Ziare.com

PSD e la scor maxim. PMP nu e in situatia de a impune prezidentiabilul dreptei Interviu cu Cristian Preda

de Ioana Ene Dogioiu, Senior editor
Marti, 27 Mai 2014, ora 12:05

   

PSD e la scor maxim. PMP nu e in situatia de a impune prezidentiabilul dreptei Interviu cu Cristian Preda
PMP a obtinut un scor bun la europarlamentare, dar este sub cota presedintelui Traian Basescu si nici nu este in pozitia sa impuna un prezidentiabil al dreptei, afirma europarlamentarul PMP, Cristian Preda, reconfirmat pentru un nou mandat in urma scrutinului de duminica.

"Nu suntem orbi sa nu vedem ca PDL a facut scor dublu, ca PNL a facut tot scor dublu fata de noi, nu suntem in situatia de a spune - dati-va la o parte ca avem noi solutia", a declarat Cristian Preda intr-un interviu acordat Ziare.com.

Europarlamentarul PMP a comentat situatia Elenei Udrea in PMP si a explicat diferenta mare dintre scorul partidului din sondajele preelectorale si cel realizat duminica.

Cristian Preda considera ca ne aflam intr-o situatie similara cu aceea din anul 2004 si singura solutie este formarea Uniunii pentru Majoritatea Prezidentiala: "Nu cred ca e posibila acum o majoritate daca incepem sa taiem capete. Ca sa-l invingem pe Ponta, avem nevoie de solidaritate, nu de macel".

Sunteti multumit de rezultatul obtinut de PMP la alegeri?

Sunt multumit, cred ca e un scor bun, chiar daca mi-am dorit un scor mai mare.

Traian Basescu spunea in martie: "Nu puteti sa fiti urmasii mei daca nu castigati. Asta inseamna doua cifre la europarlamentare". L-ati lasat fara urmasi?

Se pot intampla multe pana isi termina Traian Basescu mandatul, iar "urmasii" vor lucra foarte probabil cu presedintele. Nu cred ca Traian Basescu se va lasa de politica la terminarea mandatului.

Totusi, nu i-ati provocat o dezamagire in raport cu tinta fixata?

Sa se pronunte presedintele! Mie mi se pare un scor bun, avand in vedere ca din 2000 incoace cartelul partidelor politice, bazat pe o lege electorala si o lege a partidelor foarte rigide, a facut ca foarte putine partide noi sa treaca de pragul electoral.

Dar iata ca Mircea Diaconu a luat singur mai mult ca PMP.

Eu nu pot pune pe acelasi plan Antena 3 si vocea presedintelui Romaniei. M. Diaconu a fost candidatul partidului Antena 3, partid organizat sub forma unei televiziuni, asa cum era Romania Mare sub forma unei gazete. E posibil ca acest sprijin sa fi fost suplimentat de votul PSD, de votul PNL, de votul spontan al celor care considera ca e bine sa fii reprezentat de un actor.

Pot exista pesedisti care cred ca Diaconu, lansat de Voiculescu, e mai interesant decat Corina Cretu, lansata de Ponta. Increderea in Ponta e mai mica decat in PSD, deci exista pesedisti care nu sunt incantati de Ponta, ci mai degraba de Voiculescu si au gasit alternativa.

Dl Lazaroiu, fondator al Fundatiei MP, spune ca PMP putea lua 8-9%, ca e in pericol sa devina un partid irelevant si pune scorul pe seama "gafelor penibile de campanie. Si pe strategia ca pe Ponta il bati cu armele lui. Fals. Pe Ponta il bati prin contrast, nu prin asemanare".

Regret ca am dezamagit prin performanta, care mie mi se pare foarte buna, oameni foarte fideli proiectului PMP, precum Lazaroiu si Funeriu. Mai mult decat atat nu vreau sa spun.

Vorbeati de dl Funeriu. A luat la Timisoara, in alegerile partiale, 18%. Mai mult decat PMP, 11%. Cum explicati diferenta?

Este un candidat foarte bun. Si m-as fi bucurat sa intre in Parlamentul de la Strasbourg.

Daca e foarte bun de ce nu a fost pe primele locuri pe lista europarlamentara a PMP?

E o situatie pe care o regret enorm. Il felicit pentru scorul de la Timisoara, dupa cum regret ca acest scor l-a plasat doar al treilea, dupa candidatul PSD si PDL. Au mai fost scoruri foarte bune in tara. De exemplu, Ruxandra Dragomir a luat 12% in fata lui Ilie Nastase. Sunt multe locuri in urban unde am iesit pe locul al doilea dupa PSD. Am avut 13% la Ploiesti, 18 la Timisoara.

