Ponta versus Blaga, in relatia cu Partidul Comunist Chinez

Miercuri, 03 Septembrie 2014, ora 08:28
3944 citiri
Ponta versus Blaga, in relatia cu Partidul Comunist Chinez
Foto: Facebook/Victor Ponta

Europarlamentarul Cristian Preda a constatat o diferenta dintre declaratiile premierului Victor Ponta si presedintelui PDL, Vasile Blaga, avute cu ocazia vizitelor in China.

"Vasile Blaga, 14 iunie 2013: Colegii din Partidul Comunist Chinez impartasesc aceleasi valori cu noi privind constructia unui partid.

Victor Ponta, 2 septembrie 2014: Admir Partidul Comunist Chinez pentru felul in care si-a condus poporul pe calea socialista", consemneaza pe blog Cristian Preda, vicepresedinte PMP, intr-o postare intitulata "Diferenta dintre dreapta si stanga".

Acesta atrage atentia ca, "in ciuda aparentei lor apropieri, cele doua declaratii ne ingaduie sa intelegem diferenta dintre dreapta si stanga, asa cum e configurata ea in Romania: cine se revendica de la dreapta are in minte constructia organizationala si valorile, cine se revendica de la stanga se gandeste la partidul-care-conduce si poporul-care-se-lasa-condus".

Premierul Victor Ponta, aflat in vizita oficiala in China, a declarat marti ca Romania este mandra de prietenia traditionala cu China si ca "admira Partidul Comunist pentru modul in care conduce poporul chinez pe calea socialista".

Ponta admira Partidul Comunist Chinez

Ponta a mai afirmat ca Romania apreciaza rolul important pe care China il joaca in promovarea pacii mondiale si a dat asigurari ca va continua sa sprijine ferm eforturile depuse de China pentru "mentinerea suveranitatii nationale si a integritatii teritoriale".

De asemenea, Ponta a spus ca dezvoltarea Chinei va oferi Romaniei "mari oportunitati" si ca Romania este dornica de cat mai multe "schimburi de experiente" si de o cooperare apropiata cu China.

In iunie 2013, liderul PDL Vasile Blaga, aflat si el intr-o vizita oficiala in China, a laudat "prietenii chinezi", care "impartasesc valori cu noi in tot ceea ce inseamna constructia unui partid".

Blaga, bucuros ca Partidul Comunist Chinez impartaseste "aceleasi valori cu noi"

"Incredibil, dar colegii nostri chinezi, practic, si asta ma bucura, impartasesc aceleasi valori cu noi in tot ceea ce inseamna constructia unui partid, pornind de la necesitatea atragerii in partid a elitelor locale, pentru a da valoare organizatiilor, cat si a modului in care te raportezi la cetatean", a spus Blaga.

Cum exploatează Piedone strategia „omului din popor”. Politolog: ”Dejunul cu muncitori este de manual”
Cum exploatează Piedone strategia „omului din popor”. Politolog: ”Dejunul cu muncitori este de manual”
Primarul de la Sectorul 5, Cristian Popescu Piedone, este cotat cel mai bine în majoritatea sondajelor de opinie pentru a câștiga Primăria Capitalei. El este văzut adesea „pe teren”,...
România a depășit 1.091 km de autostradă şi drum expres în circulaţie. Anunțul ministrului Transporturilor despre viitoarele proiecte
România a depășit 1.091 km de autostradă şi drum expres în circulaţie. Anunțul ministrului Transporturilor despre viitoarele proiecte
Ministrul Transporturilor, Sorin Grindeanu, a anunțat joi, 28 martie, că sunt implementate - proiectare şi execuţie contracte pentru construirea a încă 729 km de drum de mare viteză....
#Ponta Blaga Partidul Comunist, #Cristi Preda Partidul Comunist, #Ponta comunist China , #europarlamentar