Tragedie aviatica in Apuseni: Cristian Preda ii cere lui Crin Antonescu o pozitie publica

Luni, 27 Ianuarie 2014, ora 11:58
3198 citiri
Tragedie aviatica in Apuseni: Cristian Preda ii cere lui Crin Antonescu o pozitie publica
Foto: ProTV

Europarlamentarul Cristian Preda il intreaba pe Crin Antonescu de ce a mai ramas Ramona Manescu ministru al Transporturilor dupa accidentul aviatic din Apuseni si ce crede despre comportamentul premierului Ponta legat de acest caz.

"Radu Stroe, de la Interne, a plecat din guvern, dar Ramona Manescu, de la Transporturi, a ramas. De ce? Intreb, fiindca presedintele penelistilor a afirmat public ca si unul, si celalalt au responsabilitati de asumat dupa accidentul din Apuseni. A refuzat Manescu sa plece? O va demite Ponta si presedintele PNL a acceptat asta? Sau s-a razgandit Antonescu si crede ca transporturile nu au vreo legatura cu accidentele aviatice?", ii cere

Cristian Preda, intr-o postare pe blog, liderului PNL sa raspunda public.

Pe de alta parte, europarlamentarul ii solicita lui Crin Antonescu sa adopte o pozitie publica in ceea ce priveste modul in care premierul Ponta, co-presedinte USL, a gestionat situatia, in conditiile in care acesta nu si-a asumat coordonarea operatiunilor de salvare a victimelor accidentului, asa cum prevede legea.

"Probabil ca seful Senatului a aflat ca, dupa ce a anuntat la tv in mod eronat ca victimele au fost gasite, premierul s-a dus la restaurant, la un chef cu ziaristii acreditati pe langa PSD. Ce crede prezidentiabilul USL despre comportamentul premierului? Cum califica el ignorarea procedurilor care ii impuneau lui Ponta, in baza HG 1489 din 2004 si a OUG nr. 21 din acelasi an, sa asume coordonarea operatiunilor de salvare efectuate de diversele institutii ale statului?

Considera el normal ca, in locul asumarii respnsabilitatii prevazute expres, premierul sa anunte ca va infiinta doua comitete de urgenta? Nu considera Antonescu ca premierul isi bate joc si de lege, si de oameni atunci cand, nefiind in stare sa coordoneze o institutie prevazuta de lege, anunta ca o desfiinteaza si ca va face doua?", mai scrie Cristian Preda pe blog.

Adrian Iovan si Aura Ion au murit in urma accidentului aviatic produs saptamana trecuta in Muntii Apuseni, in care alte 5 persoane au fost ranite.

Pilotul Sorin Fodoreanu: ROMATSA trebuia sa vada unde a cazut avionul - Interviu

Informatiile contradictorii aparute in presa, atat oficiale cat si relatate de martori, s-au soldat pana acum cu demiteri la nivel inalt, sefii ROMATSA, IGSU si ministrul de Interne Radu Stroe pierzandu-si functiile.

C.B.

#Cristian Preda Antonescu accident, #Antonescu demitere Manescu accident, #Antonescu Ponta accident aviatic , #europarlamentar