18% a avut Daniel Funeriu. PMP a fost la 11%

El e cu PMP, sper ca nu se dezice.

Ati captat tot bazinul electoral al lui Traian Basescu?

Evident nu, presedintele are o cota mai mare.

De ce nu l-ati captat?

Exista inca "basisti" care nu s-au despartit de PDL, desi sunt simpatizantii presedintelui. Si mai sunt simpatizanti ai presedintelui care nu au venit la vot.

De ce nu i-ati antrenat?

Nu stiu, cred ca e loc de mai bine pana in 2016.

Sunt voci, inclusiv comentatori politici, care pun decalajul intre electoratul presedintelui si cel al PMP pe seama Elenei Udrea, care ar alunga electoratul exigent de dreapta. Cum comentati aceasta ipoteza?

Sociologic e inexact. De cand Elena Udrea, eu si alti deputati am intrat in PMP, s-a produs o deplasare a electoratului catre PMP, cu o simpatie de 10-12 in sondaje.

Cine, ce a injumatatit procentul la urne?

Dezinteresul fata de alegeri al unor oameni care il respecta pe Traian Basescu, dar nu sunt interesati de europene, efortul colosal facut de primari PSD, PDL, PNL, PP-DD de a scoate lumea la vot, in conditiile in care noi nu avem structuri bazate pe primari. Numarul primarilor care au trecut la noi, prin Fundatia MP, este infim fata de restul, care au mobilizat cu structuri cunoscute un electorat foarte ascultator.

Dar aveti in Fundatia MP primari mari de la PDL, Gh. Stefan, Boc, Falca.

Am avut doar 10% la Piatra Neamt, sub 10% la Cluj, si mai putin la Arad. E infim. Teodor Baconschi a scos mai mult la vot in Sectorul 1 decat organizatia PMP care ar fi mizat pe votul lui Emil Boc. Sunt sub 100 de primari care au trecut cu o jumatate de gura la noi.

Liderii partidelor din care fac parte nu i-au exclus ca sa nu le permita trecerea de partea PMP. Ii santajeaza tinandu-i pe loc. Blaga stie ca Boc nu mai e cu PDL, dar nu-l exclude, cum m-a exclus pe mine de exemplu, pentru a nu-i face un cadou.

De ce nu pleaca dl Boc daca nu mai e cu PDL?

Daca Boc ar demisiona, ar provoca o cheltuire inutila a banului public pentru o realegere sigura.

Dar nu asa ar fi moral? Daca nu te mai simti parte din partidul sub sigla caruia ai castigat, nu pui mandatul pe masa? S-au mai cheltuit bani publici si cand dl Boc a plecat premier.

Situatiile sunt diferite. Vorbiti de numirea intr-o functie de demnitate publica pe care nu o poti cumula cu functia de primar. Eu cred in mai multa libertate in viata politica. Romania este un caz de functionare paradoxala a regulilor democratice cu constrangeri nefiresti asupra partidelor si asupra liderilor.

Mandatul imperativ pentru alesii locali, in conflict cu Constitutia, impus de Adrian Nastase, este un asemenea caz. Si atunci primarii, consilierii locali sunt siliti sa fie duplicitari. In aceasta campanie au fost primari de la diferite partide care se intalneau cu mine in clandestinitate.

Cine conduce in acest moment in mod real PMP?

Deciziile se iau in comitetul executiv national, nascut in urma valurilor de intrare in partid. Am decis sa nu facem congres inainte de alegeri, urmeaza sa-l facem foarte curand.

Mesajul partidului e purtat de dna Udrea. Chiar in seara europarlamentarelor, domnia sa a tras concluziile, nu dl presedinte Tomac, nu dvs, cap de lista. Nu creeaza asta impresia ca este presedinte de facto al PMP?

Colega noastra are un plus de notorietate in raport cu noi. Ne-a ajutat foarte mult din ianuarie incoace. Proiectia publica este ceva mai nuantata pentru ca mie mi se pare ca avem un numar de personalitati, Funeriu, Papahagi, Baconschi.

Eugen Tomac este liderul care a construit imaginea publica a partidului, a dus greul pana la constituirea lui juridica, iar faptul ca i s-au alaturat deputati e un plus pentru partid. Imaginea e mai diversa decat a unui partid de lider.

Faptul ca dna Udrea este figura centrala inclusiv a afisului electoral, desi nu a candidat, nu proiecteaza tocmai un partid de lider?

Pe afisele celorlalte partide au fost oameni care nu candidau. Au fost milioane de afise pe care era doar Victor Ponta. De ce e mai putin legitim sa avem o figura din partid foarte influenta in public, care atrage presa cum niciunul dintre noi nu o atrage?

