Ziare.com

Sa mintim din patriotism

de Gabriel Liiceanu, scriitor
Miercuri, 28 Martie 2018, ora 12:51

   

Sa mintim din patriotism
Gabriel Liiceanu
Stiu ca astazi ar urma sa fie "judecata" de catre Consiliul de onoare al Ordinului "Steaua Romaniei", asemeni "faptei unui raufacator", declaratia pe care domnul Cristian Preda (Cavaler al Ordinului) a facut-o in calitatea sa de europarlamentar independent, in plenul Parlamentului European (PE) la 29 noiembrie 2017, recurgand la faimoasele "interventii de un minut".

Citeste toate textele scrise de Gabriel Liiceanu pentru Ziare.com

Aceasta microunitate de timp, care figureaza in fiecare sedinta plenara a PE, este pusa la dispozitia parlamentarilor europeni pentru a semnala, clar si concis, derapajele puterii in tara din care provin. Ei sunt chemati sa spuna, prin statutul lor de alesi ai cetatenilor Europei, daca, in tara lor, reprezentantii puterii slujesc cauza statului de drept si interesele cetatenilor sau, dimpotriva, propriile interese.

Ca cetatean al Romaniei, care s-a simtit excelent reprezentat de un europarlamentar ca dl Cristian Preda (e important sa nu uitam ca el pe mine ma reprezinta acolo, nu partidul aflat la guvernare), nu-mi este indiferent ce se intampla astazi la ora 16 cu domnia sa.

Cu atat mai mult cu cat "judecata" are loc in contextul in care reprezentantii puterii vantura o lege a defaimarii cu criterii imposibil de stabilit.

Daca inteleg bine, pentru defaimare este chemat domnul Cristian Preda in fata Consiliului Ordinului, alcatuit majoritar din membrii PSD.

In joc e proiectul de a retrage acest Ordin suprem (infiintat in secolul al XIX-lea de Alexandru Ioan Cuza) unei persoane care, in minutul interventiei sale de la Bruxelles, a dezonorat, s-a spus, suprema distinctie nationala prin "atitudinea sa nepatriotica". Continutul acestei interventii a fost publicat la vremea lui in presa romaneasca, asa incat acum, cand autorul ei este chemat sa se justifice pentru "ce a facut", merita sa-l avem sub ochi. Iata ce "grozavii" a spus dl Preda despre tara lui in noiembrie anul trecut:

"La Bucuresti avem din nou o criza grava a statului de drept. E vorba, ca si-n ianuarie, de o incercare de a modifica Legile Justitiei, pentru a proteja politicieni corupti. Atunci, Guvernul a folosit o ordonanta de urgenta. Acum, e utilizata dictatura majoritatii parlamentare.

CSM si peste 4.000 de magistrati au aratat ca modificarile vor distruge autonomia puterii judecatoresti. Comisia Europeana a cerut Guvernului sa consulte Comisia de la Venetia. Majoritatea a ignorat toate semnalele de alarma.

Sefii celor doua camere au un interes direct in aceste schimbari, unul dintre ei fiind condamnat, iar celalalt aflandu-se sub ancheta pentru marturie mincinoasa. Cei doi sunt liderii partidelor care alcatuiesc coalitia de guvernare, asa ca blocajul politic e unul major.

Zeci de mii de oameni au iesit in strada si asteapta un ajutor de la Bruxelles. Ma tem ca doar o reactie dura mai poate rezolva ceva.

Personal, cred ca ar fi oportuna activarea articolului 7 al Tratatului si suspendarea dreptului de vot al reprezentantilor Guvernului roman in Consiliu."


E oare o singura propozitie neadevarata in afirmatiile de mai sus? Pentru milioane de romani ele sunt limpezi ca apa de izvor. Cand evoci fapte, nimeni nu te poate acuza de neadevar sau defaimare. Cand constat ca X e beat in sant, nu mint spunand cu glas tare acest lucru si nici nu defaimez. El se defaimeaza singur, prin starea de betie in care a ajuns de buna voie. Corelatia cu adevarul sau neadevarul e aici de ordin constantativ.

