Preda, despre Silaghi: Un urmarit penal vrea sa isi faca scut la Strasbourg

Marti, 10 Septembrie 2013, ora 08:04

   

Preda, despre Silaghi: Un urmarit penal vrea sa isi faca scut la Strasbourg
Europarlamentarul PDL Cristian Preda reia ideea ca mandatul lui Ovidiu Silaghi in Parlamentul European nu trebuie validat, acuzand ca "un urmarit penal" vrea "sa isi faca scut la Strasbourg impotriva justitiei de la Bucuresti".

"Asa cum am indicat ieri, am cerut comisiei juridice a PE, ca si presedintelui forului legislativ, Martin Schulz, ca mandatul lui Ovidiu Silaghi sa nu fie validat. PE nu se poate compromite acceptand ca un urmarit penal sa isi faca scut la Strasbourg impotriva justitiei de la Bucuresti", noteaza, luni, Cristian Preda pe blogul personal.

Europarlamentarul ii acuza pe liberali ca au uzat de un tertip, trimitand la validare mandatul pe 4 septembrie, cu 5 zile inainte de reunirea plenului, astfel incat la Strasbourg "s-a constatat vacanta locului Ramonei Manescu, dar s-a luat si act de propunerea facuta de autoritatea electorala din Romania, ca Silaghi sa primeasca mandatul de deputat".

"Ramane de vazut daca membrii comisiei juridice a PE vor pica in capcana intinsa de penelistii care vor sa blocheze actul de justitie din Romania sau vor considera ca reputatia PE e un lucru pretios", incheie Preda.

Cristian Preda: Am cerut PE invalidarea mandatului lui Ovidiu Silaghi

Partidul National Liberal a obtinut cinci mandate de europarlamentar la alegerile din 2009. Ovidiu Silaghi era plasat pe locul 7, iar Eduard Hellvig, pe 14.

Mandatul unui europarlamentar intra in vigoare dupa ce statul respectiv trimite la Parlamentul European numele acestuia. Inainte de a putea participa la lucrarile Legislativului de la Strasbourg, eurodeputatul trebuie sa declare in scris ca nu detine o functie incompatibila cu cea de deputat in Parlamentul European, se arata in Regulamentul de Procedura.

Pe de alta parte, verificarile comisiei pot dura mai multe luni. In cazul in care aceasta constata o incompatibilitate, mandatul este invalidat.

AEP a transmis catre Parlamentul European notificarile pentru ocuparea de catre liberalii Eduard Hellvig si Ovidiu Silaghi a locurilor vacante de europarlamentari, inainte ca demisiile din Camera Deputatilor sa fie publicate in Monitorul Oficial, au declarat joi surse oficiale. Ulterior, demisiile au fost publicate in Monitorul Oficial.

Presedintele Traian Basescu a transmis, duminica, ministrului Justitiei cererile de urmarie penala pentru Adriean Videanu, fost ministru al Economiei, si Ovidiu Silaghi, fost ministru al Transporturilor.

D.R.
Sursa: Ziare.com

Articol citit de 469 ori

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
Comentarii
adsal
rank 5
Cristian Preda are dreptate.
Daca era curat,Silaghi il refuza pe Antonescu pentru a putea demonstra ca nu e vinovat de acuzatile ce i se aduc.
Platforma pentru solutionarea online a litigiilor