Cristian Preda o critica pe Macovei: A ales sa taca in fata unui spectacol jalnic

Miercuri, 13 Noiembrie 2013, ora 22:30
3320 citiri
Cristian Preda o critica pe Macovei: A ales sa taca in fata unui spectacol jalnic

Europarlamentarul Cristian Preda nu-si explica de ce Monica Macovei nu reactioneaza la felul in care se desfasoara "pseudo-competitia" din PDL pentru desemnarea candidatului la alegerile prezidentiale.

Intr-o postare pe blog, Cristian Preda se intreaba de ce fostul ministru al Justitiei nu spune nimic despre lupta care se da in partid intre Gheorghe Falca si Catalin Predoiu.

Cristian Preda, sfat pentru Falca: Draga Ghita, retrage-te! Nu-i lasa sa te umileasca

"A amutit si Monica Macovei. In fata spectacolului jalnic oferit de cei cu care pana mai ieri se confrunta, Monica a ales tacerea. E dreptul ei, de buna seama, sa ignore ceea ce se petrece. N-ar fi primul politician care abandoneaza lupta in numele unor principii. Am insa impresia ca publicul ar dori sa afle ce crede ea despre mimarea competitiei in partidul din care face parte.

"Se teme sa nu fie confundata cu o sustinatoare a lui Falca"

Unii dintre sustinatorii sai au ajuns sa se intrebe daca poti iubi justitia dispretuind dreptatea. (...) Poate ca Monica se teme ca, daca spune ceva, risca sa fie confundata cu o sustinatoare a lui Falca", arata europarlamentarul intr-un text intitulat "Al doilea (si ultimul) apel catre Falca si primul (dar nu ultimul) catre Macovei".

Totodata, Cristian Preda sustine ca Falca, primarul Aradului, "a avut curaj sa intre intr-o batalie pe care altii o pregatisera pentru un singur concurent". "Acum, intrucat a inteles despre ce este vorba, e obligat sa paraseasca pseudo-competitia. Nu e o rusine sa iesi din scena atunci cand decorul s-a prabusit", a mai precizat europarlamentarul.

Predoiu l-a spulberat pe Falca: Peste 13.000 de PDL-isti il vor candidat la prezidentiale

Europarlamentarul arata ca ceea ce se petrece acum este o nedreptate si ca "nu este maimutarita doar dreapta", ci si ideea de confruntare "libera, consistenta si transparenta".

Catalin Predoiu a castigat, sambata, alegerile interne organizate de PDL in Regiunea Centru pentru desemnarea candidatului la prezidentiale, obtinand aproape 76 de procente din voturi in fata contracandidatului sau, primarul Aradului, Gheorghe Falca.

Catalin Predoiu s-a clasat pe prima pozitie in toate cele sase judete din Regiunea Centru, obtinand 90,27 la suta din voturi in Sibiu, 74,96 la suta in Mures, 87,61 la suta in Covasna, 81,64 la suta in Brasov, 66,06 la suta in Harghita si 66,42 la suta in judetul Alba.

Citește și:
Sorin Grindeanu visează la o autostradă până la Chișinău și Odesa. Cele mai recente planuri ale ministrului Transporturilor
Sorin Grindeanu visează la o autostradă până la Chișinău și Odesa. Cele mai recente planuri ale ministrului Transporturilor
Ministrul Transporturilor şi Infrastructurii, Sorin Grindeanu, a transmis joi, 26 ianuarie, că România şi Republica Moldova vor colabora mult mai strâns în domeniul infrastructurii. El a...
România redeschide un punct de frontieră cu Ucraina, după aproape 13 ani. Anunțul Guvernului
România redeschide un punct de frontieră cu Ucraina, după aproape 13 ani. Anunțul Guvernului
Guvernul a decis în şedinţa de joi, 26 ianuarie, deschiderea Punctului Internaţional de trecere a frontierei de stat şi a Biroului Vamal de Frontieră Racovăţ (județul Botoșani), România...