E oare fals ca guvernele PSD au incercat sa modifice Legile Justitiei pentru a proteja politicieni corupti? E oare fals ca in Romania, in clipa de fata, exista o dictatura a majoritatii parlamentare? E oare fals ca CSM si 4.000 de magistrati au aratat ca amendamentele propuse vor distruge autonomia magistratilor? E oare fals ca presedintii celor doua camere sunt pusi sub ancheta judiciara si au un interes direct in amendarea Legilor Justitiei? E oare fals ca zeci de mii de oameni au iesit in strada, simtindu-se jefuiti de drepturile lor?

Atunci ce i se poate imputa domnului Preda? Ca spune adevarul? Ca nu a spus o minciuna? Ca respecta regula clubului european in care am fost primiti si pentru care statul de drept e sacru si denuntarea distrugerii lui o obligatie ce decurge din contractul cu alegatorii si un punct de onoare? Ca nu accepta identificarea partidului de guvernamant cu Romania?

Domnul Preda nu poate fi tras la raspundere de nimeni pentru judecatile sale politice si in nici un caz pentru cele care nu convin unui partid sau guvern. Opiniile exprimate de un deputat in Parlament nu pot fi incriminate, iar imunitatea sa in raport cu aceste opinii e totala.

El nu poate fi anchetat pentru pozitiile lui si pentru valorile in care crede si pe care le slujeste. Drept care el nu e doar liber sa spuna ce crede, dar, ca europarlamentar, el are obligatia morala sa spuna tot ce, din punctul de vedere al democratiei, nu merge in tara lui. Caci potrivit tratatelor europene, el ii reprezinta pe cetateni, si nu guvernul tarii.

Si cu atat mai putin un guvern care duce tara de rapa. Care o tine pe ultimul loc in Europa la toate capitolele vietii sociale: sanatate, invatamant, cultura, infrastructura, cel mai mare numar de minore care nasc, cea mai haotica fiscalitate, cea mai baroca birocratie, cea mai inalta cota de analfabetism functional.

Care se evidentiaza prin incompetenta membrilor sai, prin nepotism, prin coruptia devenita endemica in partidul care l-a propus ca Guvern. Cea mai feroce defaimatoare a Romaniei in clipa de fata, a spus cu un enorm bun simt ziarista Raluca Ion, este statistica. Ea ne defaimeaza fara drept de apel, asezandu-ne fara crutare pe ultimul loc al Europei.

In fond, reprezentantii PSD ii reproseaza dlui Preda ca, de dragul Romaniei, nu vrea sa minta. Patriotic dupa ei ar fi sa ne acoperim hotii si demolatorii Justitiei si sa trecem cu vederea formatul intelectual rusinos - si umilitor pentru noi toti - al celor pusi de partid sa guverneze. Dar ce patriot isi apara tara ascunzand sursele raului ei? Si poate fi interesul national slujit altfel decat prin adevar?

Cand in propozitia finala a alocutiunii sale, dl Cristian Preda cere activarea punctului 7 al Tratatului (care se produce daca un guvern incalca principiile statului de drept) si, deopotriva, "suspendarea dreptului de vot al reprezentantilor guvernului roman in Consiliu", acest lucru nu inseamna - cum cu rea credinta sau din vinovata necunoastere s-a spus - ca s-a cerut suspendarea dreptului la vot al Romaniei in Consiliul Europei.

In Consiliul UE (si nu in Consiliul Europei) exista departamente de resort in care reprezentanti ai guvernelor din toate tarile UE vin sa legifereze, impreuna cu deputati europeni, in domeniile educatiei, afacerilor externe si interne, justitiei etc. Si ce poate fi mai firesc, in acest context, decat sa ceri suspedarea dreptului la vot a reprezentatilor unui guvern de incompetenti care a pus la pamant educatia, transporturile, justitia, administratia si toate sectoarele vetii sociale?

