Cristian Preda o critica pe Macovei: A ales sa taca in fata unui spectacol jalnic

Miercuri, 13 Noiembrie 2013, ora 22:30
3235 citiri
Cristian Preda o critica pe Macovei: A ales sa taca in fata unui spectacol jalnic

Europarlamentarul Cristian Preda nu-si explica de ce Monica Macovei nu reactioneaza la felul in care se desfasoara "pseudo-competitia" din PDL pentru desemnarea candidatului la alegerile prezidentiale.

Intr-o postare pe blog, Cristian Preda se intreaba de ce fostul ministru al Justitiei nu spune nimic despre lupta care se da in partid intre Gheorghe Falca si Catalin Predoiu.

Cristian Preda, sfat pentru Falca: Draga Ghita, retrage-te! Nu-i lasa sa te umileasca

"A amutit si Monica Macovei. In fata spectacolului jalnic oferit de cei cu care pana mai ieri se confrunta, Monica a ales tacerea. E dreptul ei, de buna seama, sa ignore ceea ce se petrece. N-ar fi primul politician care abandoneaza lupta in numele unor principii. Am insa impresia ca publicul ar dori sa afle ce crede ea despre mimarea competitiei in partidul din care face parte.

"Se teme sa nu fie confundata cu o sustinatoare a lui Falca"

Unii dintre sustinatorii sai au ajuns sa se intrebe daca poti iubi justitia dispretuind dreptatea. (...) Poate ca Monica se teme ca, daca spune ceva, risca sa fie confundata cu o sustinatoare a lui Falca", arata europarlamentarul intr-un text intitulat "Al doilea (si ultimul) apel catre Falca si primul (dar nu ultimul) catre Macovei".

Totodata, Cristian Preda sustine ca Falca, primarul Aradului, "a avut curaj sa intre intr-o batalie pe care altii o pregatisera pentru un singur concurent". "Acum, intrucat a inteles despre ce este vorba, e obligat sa paraseasca pseudo-competitia. Nu e o rusine sa iesi din scena atunci cand decorul s-a prabusit", a mai precizat europarlamentarul.

Predoiu l-a spulberat pe Falca: Peste 13.000 de PDL-isti il vor candidat la prezidentiale

Europarlamentarul arata ca ceea ce se petrece acum este o nedreptate si ca "nu este maimutarita doar dreapta", ci si ideea de confruntare "libera, consistenta si transparenta".

Catalin Predoiu a castigat, sambata, alegerile interne organizate de PDL in Regiunea Centru pentru desemnarea candidatului la prezidentiale, obtinand aproape 76 de procente din voturi in fata contracandidatului sau, primarul Aradului, Gheorghe Falca.

Catalin Predoiu s-a clasat pe prima pozitie in toate cele sase judete din Regiunea Centru, obtinand 90,27 la suta din voturi in Sibiu, 74,96 la suta in Mures, 87,61 la suta in Covasna, 81,64 la suta in Brasov, 66,06 la suta in Harghita si 66,42 la suta in judetul Alba.

Citeste si:
Kelemen Hunor, despre încrederea între membrii coaliției: ”Suntem pe un drum bun, dar nu așteptați minuni”
Kelemen Hunor, despre încrederea între membrii coaliției: ”Suntem pe un drum bun, dar nu așteptați minuni”
Liderul UDMR Kelemen Hunor susține că relația între membrii coaliției de guvernare este la început de drum. Președintele UDMR a spus marți seara că a propus coaliției instituirea unei...
Kelemen Hunor neagă scandalul din coaliție și spune că Iohannis „a vrut să ştie care sunt priorităţile pentru perioada următoare”
Kelemen Hunor neagă scandalul din coaliție și spune că Iohannis „a vrut să ştie care sunt priorităţile pentru perioada următoare”
Preşedintele UDMR, Kelemen Hunor, afirmă că reprezentanţii partidelor din coaliţie nu s-au "certat", însă au întâlniri dese pentru a discuta pe teme de actualitate. În ceea ce...