Elena Udrea este, ca si mine, un membru simplu al PMP, care a stiut sa profite de notorietatea sa publica sprijinind campania pentru europarlamentare si cred ca a fost o formula potrivita.

Cum vedeti viitorul dreptei?

Ar trebui sa se constituie UMP, adica Uniunea pentru Majoritatea Prezidentiala, pentru ca la toamna ne paste riscul de a repeta ce a fost la europene, adica un candidat de stanga si sase-sapte candidati de dreapta. De aceea, UMP ar trebui constituita acum, nu intre cele doua tururi.

PSD are scorul pe care il avea in vremea lui Adrian Nastase, scorul maxim din 1992 incoace. Cu 37% in 2000, dar cu o dreapta divizata, PSD a castigat prezidentialele, in timp ce in 2004, cu acelasi scor, a pierdut in fata unui candidat unic sustinut de opozantii la PSD.

Si cine sa fie prezidentiabilul?

Se pot gasi mai multe nume care sa intre intr-o asemenea analiza, cum s-a gasit si in 1992 candidatul CDR sau in 2004 cel al Aliantei DA. PMP nu a desemnat un candidat. Cred ca putem sa participam la un front comun, cu un scor bun, dar nu suntem orbi sa nu vedem ca PDL a facut scor dublu, ca PNL a facut tot scor dublu fata de noi. Am vazut raportul de forte, nu suntem in situatia de a spune "dati-va la o parte ca avem noi solutia".

UMP trebuie constituita in jurul candidatului sau trebuie ca dupa constituire sa dea candidatul?

Dupa ce partidele se pun de acord, proiectia liderilor anuntati va fi foarte clara. Publicul va identifica mai clar candidatii. De exemplu, una e sa te cheme Predoiu si sa fii sustinut de PDL si altceva e ca acelasi Predoiu sa fie vazut de public drept potential candidat al acestei constructii comune. La fel cu MRU sau cu oricare alt prezidentiabil.

Daca de la inceput spun "candidatul va fi cutare", risc sa blochez perceptia unui front anti-PSD. Toata lumea a realizat despre ce e vorba. Suntem in situatia 2000-2004, cu PSD la cel mai inalt scor si nici PDL, nici PNL, nici noi n-am atins tinta fixata.

Dupa cele intamplate intre PDL si PMP va puteti aseza in jurul aceleiasi mese pentru o constructie comuna?

Eu da. N-am atacat PDL in campanie si voi respecta acest comportament in continuare. Cred ca multi colegi isi doresc acest UMP. Vom vedea. Am remarcat ca din 2012 incoace PDL nu a sustinut explicit niciuna dintre pozitiile clare ale presedintelui si acesta a fost un motiv al crearii PMP. Dar nimeni nu spune ca PDL nu a facut lucruri bune, de exemplu blocand la CCR lucruri pe care Traian Basescu nu le-a putut bloca.

Si in perspectiva prezidentialelor, nu numai ca politician, ci si ca politolog, care considerati ca trebuie sa fie strategia viitorului candidat: strategia Udrea - il batem pe Ponta cu armele lui in mocirla sau strategia Lazaroiu - pe Ponta il bati prin contrast, nu prin asemanare?

Pe Ponta trebuie sa-l surprindem, asa cum Traian Basescu si Emil Constantinescu au facut-o, fiecare in felul lui, in confruntarea cu pesedistii acelor vremuri. Trebuie sa iei initiativa, sa conduci jocul, nu sa fii reactiv.

Si asta se face prin definirea unei misiuni fundamentale, a unei idei-forta - de ce vrei sa invingi stanga? Constantinescu a impus ideea alternantei la putere, Basescu a impus independenta Justitiei. Faptul ca vedem PSD la 37% cu 5 luni inainte, nu cu doua saptamani inainte e un mare avantaj.

Spuneti ca PSD este acum la maximum ca in 2004. Deci Traian Basescu lasa PSD la fel de puternic cum l-a avut la inceputul mandatului. E un esec politic?

Asta e democratia, urci si cobori. E un fapt pe care, ca democrat convins, il respect. E ironia istoriei noastre ca PSD sa fie iar la 37%. Intrebarea e: ii batem acum sau stam doi ani si cu Cotroceni, si cu Palatul Victoria, si cu Parlamentul la ei?

Ca sa ii bateti trebuie sa mobilizati electoratul pasiv. Deocamdata nu pare ca reusiti. PMP+PDL = PDL inainte de ruptura. Cum captati in afara acestui bazin?

Trebuie sa incercam acest UMP si atunci vom raspunde electoratului de centru dreapta dezamagit ca nu suntem uniti.

Ce facem cu figurile uzate, polarizante, Blaga, Udrea, chiar Basescu. Daca ei nu fac pasul inapoi, fara o improspatare, oare electoratul nehotarat face pasul inainte?