Dar aici nu e vorba decat de o reglare de conturi politica. Cine nu recunoaste ca statul e partidul si partidul e tara trebuie condamnat ca defaimator, "ca denigrator al tarii in plan extern", cum s-a exprimat doamna prim-ministru, uitand ca, in Uniunea Europeana fiind, Romania se afla tot timpul, laolalta cu cele 27 de tari, "in plan intern", nu "extern".

Din 2007 si pana azi, acasa al nostru inseamna Romania si Europa deopotriva. Iar gunoiului care se strange in casa ii sta bine nu sa fie ascuns prin colturi, ci adus la vedere pentru a fi degraba scos din casa noastra.

Ar mai fi niste intrebari de pus si in legatura cu compozitia Consiliului de onoare care-l judeca pe dl Cristian Preda. Nu am de gand sa ma opresc asupra fiecaruia din cei sapte si sa ma intreb pentru ce merite a primit Steaua Romaniei fiecare din ei si pentru ce comportament ales locul in Consiliul de onoare.

Un singur personaj insa pare sa fie in totala incompatibilitate cu functia pe care o detine in Consiliu. In Legea nr. 77 din 7 mai 1999, privitoare la Regulamentul Ordinului, la art. 22 scrie: "Calitatea de membru al Ordinului national Steaua Romaniei se poate pierde in urmatoarele situatii: a) condamnarea, prin hotarare judecatoreasca ramasa definitiva, la o pedeapsa privativa de libertate; b) pentru fapte incompatibile cu calitatea de membru al ordinului, altele decat cele prevazute la lit. a), care aduc prejudicii morale membrilor ordinului".

Or, inauntrul Consiliului de onoare se afla un condamnat prin hotarare judecatoreasca definitiva care, potrivit regulii de mai sus, este vizat pentru retragerea distinctiei.

Astazi, domnul europarlamentar Cristian Preda va sta in fata domnului condamnat la un an cu suspendare pentru favorizarea infractorului, dr. Serban Bradisteanu, si va fi judecat de el. Cel care ar fi trebuit sa-si piarda prin cazier demnitatea Ordinului "Steaua Romaniei" va vota la o adica retragerea acestui Ordin lui Cristian Preda.

Sa asteptam ora 16.

Despre ce vrei sa scriem?
Urmareste Ziare.com pe Facebook  si pe Instagram  Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Ziare.com.

Sursa: Ziare.com

Articol citit de 15209 ori

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
29 comentarii
Ordoneaza comentariile:Standard |Calitate |Numar Voturi |Recente

Toate golaniile sobolanilor rosii vor fi puse pe tapet la urmatoarel

alegeri europarlamentare si parlamentare. Cu fiecare obraznicie facuta romanilor, care ar trebui sa fie suverani in tara lor, "coalitia nepatriotica" va plati in voturi. Cum Dragnea, PENAL condamnat definitiv si in asteptarea altor condamnari a decis sa fie ingropat in picioare, psd/alde nu vor trebui sa mai sape mult. O gropita mica si ingusta va fi suficienta.

Sper ca Diaspora sa se mobilizeze de data asta si sa contracareze electoratul captiv rosu. Cireasa pe tort o vor aduce atunci romanii liberi care nu isi vand suveranitatea unui grup infractional organizat sub forma unui stat paralel cu statul de drept !

Sunt solidar cu europarlamentarul Cristian Preda !
Solicit eliminarea condamnatului Bradisteanu, din acest comitet si retragerea decoratiei sale.
Solicit argumentele care au dat unei Firea si altor mascarici rosii aceasta distinctie ! Este nedemn de o tara europeana sa dea distinctii unor oameni de acest sub-nivel.

