Europarlamentarul Cristian Preda: PE se raporteaza la Romania ca la Albania

Autor: Ioana Ene Dogioiu - Senior editor
Sambata, 09 Februarie 2013, ora 13:50
4527 citiri
Europarlamentarul Cristian Preda: PE se raporteaza la Romania ca la Albania

Europarlamentarul Cristian Preda atrage atentia intr-un interviu acordat in exclusivitate Ziare.com ca demersurile USL impotriva raportului MCV, in tara si in la Bruxelles, sunt privite cu multa ingrijorare in mediul european.

,,Un coleg din PE mi-a spus ca oamenii acestia par a fi extraterestri. Nu poti fi in situatia in care guvernezi si esti obligat prin tratate sa cooperezi cu Bruxelles-ul si, in acelasi timp sa faci o critica sistematica a partenerului tau de la care astepti bunavointa, fonduri, sustinere. E de neinteles si asta creeaza un fel de paralizie", a explicat Cristian Preda.

Europarlamantarul roman, care este si raportor al PE pentru Islanda, a constatat ca imaginea Romaniei in PE a fost foarte grav afectata de atitutindea puterii la Bucuresti. ,,Felul care se raporteaza in acest moment in PE eurodeputatii la Romania, din cauza comportamentului pe care il are USL, seamana cu felul in care se raporteaza la Albania".

Cristian Preda considera ca demnitatea nationala e castigata cand esti pe picior de egalitate cu partenerii europeni si cand discuti limba lor. ,,Daca te rastesti cu tafna si aroganta, automarginalizandu-te, nu esti intr-o situtie de demnitate. Te injosesti daca nu intelegi ca in UE suntem parteneri, nu in situatia pedagogica in care Bucurestiul sa dea lectii Bruxellesului.

Romania a fost perceputa din cauza coruptiei endemice si a problemelor cu justitia drept repetentul clasei, de aceea s-a negociat prost in momentul aderarii. Ei bine, elevul repetent vrea sa devina profesor. Nu merge. Cu tafna nationalista te autoexcluzi si pierzi avantajele cooperarii".

Europarlamentarul PDL atrage atentia ca riscul pe care si-l asuma USL este ca

ponderea Romaniei in Europa sa scada foarte mult si anul viitor sa primim un portofoliu cu mult mai putin important in CE. ,,S-a trecut usor peste faptul ca avem un portofoliu foarte important - agricultura.

Imi amintesc ca atunci PSD il sustinea pe Adrian Severin si tinea discursuri cum ca Romania nu are sanse la agricultura. Portofoliul pe agricultura e foarte important si a exprimat o sporire a prestigiului Romaniei la niviel european. Sa vedem ce se va putea negocia pentru Romania in 2014, sa vedem daca vom mai avea un portofoliu important."

Luni dimineata puteti citi pe Ziare.com un interviu cu Cristian Preda despre politca interna si sansele de redresare ale PDL.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

PNL ar putea avea propriul candidat în cursa pentru Primăria Capitalei. Cum s-a ajuns la această concluzie
PNL ar putea avea propriul candidat în cursa pentru Primăria Capitalei. Cum s-a ajuns la această concluzie
Eventualitatea retragerii lui Cătălin Cîrstoiu din cursa pentru Primăria Bucureşti ar complica lucrurile pentru cei din Alianța PSD-PNL. Nicolae Ciucă, preşedintele PNL, a afirmat, joi...
Primar bătăuș, susținut în continuare de PNL după ce a fost filmat cum agresa un cetățean. ”A fost sub imperiul unei mari emoții” VIDEO
Primar bătăuș, susținut în continuare de PNL după ce a fost filmat cum agresa un cetățean. ”A fost sub imperiul unei mari emoții” VIDEO
Cazul primarului din comuna Spermezeu, cercetat penal după ce a agresat fizic un cetăţean, în luna februarie, va fi discutat în forurile de conducere ale PNL Bistriţa-Năsăud, a declarat...
#Cristian Preda Romania PE, #Cristian Preda imagine Romania , #europarlamentar