PMP solicita demisia lui Cristian Preda din PE: In caz contrar, e lipsit de onoare

Joi, 05 Martie 2015, ora 19:45
3122 citiri
PMP solicita demisia lui Cristian Preda din PE: In caz contrar, e lipsit de onoare

Conducerea PMP ii solicita lui Cristian Preda sa isi dea demisia de onoare din Parlamentul European, precizand ca acesta a fost cap de lista la alegeri, dar a fost exclus si acum critica partidul.

"Cristian Preda a fost exclus din PMP, iar contestatia domniei sale a deciziei de excludere a fost respinsa de Comisia de Arbitraj si Integritate a partidului", se reaminteste intr-un comunicat remis, joi, presei.

De asemenea, conducerea PMP precizeaza ca Preda a obtinut primul mandat de europarlamentar cu sprijinul PDL, dupa care a inceput sa critice partidul.

"La PMP a repetat acelasi comportament. Dupa ce s-a vazut cu un mandat in Parlamentul European, a adus jigniri publice grave partidului si membrilor, cu efortul carora a obtinut aceasta pozitie importanta la Bruxelles.

PMP solicita demisia de onoare a domnului Cristian Preda din Parlamentul European, pentru a lasa loc urmatorului clasat pe listele Partidului Miscarea Populara. In caz contrar, apreciem ca domnul europarlamentar, Cristian Preda, este lipsit de onoare", se mai arata in comunicatul PMP.

Cristian Preda a criticat in repetate randuri anumite decizii luate de PMP, chiar in perioada in care partidul era condus de Elena Udrea, cea care a l-a plasat pe locul intai pe lista pentru alegerile din 2014. Pentru opiniile exprimate, europarlamentarul a fost exclus din partid.

Joi, Cristian Preda s-a aratat dezamagit de faptul ca PMP a ales sa se asocieze cu PP-DD, "o formatiune populista al carei fondator a fost condamnat definitiv pentru santaj".

"Desi nu mai sunt membru ‪PMP, consider ca asocierea acestui partid cu PP-DD e scandaloasa. Ca membru al ‪PE, am solicitat afilierea PMP la PPE, definitivata in toamna, in conditiile in care lista pe care am condus-o la europene a trimis doi deputati in Parlament.

Dupa arestarea Elenei Udrea, desi fusesem exclus din partid, mi s-a reprosat prezenta PMP in familia populara, fiindca in programul nostru figura lupta cu coruptia. Acum, partidul al carui presedinte e in arest preventiv, sub suspiciunea de coruptie, alege sa se asocieze cu o formatiune populista al carei fondator a fost condamnat definitiv pentru santaj. E evident ca valorile PPE sunt calcate in picioare", a scris pe Facebook Cristian Preda.

"Acceptarea PMP in PPE nu a fost o greseala. Avem incredere ca PMP va lupta impotriva coruptiei, la fel ca orice alt partid membru PPE", a fost replica data pe Twitter de Joseph Daul, presedintele PPE.

Liderul PPE ii da replica lui Cristian Preda

C.B.

Citeste si:
Premierul Nicolae Ciucă a adus la Palatul Victoria doi foști consilieri de la Ministerul Apărării
Premierul Nicolae Ciucă a adus la Palatul Victoria doi foști consilieri de la Ministerul Apărării
Doi consilieri de stat au fost numiţi joi, 2 decembrie, în Cancelaria premierului Nicolae Ciucă. Este vorba despre Gheorghiţă Agafiţei și Daniel Anghel. Deciziile privind numirea celor...
Florin Cîțu, despre riscul pierderii șefiei PNL: ”Nu se pune în discuție. Suntem la guvernare opt ani”
Florin Cîțu, despre riscul pierderii șefiei PNL: ”Nu se pune în discuție. Suntem la guvernare opt ani”
Fostul premier Florin Cîțu a declarat joi, 2 decembrie, că este exclus să fie schimbat de la conducerea PNL, amintind că a fost votat de 60% dintre colegi. Liderul PNL a precizat că...