 

Domnule Gabriel Liiceanu, degradarea mintala, morala, sociala,

...economia redusa la subzistenta, impostura si analfabetismul alesilor unu si unu, decadarea, declasarea bipedismului intr-o ierarhie in care cel mititel scarpina si paduchereshte masulul alfa, ne-au haladit de la "Moarte intelectualilor" si de la "Noi muncim, nu gandim".
"Vox populi, vox Dei".
Sau vax !
Il apreciez statornic pe Domnul Preda.
Inadecvatul !!!
Proposul domniei voastre este imn gandirii.
Insa el nu are nimic de-a face cu "IMGB face ordine".
Procedez la vorbire (fie si voroava) reductiva :
Eu, unul, in locul domnului Preda, nu m-as tine ca orbul de bat de inalta distinctie, fie si de mi-ar fi dat-o Cuza insusi (in travesti).
Caci orice incordare, e diminuare de sine.
Nicidecum cel "Domnul a dat, Domnul a luat, Domnul fie laudat".
Aici reantalnim o pilda de sorginte araba, potrivit careia, un om este salvat de un altul de la accidentul taierii unei maini. Salvatorul ii trece zilnic pe la gard salvatului si ii aminteste de ziua binefacerii sale, pana acolo unde cel salvat, isi taie la topor mana pe butuc si i-o arunca binefacatorului peste gard.
In act nu de libertate, ci de eliberare.
Altfel, domnule Liiceanu, traim in desenul animat "Diabolo et Satanas" de William Nanna si Joseph Barbera (aia cu "Aventurile in Epoca de Piatra", totuna)
Va amintesc aceea ca Satanas, insotit de cainele sau Diabolo, urmaresc un porumbel, postas, o mandra colomba, cu sofisticari ce tin de "Acesti nebuni minunati si masinile lor zburatoare" in care absurdul - zburator si capcana - nu se sfieste sa fie char si doua domestice fiare de calcat aidoma celor doua caramizi din bancul "Castram camiloi fara durere", in care ni se explica absenta durerii prin asigurarea ca nu ne prindem degetele intre caramizi cand stalcim energic, alipindu-le brusc.
Va amintesc aceea ca diabolo si Satanas, primesc instructiuni de la un alt bezmetic, invizibil dar audibil, de la un "Shef, da, shef", ale carui nemultumiri sunt orcand de indurat urechilor, daca amenintarea sefului nu urca pana la amenintarea retragerii... medaliilor.
Cand amenintare iashte, cainele Diabolo rade parshiv si ascuns, discret, dar in sfarsit multumit si el de ierarhie, subordonare si decizii.
Intre "A fi" si "A avea" nu-i alegere ci haul cascat de tarnacoapele trotzkiste din iunie '90, pline de... Viceversa, ca-n Mexic.

 

De ce e judecat domnul Preda?

Pentru ca are ordinul Steaua Romaniei si cu toate acestea a cerut sa-i fie retras Romaniei votul in Parlamentul European? Nu se intelege din articol!

 

Merinov, Rrromania lui Zdragnea nu e Romania romanilor!

Nu confunda!

@marinov

Asta a cerut-o tzatza Plumb in urma cu ani!
Exista si video cu momentul cand tzatza cerea acest lucru,inclusiv blocarea fondurilor europene pentru poporul roman!
Diferenta este ca intelectualul Preda cere acest lucru ca o reactie la distrugerea statului de drept si legiferarea coruptiei de mafia PSD-ALDE-UDMR,in timp pe tzatza Plumb o cerea contra lui Basescu si Boc,pentru ca se luptau sa instaureze statul de drept si independenta justitiei!Teo

Da ...

Orice s-ar intampla și orice ți s-ar intampla nu ai voie, moral, să acționezi impotriva țării pe care o reprezinți. Păcat că a primit Steaua Republicii, sper să i-o retragă.

Ai dreptate "nimbus". Sa ii retrada Steaua.

Sa i-o dea lui Dancila sau lui Becali. Pacat ca nu mai este ceausescu. Daca n-ar fi fost nimeni sa i-o dea, si-as fi dat-o el singur, ca doar si el se considera tot patriot. Nu vorbea urat despre Romania, insa tot ce facea, facea pentru el, nu pentru popor. La fel si cei care au cerut retragerea distinctiei pentru Preda. Ii doare in cot de popor. Ei fac jocul infractorilor lipsiti de bun simt, dar aflati la putere in prezent.

