost filmat cum agresa un cetățean. ”A fost sub imperiul unei mari emoții” VIDEO
Primar bătăuș, susținut în continuare de PNL după ce a fost filmat cum agresa un cetățean. ”A fost sub imperiul unei mari emoții” VIDEO
Cazul primarului din comuna Spermezeu, cercetat penal după ce a agresat fizic un cetăţean, în luna februarie, va fi discutat în forurile de conducere ale PNL Bistriţa-Năsăud, a declarat...
#Preda mandat Silaghi, #Silaghi europarlamentar mandat, #Silaghi urmarit penal , #europarlamentar