Cristian Preda ii da replica Alinei Gorghiu: Publicul trebuie sa ii cunoasca pe cei care ajung in Guvern

Marti, 26 Mai 2015, ora 15:44
3053 citiri
Cristian Preda ii da replica Alinei Gorghiu: Publicul trebuie sa ii cunoasca pe cei care ajung in Guvern
Foto: Facebook / Cristian Preda

Europarlamentarul Cristian Preda o contrazice pe Alina Gorghiu, co-presedintele PNL, care a spus ca publicul nu trebuie sa ii cunoasca pe cei care ajung in Guvern inainte de a fi numiti. "E gresit", spune Cristian Preda.

"'Un om care ajunge in Guvern nu trebuie neaparat sa fie cunoscut publicului dinainte', zice Alina Gorghiu. E gresit: cetatenii trebuie sa te cunoasca inainte de alegeri si sa inteleaga ce propui intr-un domeniu politic si, de asemenea, cum gandesti si vorbesti. Altfel, se ajunge la situatia incredibila pe care o avem in momentul de fata, cand ministrii raman anonimi, inclusiv in exercitiul functiunii, unii dintre ei reusind sa nu spuna nimic.

Declaratia Alinei Gorghiu contrazice, de altfel, logica pe care au imbratisat-o pedelistii, cu mare dificultati, in 2013, cand au alcatuit guvernul din umbra, din pacate pletoric si discret. In treacat fie zis, Blaga & co. m-au dat afara din PDL dupa ce am cerut ca prevederile statutare referitoare la shadow cabinet sa fie aplicate cu rigoare....", a comentat pe Facebook Cristian Preda.

Intr-un interviu acordat Ziare.com, Alina Gorghiu a fost intrebata cu cine va guverna PNL in cazul in care motiunea de cenzura anuntata de liberali pentru luna iunie va trece si Guvernul Ponta va cadea.

"Nu neaparat cu oameni pe care sa ii stie poporul din prima secunda. Un om care ajunge in Guvern nu trebuie neaparat sa fie cunoscut publicului dinainte. Avem resursa umana pentru trei cabinete, dar nu vrem sa deturnam atentia de la program si ideea de reconstructie, la persoane care vor conduce un minister", a raspuns Gorghiu.

Alina Gorghiu: "M-as bucura sa ne lase Ponta fara obiectul motiunii". Intre stenograme si huiduieli, e pace in PNL? Interviu

PNL il va sustine pe Catalin Predoiu pentru functia de premier in cazul in care partidul va ajunge la guvernare, au declarat in repetate randuri liderii partidului, iar presedintele Klaus Iohannis, fost presedinte PNL incurajeaza aceasta solutie.

C.B.

#Cristian Preda Alina Gorghiu ministri, #PNL guvern motiune cenzura , #europarlamentar