Mestere, tu esti inca pe vremea lui Ceasca

Aici se vorbeste de Steaua Romaniei a lui Cuza nu de Steaua Republicii a lui Ceausescu. Vai de capul ala de militian al tau, habar nu ai ce scrie in articol!

Condamnatilor penali ca bradisteanu de ce nu li

s-a retras ordinul ? Aici este foarte clar ca el nu-l mai merita daca l-a meritat vreodata ... Preda a criticat guvernarea mizera a celor de la alde psd nu Romania ! Faceti mereu confuzie intre Romania si belina lui dragnea ...

Aberatie

Da, aberatia a ajuns in amarata noastra de tara, frumoasa si bogata la stadiul de normalitate. Ne conduc spre catastrofa nemernicii alesi de ***, iar ce n-au votat de loc, au dat un ajutor serios la asta. Iar vina nu e atat a ticalosilor de la varf, cat a noastra, a bastinasilor . Suntem victimele tampeniei, lenei si indolentei nastra. Adica suntem aproape toti, complici.

 

Ce mai inseamnă la noi elita?

Nu-mi fac griji pentru dl Preda, cred ca reclamatia va fi respinsa in unanimitate. D-nii C Georgescu și Degeratu sunt oameni seriosi, Andronescu su Geoana sunt și ei in dizgratia PSD și nu vor fi de data asta servili, doctorul are alte probleme, iar Firea e prea vicleana ca să-și bage coada in balta.
Problema este alta: nivelul moral și intelectual alarmant de coborat al celor care au luat decizia trimiterii d-lui Preda spre judecată, persoane care ar trebui să fie modele pentru natiune. Cum sa ințelegi atat de gresit relatiile intre UE și țările membre, cum sa califici drept trădare ca un parlamentar, in parlament, semnaleaza existenta unor nereguli?
Cum sa ascunzi reclamatului identitatea reclamantului intr-un conflict la un asemenea nivel? Cum sa ascunzi de public aceasta judecată, cand insuși cel reclamat solicita transparenta?
Ce arata acestea decat ca nivelul acela, care ar trebui să fie foarte inalt, este de fapt foarte jos? De fapt, nimic nou, totul e pe dos. Am devenit o țara pe care conducatorii se straduiesc sa o transforme in raiul infractorilor intr-o măsura atat de mare, inct Orwell e clar depășit. O țara in care, daca cineva vorbește despre talhariile ce se fac, va fi mai aspru pedepsit decat talharii insisi.

steaua in cinci colturi

nu am nici un habar daca Cristian Preda merita sau nu distinctia in discutie.

ce pot spune clar e ca Preda a pus tot timpul punctul pe I si daca adevarul supara atunci problema e la cei care reclama.

ps. nu inteleg comisia aia cum a fost numita, ca e de tot rasul. Firea in comisie? o gluma mai sinistra decat tristul personaj din Voluntari....

 

domnule Gabriel Liiceanu,

Chapeau bas!

 

De acord cu tot ce spuneti Dle Liiceanu, totusi eu as schimba...

...titlul articolului:
In loc de "Sa mintim din patriotism", eu as pune
"Sa mintim din pupincurism"
Toate bune!

 

Despre Basarabia...

In 1956 la o adunare in care s-au spus multe, eu am spus unor colegi ca ar trebui sa punem si problema Basarabiei. Nu s-a mai pus deoarece era o mare harmalae.
O colega m-a turnat .
Urmarea? Dupa Ion Iliescu ,pe atunci seful UTM a propus ca sa fie demascati studentii cu vederi anticomuniste( adica problema Basarabiei era definitiv al URSS).
Am fost exmatriculat de catre un ,,consiliu stiintific,, care nici azi nu se cunosc membrii acestui consiliu. Sentinta a fost mult mai grava dupa parerea marilor stabi antinationali.
Nu am fost reprimit doar in 1966 la studii. Dar in serviciu am fost urmarit tot timpul.
Nu mai vreau sa spun citi m-au facut cal de batae.
Acum aceea care m-au pedepsit pe termen f.lung pentru ca am fost patriot, cameleonii au devenit mari patrioti pentru unirea cu Basarabia.
Nu mai am sperante, imi este greata!!!