Nu cred ca e posibila acum o majoritate daca incepem sa taiem capete. PSD va folosi orice fisura. Ca sa-l invingem pe Ponta, avem nevoie de solidaritate, nu de macel.

Sursa: Ziare.com

Articol citit de 8944 ori

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
39 comentarii
Ordoneaza comentariile:Standard |Calitate |Numar Voturi |Recente

Ce tot o freaca Preda asta cu partidele de dreapta?

N-am vazut la alegerile de duminica ca nu sint in stare sa fie pregatite in fata unor evenimente majore? In 2004, cind actualul chirias a cistigat alegerile, PDL-ul era un partide stinga, dind apoi teapa electoratului. Astia se repliaza dupa ce trece furtuna, sa dea cu matura.
Citesc si aud zilnic aberatiile unor indivizi de nimic, in frunte cu alde C. Preda. La intrebarile mai contondente ale Ioanei Ene, acest individ isi arata adevarata fata de politruc si propagandist comunist. Vrea el marea uniune pentru presedinte. Dar oricine stie ca Basescu nu se retrage ca si-o stearga pe nepoata-sa la fund, ci se va implica activ in campania prezidentiala. Sa-l vezi pe Basescu facind campanie lui Antonescu, va obtine acelasi rezultat ca si in campania pentru pmp. Iar PSD-ul nu si-a dat maximul, asa cum sustine alde Preda, ci se va vedea in noiembrie cind adevarata miza e functia prezidentiala.

 

cetatene socialist, de ce va e frica de o uniune a dreptei?

A, stiu; au luat cu-n vot mai mult decat PSD acum. PSD a avut 2 milioane si ceva de votanti, rurali, asistati sociali, batrani, babele satului. Cei care simpatizeaza dreapta, cei care gandesc, nu s-au miscat din fotoliu. Dat sigur vor iesi in toamna. Si mai socotim si vreo 2 milioane din Diaspora care sunt anti-PSd si vor vota cu dreapta unita. Asa ca nu va mai faliti cu 37% ca nu luati nici atat in toamna.

 

Bun venit cu picioarele pe pamant !!

Nu poti s-o tii la nesfarsit cu "victoria dreptei"..
Rad curcile.

Hai, la treaba ! Stanga si Dreapta cauta Presedinte !!

 

@Marin2134

- stanga din dreapta shi dreapta din stanga ! preshdintele il alege nato shi ue ! :o)))

Felicitari pt interviu !

Dl Preda a facut bine ca a acceptat sa iasa la rampa - asa si trebuie , ca doar e beneficiar .

PSD s-a pus iar cu tnurile pe Udrea - zic eu ca o sa ia leapsa , nu au nici o sansa , PMP e mult mai elastic si mai colegial decat PDL .

Ce a fost = a fost , de-acum incolo sa vedem cum o sa fie .

Nici o explicatie despre cum a votat PMP la motiunea de cenzura !??

 

Sustin masurile de asanare ale mafiilor politice

si economice promovata de dl. Basescu, l-as vota cu incredere, daca ar fi fost inca posibil. Dar nu voi vota deocamdata PMP. De ce?
Nu stiu daca sint exigent, cum este scris in articol, dar nu pot sa o vad pe dna. Udrea, flancata de Elena Basescu, tragand concluziile campaniei, in locul presedintelui oficial, dl Tomac. Nu pot sa o vad in pozitie centrala pe afisele PMP.
Nu contest calitatile sau sarmul dnei. Udrea, dar ea nu reprezinta pentru mine persoana in care sa imi pun sperantele de buna guvernare.
Iata de cred, si poate ca nu sint singurul, ca Udrea a ruinat sansele PMP de a avea un scor mai important.

cine o tine cu "victoria dreptei" ??

Nutzi nu a facut decat sa spuna - si pe buna dreptate - ca au obtinut un scor bun pentru un partid aparut de 3 luni.
cine a pretins ca au castigat alegerile ?
s-a intamplat ceea ce se stia ca se va intampla.
ponta va iesi presedinte, asta e clar.
problema e ca deja a promis prea multe si nu va indeplini nici 20%. dar cum altfel sa castige alegerile, daca nu incercand inca o data sa va vanda gogosi ?
fara suparare, dar la voi, electoratul psd, asta merge de minune. ei va vand gogosi, iar voi, ca pelicanii, inghititi.

Hahahahaha!

...gășcuța de nisip,pmp,s-a făcut de ras prin umilitoarele rezulzate in alegeri...au băgat vagoane de bani,din furăciuni,și n-au reușit decat să ia un parlamentar și un pic...iar tartorul care a incălcat Constituția și legile electorale TACE după umilitoarea infrangere a gășcuței de nisip și poșete estrem de scumpe de furat...

