Biroul Permanent al PDL a votat excluderea lui Cristian Preda din partid

Luni, 02 Aprilie 2012, ora 13:56
8311 citiri
Biroul Permanent al PDL a votat excluderea lui Cristian Preda din partid

Biroul Permanent al PDL a decis, luni, excluderea europarlamentarului Cristian Preda din partid, cu 30 de voturi pentru si doua impotriva.

Decizia finala va fi luata in Consiliul National de Coordonare.

Votul asupra excluderii lui Preda intervina dupa mai multe zile de "contre" intre acesta si Silviu Prigoana, care i-au iritat pe liderii partidului.

Prigoana, candidatul PDL la Primaria Capitalei, a afirmat, duminica seara, ca Preda trebuie sa fie exclus din partid, afirmatie sustinuta si de vicepresedintele PDL Elena Udrea.

"Cristian Preda a avut o pozitie incredibila fata de presedintele PDL, de Elena Udrea, fata de mine. Nu poti sa faci asa ceva si sa ramai in interiorul partidului. Lucrurile vor fi transate saptamana viitoare.

Din punctul meu de vedere, Cristian Preda va fi exclus din partid. Se va intampla cu siguranta. S-a ajuns prea departe sa jignesti inclusiv seful partidului, iar partidul sa stea pasiv", a spus Prigoana, duminica seara, la Realitatea Tv.

A doua zi, adica luni, Prigoana a cerut in scris partidului sa-l excluda pe Cristian Preda.

"Am cerut printr-o adresa scrisa BPN excluderea domnului Cristian Preda, deoarece in ultima vreme dansul nu se mai regaseste in PDL si a facut afirmatii denigratoare la adresa presedintelui PDL si a candidatului partidului la Primaria Capitalei", a precizat Silviu Prigoana, pentru Mediafax.

La randul sau, Elena Udrea a afirmat, luni dimineata, ca va vota pentru excluderea lui Cristian Preda din PDL.

Udrea vrea excluderea lui Preda din PDL: Voi vota pentru!

"L-a atacat pe Emil Boc, pe domnul Blaga, acum ne ataca pe cei cu care candidam, cred ca de 2 ani de zile atitudinea sa e tolerata, a facut mult rau PDL", a mai afirmat Udrea.

Cristian Preda, care a refuzat sa candideze din partea PDL pentru sectorul 4, a criticat nominalizarea lui Silviu Prigoana la Primaria Generala. Europarlamentarul a declarat ca varianta aleasa de PDL Bucuresti pentru Primaria Capitalei, candidatura lui Silviu Prigoana, este un "dezastru", intrucat s-a ales un om care "isi schimba pozitiile de la o zi la alta".

Cristian Preda, fost consilier prezidential al lui Traian Basescu, s-a inscris in PDL la inceputul anului 2009.

El a fost nominalizat pe lista Partidului Democrat Liberal pentru alegerile europarlamentare din 2009, pe pozitia a patra, dupa Theodor Stolojan, Monica Macovei si Traian Ungureanu. In urma votului din 7 iunie 2009, a fost ales pe lista Partidului Democrat Liberal pentru un mandat de cinci ani.

Citeste si:
Ucidere din culpă? Iohannis&Cîțu au văzut micile sicrie?
Ucidere din culpă? Iohannis&Cîțu au văzut micile sicrie?
La secțiile de terapie intensivă sunt aproape 50 de copii infectați cu Covid-19, care se zbat între viață și moarte. Nu toți pot fi salvați. Săptămâna trecută au murit deja unii,...
Istoria guvernelor României
Istoria guvernelor României
O fi bimilenară istoria ceaușistă a poporului român, dar istoria documentată a guvernelor României nu este mai veche de 159 de ani. În tot acest timp, Principatele Unite, apoi Regatul...
Sursa: Ziare.com