 

Alooo...ce este nerusinat aici,este ca nu se arata la TV....

In direct,aceasta...judecata???...sa vada si publicul despre ce e vorba cu adevarat...Ca azi e Preda,maine altul...si tot asa poate fiecare...cu bolsevici astia de la putere nu e de gluma...aldepzd...Rusineee...

 

Da..

Nu numai că se poate minți din patriotism. Strămoșii noștri au putut Să-și Dea Viața din Patriotism, domnule liiceanu.

 

Da da, numa' ca tu nu faci diferenta intre marfa si ambalaj...

Stramosii tai au trait sub o succesiune de regi, forma de guvernamant fiind una monarhica; ei au crezut in pamantul lor si in puterea regala ca intr-un Dzeu si si-au dat viata (asa cum bine zici) pentru bogatiile acestui pamant si ca poporul sa aiba o continuitate pe masura; da' te duci tu azi sa-ti dai viata pentru Dragnea si parlamentarii lui;? si fa-o din acelas motiv de patriotism ca al stramosilor tai!!!
Nu vezi ca ti-au plecat pamanturile de sub picioare de mult ?
Nu vezi ca toti sunt o adunatura de condamnati, trimisi in judecata, inculpati penali, urmariti penali ca sa nu mai zic de o alta adunatura din Parlament, de fosti securisti, fosti informatori, agenti acoperiti, agenti straini acoperiti, o cardasie a infractorilor si tradatorilor de tara, care ti-au promis tie bunastare;!! crezi ca le pasa de viata ta sau a poporului ??
Faptul ca multi par rupti de realitate si deplang soarta infractorilor pe aici, asta depaseste logica mea de intelegere.

SALUT CU BUCURIE..

Revenirea domniei voastre pe forum!Din nefericire traim vremuri in care valorile morale s-au schimbat.Pe vremuri unor hoti si tilhari needucati li se spunea pe nume.Astazi ei sunt ..mindrii parlamentari "penali",..alesii neamului.De fapt un cerc mare de lepre,care prin furt si constringeri vadite si multiple,incearca sa sugrume vocea poporului.Minciuna ,dezinformarea,dezbinarea tarii si furtul masiv,au devenit calitati de baza,esentiale pentru a accede la putinul ramas.
Avea dreptate Eminescu:" Spuma asta-nveninata, asta plebe, ast gunoi. Sa ajung-a fi stapana si pe tara si pe noi!".

ma,tu esti normal ?

a minti este echivalent cu a-ti da viata pt tara ?
atunci,a spune adevarul,cu ce este echivalent pt tine ?
cu a dezerta :)

si,inca ceva.
faptul ca ca il acuzi pe prdea ca nu a mintit este
echivalent cu faptul ca guvernul roman de atunci
a comis fapte ticaloase...

incet,incet va dati arama pe fata,socialistilor.

Tocmai ..

Am zis că alți strămoși și-au dat viața pentru țară. Oare liiceanu ce/cat ar putea să dea pentru țară ?
Ok .. concepte greu de ințeles .. ține de neuroni ..

Amice confunzi stramosii cu cotarlele astea lase care se

ascund in cladirea parlamentului si in spatele jandarmilor. Si nici toti stramosii nu au fost drepti, sau si-au dat viata pentru patrie. De multe ori, am avut in neam, chiar la conducerea tarii ca si acum, tradatori, lasi, mincinosi, si incompetenti. Singura scuza pe care le-o poti gasi acestor derbedei agramati este ca sint produsul undei lungi perioade de dictatura.

Ok ..

Avem păreri deferite. Dar la alegeri s-a văzut că multă lume e de aceeași părere cu mine.