PMP este un SISTEM de destrucdturare al dreptei !

Eu raman un FAN al PDL si cred ca nu gresesc.
E un partid de prinhcdipii, de corectitudine, de sustinerea justitiei, a dreptatii.

Udrea-PMP a castigat Bucurestiul si Diaspora! Wow

In numai trei luni de zile PMP a reusit sa aiba 2 europarlamentari, si sa atinga 6,21%. Repet: numai dupa TREI luni. PSD dupa 25 de ani a scos acel 37% in realitate nu au nici 25%. Nu i-au votat nici 1,3 milioane de asistati! Unde sunt cei 7,4 milioane? PNL si PDL au pierdut rusinos dupa tot 24 respectiv 20 de ani de existenta in politica. Asa ca cine este cel mai castigat? Asa se pune problema. Liderii dreptei au fost umiliti; Antonescu Blaga, MRU nu reprezinta nimic pentru electorat, iata dovada. Nu au fost votati desi au structuri in toata tara. MRU aluat ZERO. Asa ca Udrea are mare dreptate, dupa ce ca pierd rusinos tot ei tin nasul pe sus. Asta-i prostie crasa dragii mei. Au fost umiliti si se dau mari si tari, desi electoratul a decis, nu-i vor. PMP este solutia, asta e clar. Iata rezultatele finale:PMP conduce in Bucuresti si Diaspora. A batut si PSD-ul!!! Avem sanse dragii mei. Udrea a reusit!!!!!Este inceputul si numai in trei luni oameni buni!

Cristi Preda, interviu relaxat si demn !

Spune Ghilo : PSD s-a pus iar cu tunurile pe Elena Udrea ! Nu e adevarat : PSD n-a incetat nicio clipa sa bombardeze ghiolbaneste pe presedinte si pe liderul de facto al PMP, sufletul lui ! Imediat dupa ce rezultatele s-au aflat, am remarcat faptul ca impotriva Elenei Udrea s-au napustit ca corbii asupra pradei toti cei considerati de dreapta, mai ales " macovistii " : Turcescu, Pora, Tapalaga, Ioana Ene, Fati...sa ne gandim apoi la proprii apropiati din PMP : Lazaroiu, Funeriu, Baconschi, cei care intr-un mod total necavaleresc au atacat-o ca niste marlanii de duzina...astfel incat imi vine sa spun : " Tu quoque, mi fili Brute ? " ( Pana si tu, fiul meu, Brutus ? )...nu doresc s-o compar pe Elena Udrea cu Iulius Cesar, dar adevaratele caractere se vad mai ales la infrangeri, nu la succese !!! Exista o grupare formata din jurnalisti si politicieni de dreapta care forteaza coagularea intregii drepte in jurul lui Macovei...o miscare facuta nu din ignoranta, ci dintr-o ura pe care i-o poarta Elenei Udrea...Macovei, ca emblema a dreptei impotriva lui Ponta este cea mai mare greseala de calcul care se poate imagina : gata cu stafiile comuniste si ceausiste ale trecutului !!! Procuroarea sa-si vada in continuare de zecile de mii de euroi ca europarlamentar si de hectolitrii de macheala bauta zilnic !!! Se aude IED ?

In fond ce-a facut Udrea?

Nu are dosare de coruptie, n-a furat, n-a ucis, dar a fost in permanenta calomniata de psd-isti si antena3, inclusiv de liberali. Daca n-ar fi fost "basista" ci psd-ista azi avea o functie mare in guvern sau in PE. Asa se face politica in Romania, cu calomnia la televizor, spalatul pe creier al prostilor.

Bumsen, 10:32 - ai dreptte. Udrea e calomniata pentru ca munceste,

... e constiincioasa, dedicata si-i place ceea ce face. E totusi ceva, ca in trei luni, sa ridici un partid din nimic si sa-l faci s europarlamentar. Stie cineva de cate ori, in aceasta perioada, cand a calcat tara in lung si-n lat ca sa faca partidul cunoscut, Udrea a mancat la benzinarii si s-a odihnit in masina de la o intalnire cu alegatorii la alta? De ce dezastru in PMP? De ce lovitura pentru partidul lui Basescu? Cui folosesc atatea insinuari, atatea minciuni? De ce Udrea calomniata si jignita cand partide cu 20 de ani vechime n-au reusit ceea ce Udrea a facut in trei luni? De ce se tot aruncă ///cu zoaie intr-un om muncitor.

