Cristian Preda explica inscrierea in PMP: Sefii PDL s-au debarasat de mine. Acum intru din nou in politica partizana

Vineri, 31 Ianuarie 2014, ora 08:24
2814 citiri
Cristian Preda explica inscrierea in PMP: Sefii PDL s-au debarasat de mine. Acum intru din nou in politica partizana

Europarlamentarul Cristian Preda a anuntat ca s-a inscris in Partidul Miscarea Populara si a vorbit despre obiectivele sale in viitorul apropiat.

Cristian Preda a facut anuntul vineri, pe blogul personal, dupa ce declarase ca se va inscrie in PMP de joi seara, intr-o emisiune televizata.

"Am decis sa intru in Miscarea Populara. Dupa ce sefii PDL s-au debarasat de mine - suspendandu-ma in baza articolului introdus, de fapt, de catre reformisti, pentru a scapa de corupti - nu am mai aderat la un partid. Am intrat, insa, in Fundatia Miscarea Populara si am sustinut apropierea fondatorilor PMP de Forta Civica a lui MRU, un proiect care e departe de a se fi incheiat", a explicat europarlamentarul.

Preda, sustinator al PPE

De asemenea, Preda a mentionat ca a fost un sustinator al Partidului Popular European (PPE), cu toate ca era independent, spunand ca relatiile sale cu responsabilii europeni sunt mai "consistente decat oricand". Totodata, el a anuntat ca va candida la alegerile europarlamentare din partea PMP.

"Din vara trecuta incoace, desi eram independent, am sustinut optiunile politice ale Partidului Popular European si am continuat sa activez in cadrul grupului parlamentar al PPE din Parlamentul European.

Relatiile mele cu membrii PPE, inclusiv cu mai multi responsabili ai celei mai importante familii europene, sunt mai consistente decat oricand. Acum, cand PMP a fost recunoscut ca formatiune politica, intru din nou in politica partizana.

Obiectivul meu pe termen scurt este sa sprijin afilierea Miscarii Populare la PPE.

Conditia sine qua non a unei asemenea afilieri este ca Miscarea Populara sa aiba deputati in Parlamentul European, dupa alegerile din 25 mai.

Iata de ce ma voi angaja cu toate fortele in campania pentru al treilea scrutin european, dupa cele din 2007 si 2009. Voi candida, deci, pentru un nou mandat in PE", a afirmat Preda.

Cristian Preda, pe urmele Elenei Udrea: Anunta ca s-a inscris in PMP

El anuntatse, de joi seara, ca se va inscrie in PMP, dupa ce notase, anterior, pe pagina sa de Facebook ca la miezul noptii va face "un anunt important" pe blogul personal.

"Daca tot sunt la dvs. in emisiune, nu mai astept, anunt acum ca ma voi inscrie in PMP. (...) Voi incerca sa contribui la primul obiectiv al PMP, acela de a fi primit in Partidul Popular European", declara Preda joi seara.

Cristian Preda pleaca din PDL: Basist fiind, spun adio!

Europarlamnetarul a fost suspendat din PDL in luna iulie a anului trecut.

Udrea isi anunta inscrierea in PMP: Plec dintr-un partid, raman intr-o echipa

Si Elena Udrea a demisionat din PDL pentru a se inscrie in PMP. Formatiunea politica a fost inscrisa oficial la Tribunal, dupa ce Curtea de Apel Bucuresti a respins toate contestatiile, a anunat, miercuri, presedintele PMP, Eugen Tomac.

D.T.

Citeste si:
Raed Arafat dă asigurări că testele pentru Covid din școli nu pot fi contaminate la asamblarea kit-urilor
Raed Arafat dă asigurări că testele pentru Covid din școli nu pot fi contaminate la asamblarea kit-urilor
Şeful Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă, Raed Arafat, a declarat vineri, 3 decembrie, că nu există riscul contaminării testelor de salivă din școli în momentul în care se...
Raed Arafat, despre posibila sa demitere: ”DSU nu e un om. Dacă deranjează şeful, păstrezi sistemul”
Raed Arafat, despre posibila sa demitere: ”DSU nu e un om. Dacă deranjează şeful, păstrezi sistemul”
Şeful Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă, Raed Arafat, a declarat vineri, 3 decembrie, că atribuțiile instituției pe care o conduce sunt stabilite prin lege. Medicul a subliniat că...