Domnul Gabriel Liiceanu,

"ca cetatean al Romaniei care s-a simtit excelent reprezentat de un europarlamentar ca domnul Cristian Preda" se pozitioneaza prin acest statement de partea romanului pentru care onestitatea,cinstea,slujirea cetatii nu sunt doar cuvinte goale.
Sunt convinsa ca vor urma si alte luari de pozitie asemanatoare.
Sunt convinsa ca la fel gandesc majoritatea romanilor.
PS Domnul Cristian Preda stie exact cu cine are de-a face,ii cunoaste pe ciumatii rosii de la "Putere"plus adeptii lor.
Este,daca vreti,intr-o alta dimensiune,modalitatea aleasa de Dragnea de a-si afirma "puterea",dublata de amenintarea cu pedeapsirea celor ce nu executa ,intocmai, ordinele.
Modelul suna cunoscut,nu-i asa?

 

"Spre Comunism in zbor"ne indreapta cu pasi repezi cei din PSD-Alde

Pentru liderii PSD-Alde Tariceanu a fi patriot inseamna sa ascunzi "gunoiul sub pres", sa nu critici aceasta Coalitie, chiar daca in ea s-au aciuat hotii si coruptii care dau legi in fiecare zi pentru demolarea Justitiei. Shalom

 

intelectualii romani

sadoveanu, arghezi , unelte de nadejde ale comunistilor
plesu- a fost si cu ceausescu, si cu iliescu, constantinescu, basescu... ar fi fost si cu sasul , dar i-au luat-o altii inainte
de liiceanu , ce sa mai zic, base i-a aratat "CALEA", iar kovesi e un fel de Isus
cat pot valora opiniile domniei sale?

 

Ce legatura are postarea ta plina de venin impotriva

celor mai buni ca tine cu speta in discutie? To ce reusesti este sa iti discreditezi comentariul singur. Toti cei citati de tine au merite, fie si numai literare unii di ei. Dar tu ce ai in afara de oftica si minciunile aruncate?

@ fomofo; bine te-am regasit cu sanatate

Ma tot intreb ce se intampla cu poporul nostru?! si incerc un raspuns in mintea mea;!!
Se pare ca trecerea de la o dominatie la alta a format un popor "Indiferent" in fata propriului destin; un popor supus, pasiv, resemnat, mereu rabdand, dar niciodata capabil de a se impune; un popor cu o mare lipsa de energie ofensiva si curaj, care s-a tot lasat calcat in picioare de toti neavenitii unei geografii miscatoare, ce-au incercat si tot incearca sa ne dezmosteneasca ca natiune si cu tot ce-am avut mai Sfant, iubirea de oameni si de pamant.
Asa am ajuns noi dupa cataclismul comunismului, o natie fara busola, nascuti intr-o tara in care activitatea principala a fiecarei generatii in parte sa fie aceea, doar, de a REGRETA, ca nu am putut schimba nimic !!!
In timp ce unele natiuni pierd razboiul puterii lumii din vanitate, romanul nostru il pierde din "pasivitate"!!
Am ajuns o natiune fara dorinti, fara aspiratii, un popor sceptic si bolnav care parca asteapta sa-i cada "Imparatia cerului" in cap !
Eu personal, am avut,...si inca mai am speranta si increderea ca se va naste o noua generatie a acestui popor, care sa-i schimbe complet starea lui de SPIRIT; si poate ca doar atunci Occidentul v-a intelege blestemul istoriei noastre ca natiune !
Sanatate infinita iti doresc,.. mie mi-a lipsit un timp,...dovada tacerea mea si sa auzim numai de bine.

 

Pe ce se bazează Cenzura pentru defaimare

Tupeul cu cenzura pentru defăimare se bazeaza pe frica intelectuală de patriotism in postromanism. Unii se declara mandri ca sunt romani si unionisti, altii de 27 martie la Centenarul recuperării Basarabiei, nici in presa, nici macar pe Facebook, desi istorici sau analisti, nimic, autocenzura, se ocupă doar de Ciuma Rosie sau de Trump!

 

Platforma pentru solutionarea online a litigiilor