Relaxat, da. Dar demn... Cand accepti docil toate

gafele si greseile posibile pentru a-ti conserva primul loc, mai poate fi vorba de demnitate? Asta nu se repara in veci!
Nu poti sterge atitudinea de lin-gau cu un interviu in care incerci sa fii un autocritic moderat, dupa ce tu te-ai asigurat. Adica, si cu slanina-n pod si cu buzele unse, asa cum spune o vorba veche din popor (din vrema cand poporul era mai destept)

Politrucul Cristian Preda are orbul gainilor

Si nu admite ca Udrea a torpilat sansa PMP-ului.

Pai sa tot continue asa si la urmatoareler alegeri vor cadea sub pragul electoral.

Udrea nu e cu nimic mai buna decat Ponta si Basescu si PMP-ul vor m.uri cu ea de gat.

 

PSd se cam clatina

Dar PMP mai are pana sa ajunga puternic si influent ...

Au trecut 2 ani de la cedarea puterii de catre BOC si de cand jumatate din PDL a tradat si a trecut de partea hotilor .
Sper sa nu faca la fel si PMP .

PS - ce a discutat Ilie Sarbu cu Blaga si Flutur de nu a trecut motiunea ?

Problema pe dreapta e ca nu ai ce sa votezi

-Cu udrea in frunte nu voi vota niciodata pmp-ul
-Cu blatistul blaga nu voi vota PDL-ul
-Cu Antonescu in frunte mai bine imi tai o mana decat sa votez cu Hitler de pnl.
-Cu FC, PE, PNT-CD, NR iti irosesti votul

Deci cu cine sa votezi? Singurii cinstiti sunt Macovei si Papahagi, dar cu doua flori nu se face primavara

Ete cine e "liberalul" preda cristian.

Tovarășu' Preda a uitat ca este un produs al ceausismului tarziu?

Preda, tovarasul Cristian Preda, cel care se pregatea in 1987 sa devina “omul nou" dorit de Ceausescu, ajuns acum mare anticomunist a uitat ca este un produs al ceausismului tarziu. Sa ii aduncem aminte celui care, daca nu venea Revolutia, era acum profesor de Stiinte Politice la Stefan Gheorghiu si contribuia la edificarea societatii socialite multilateral dezvoltate si inaintarea Romaniei spre comunism.

Pentru cei care nu stiu cine este de fapt europarlamentarul Cristian Preda, cel care ne vorbeste despre anticomunism, despre ideologia de dreapta si despre principii:

Cristian Preda a devenit membru al PCR in 1987, in anul 2 de facultate, cand muncitorii revoltei anticomuniste de la Brasov erau macelariti si torturati de fortele regimului pe care el se pregatea sarguincios sa il serveasca.

Cristian Preda a fost membru al Comisiei de Cenzori a Uniunii Asociatiilor Studentilor Comunisti din Romania (UASCR) si responsabil de organizarea Conferintei Nationale a UASCR din 1988.

Cristian Preda a absolvit Facultatea de Filosofie, facultate care, in acea perioada, insemna de fapt “socialism stiintific".

La Concursul profesional-stiintific studentesc de stiinte sociale, Sectiunea “Materialism dialectic si istoric", a obtinut 20 de puncte.

Lucrarea sa era o oda la al XIV-lea Congres al PCR si 45 de ani de la "revolutia de eliberare sociala si nationala, antifascista si antiimperialista de la 23 august 1944“. Concursul a fost aprobat de tovarasa Elena Ceausescu.

Temele la care Cristian Preda s-a dovedit eminent:

"Conceptia PCR, expusa de Secretarul General al Partidului, tovarasul Nicolae Ceausescu, la sedinta Plenarei CC al PCR, a organismelor democratice si a organizatiilor de masa si obstesti din 28 noiembrie 1988 despre unitatea, continuitatea si etapele procesului revolutionar in tara noastra, despre marile transformari revolutionare ce constituie continutul si definesc specificul fiecareia dintre aceste etape“,

"Ce este partidul revolutionar al clasei muncitoare?“,

"Dialectica contradictiilor in viata sociala. Conceptia PCR a Secretarului sau General, tovarasul Nicolae Ceausescu, despre cunoasterea si solutionarea contradictiilor in socialism“.

safari, mai terminati, securistilor, cu scosul dosare, au trecut 25

de ani. Cati ani are Preda? Mai bine uita-te in ograda ta PSD-ista ca sunt multi fosti comunisti, securisti, care l-au servit pe Ceauescu. Vezi securistul popa Sarbu care turna romanii din Elvetia, vezi batrabul iliescu cu mainile patate de sange. Hai, mars!

Viva EROUL Adrian Zglobiu!

Mircea Diaconu,de unul singur-fără resurse,fără structuri...etc..., a depășit cu mult adunăturile traseistico-politruce de nisip adunate in stive de poșete scumpe,pmp,conduse de nomenclaturistul comunisto-securisto-mafiot care și-a măsura capacității sale...nu ne referim la uriașele averi,noooo...de două zile TACE după umilitoarea infrangere din alegeri...

Trăiască Voiculescoo!

Trăiască EROUL Adrian Zglobiu!

Mircea Diaconu o lua in mana fara antena3

alt vandut securistului felix. Si daca ajunge in PE, daca ajunge, ce folos aduce tarii? O sa stea taranu cu castile la urechi si-o sa ridice mana sa voteze sau nu. Dar o sa aiba 7000€ pe luna si prostii care l-au votat muritori de foame. Daca-i intrebi de ce l-au votat , pentru ce, habar n-au, stiu doar ca e antibasist, ca asa au vazut ei la tv.

@Safari 08.04

- shi merkel a fost mare scula pe la tineretu' rdg-ist ! shi acu' e la al treilea mandat de cancelar al germaniei unite ! ... sa fii ,da' sa-tzi revii ! :o)))

Mai ambidextrule, iti tot schimbi nickurile, dar..

...apucaturile nu!

Spune un forumist mai sus:

"In fond ce-a facut Udrea?
Nu are dosare de coruptie, n-a furat, n-a ucis.
E perfect aevarat, eu insumi mi-am manifestat indignarea cand PSD o acuza de fapte penale!
Dar NU e suficient pentru a ridica un partid nou!
Nu se poate compromite vitorul unui partid punandu-i cap de afis pe cel doua Elene bretonte fataindu-se pe tocuri! Cred ca Basescu ar trebui sa fie mai obiectiv si sa curme caraghioslacul asta total contra-productiv!!

nici ponta nu are dosare

dar basescu zice ca e profund corupt si voi repretati dupa el
diferenta e ca sesizarile la dna si parchet impotriva udrei zac in sertare iar ponta nu are, ca daca avea nu ezita dna nic o clipa sa-l cheme
va mintiti singuri cu udrea, ca e minunata si o iubeste lumea, a prostit 350.000 de romani sa-i voteze partidul, adica 2%

Nomenclaturistul din '89,tovarășul preda cristian,a alergat un pic pentru a continua să incaseze cele 7000 de € din PE dar care defapt este plătit de noi...a dat șpagă din poșeta Arabelei Laik udrea și cu asta s-a rezolvat: va incasa cele 7000 de € impreună cu cei mai mari mincinoși și denigratori din PE(lovitură de sta,3 milioane de voturi fraudă...etc...) : preda,macavei,marinescu,bodu...

Greseala

Nu Udrea este cauza acestui esec al PMP ci oamenii pe care acestia i-a adus in partid, asa pur si simplu la gramada si nu in functie de valoarea lor. Cand aduci in partid niste traseisti controversati ca Marin Anton si Nicu Stefan, in timp ce eu nu am fost nici macar primit in acest partid, nu poti sa iei mai mult de 2 procente in Giurgiu. Acesti oameni au crezut ca este suficinta notorietatea si priza la oameni a lui Basescu ca sa ia si partidul aceleasi procente pe cate are presedintele. PMP a mizat pe politicieni in loc sa mizeze pe oameni proaspeti, nepatati, care nu au mai facut politica, dar care sa atraga simpatia si a altor oameni. Acesti politicieni racolati in special de la alte partide si-au bagat repede in partid toate rubedeniile si toti prietenii de proasta factura si cu care sa ocupe toate functiile in partid. Chiar si in sectiile de votare au fost numiti tot ai lor ca sa ia aceea indemnizatie. Asa ca votantii au vazut aceiasi Marie cu alta palarie si nu au votat cu ei. Eu si ai mei am votat Forta Civica, foarte multi posibili votanti ai PMP au votat cu Diaconu. Nu mai vorbesc ca oamenii pusi pe lista de PMP nu au adus voturi, sincer daca Funeriu era cap de lista l-as fi votat indiferent de ce scarba mi-ar fi produs acest partid, Funeriu este un om extraordinar care trebuie pus in fatza, poate chiar presedintele PMP, altfel nu cred sa aveti vreo sansa in fatza aliantei DA care in mod sigur se va reactiva, o sa fiti o ruda mai saraca a dreptei.

 

eu am votat cu PMP

dar era cat pe ce sa nu o fac .
Exact din cauza celor spuse de tine , desi eu nu am avut probleme cu adeziunea .

Ma rog , e prea devreme sa ma apuc sa critic .....

@Safari 09.42

- "Mircea Diaconu,de unul singur-fără resurse,fără structuri...etc..."
- da mai polifem , doar megatrustu' media , supraspecializat in maximanipulare , care shi- folosit toata logistica , shi pentru semnaturi shi pentru campanie ! :o))) chiftele astea sa le vinzi colegilor tai de tura!

Trebuie adusi in PMP langa Udrea tovarasii

Berceanu si Videanu. S'apoi toti trei la parnaie.

@ JEU...

De ce minti cu nerusinare ? Cine ti-a interzis sa te inscrii in PMP ? O soparla mai desteapta nu puteai gasi sa bagi aici ? Daca ai curajul raspunderii iesi le iveala cu nume, prenume,oras, sat sa aflam care a fost organizatia care ti-a respins cererea de adeziune ! Daca nu, cauta alt site unde vei gasi destui prostovani care sa te creada !!!

----

Daca citesti cu atentie ce am scris o sa iti dai seama ce organizatie nu m-a acceptat. Mai multe nu vorbesc si nu am de ce sa-ti dau tie explicatii. Cert este ca am spus adevarul.

Fanfa-ne

vezi ca a spus omul ceva de Giurgiu, citeste mai atent; nu-l acuza degeaba ! Poate avea dreptate, te-ai gandit ?

Daca esti membru in PMP, mai bine ati cerceta ce

s-a intamplat acolo, cine va saboteaza, decat sa te ratoiesti la cel care pare sincer suparat.
Eu am intalnit in Galati o asemenea situatie cand, dupa un model tipic politicii romanesti, cei de la centrul unui partid ce promitea moralitate, au trecut peste membrii fondatori si l-au instalat la conducerea unui partid pe unul care, de fapt, s-a straduit sa-i descurajeze pe entuziastii care veneau sa se inscrie. Apoi, s-a intors la partidul care il trimisese cu misiune acolo, care l-a rasplatit cu dreptul de a candida la un colegiu. Noroc ca n-a castigat.

Cum ? Ati renuntat asa repede la madam Cocos ?

...Era pe cai mari

 

...

.. par putine doua milioane de voturi ?! .. daca ne gandim "mai adanc“, trebuie sa recunoastem ca Ponta are "cizma“ mare, suficient de mare sa acopere tot ... serviciile speciale, parlamentul, armata, internele, institutiile statului si multe milioane de romanasi .. e drept ca, de sub tocul cizmei se mai itesc cativa rebeli cum ar fi: presedintele tarii, ... pe ici pe colo, prin partide ... niste unii cu sange in instalatie, apoi, ... cam 20% din Justitia romana, politia este cam suta la suta sub cizma ..., etc. iar de cand s-a mutat cu domiciliul in curtea lui Dusa, il doare in cealalta talpa ... e drept ca e al *** de las, dar prudent, luindu-si masuri de siguranta ... si spera ca sunt ... destule ... a omis doar sa darame UM din Targoviste, sau macar ... Zidul ala ...

 

Daca

Daca PMP, FC nu acceptau traseisi in sanul partidului, alta era imaginea lor acum ! Sau, daca au facut-o, acesti traseisti trebuiau sa stea cuminti, in esalonul urmator, sa fie cei cu gandirea nu cu imaginea. Cred ca alegatorul roman constient si constiincios s-a cam saturat de traseism, inactivitate, lipsa de propuneri constructive. Ajunge cu circul ieftin din "mocirla"; trebuie masuri logice, clar explicate si aplicate pentru captarea atentiei electoratului, altfel, nimic rezultate !
Deasemeni, cred ca ceva s-a intamplat de MRU, Neamtu si Papahagi au cate o formatiune politica noua in loc ca acestia sa se regaseasca in una singura !
Fara o unire a dreptei pentru prezidentiale, se pare ca se vor risipi niste voturi inutil.
Cat priveste rezultatul lui M.Diaconu, se datoreaza calitatii de artist si nu de politician, ceea ce denota lipsa -inca - a culturii politice la romani. Uita cei ce l-au votat ca l-au trimis intr-un for politic international si nu la o reprezentatie de teatru.
Cat priveste prezidentiabilul, tare mi-e ca tocmai Tomac va fi, dar sa nu apara la bratul E. Udrea ca ratati ocazia !Intelegeti ca poporul s-a saturat de "cameleoni", nu mai inghit traseistii politici dar nici inactivitatea, lipsa de implicare in ceea ce li se intampla romanilor, mai ales in felul lui Ponta de a-si onora minciunile cu care a castigat Parlamentul!Asta nu se face cu noi biruri si cu scaderea puterii de cumparare a romanului !
Nu uitati, se va putea si boicota alegerea presedintelui, prin absenteism, o data de doua ori si ce urmeaza ? La asta s-a gandit cineva ?

 

'specialistii' politicii romanesti

De ce nu i-ati antrenat?

Nu stiu, cred ca e loc de mai bine pana in 2016.

 

Platforma pentru solutionarea online a litigiilor