Emil Boc: Cristian Preda nu va fi exclus, este important pentru PDL

Luni, 14 Mai 2012, ora 14:58
2378 citiri
Emil Boc: Cristian Preda nu va fi exclus, este important pentru PDL
Foto: realitatea.net

Cristian Preda nu va mai fi exclus din PDL, dupa ce Biroul Permanent National al partidului a hotarat, luni, pastrarea sa in randurile democrat liberalilor.

Presedintele PDL, Emil Boc, a afirmat ca europarlamentarul PDL nu va mai fi exclus, pentru ca a inteles ca trebuie sa-si sustina partidul, intr-o competitie electorala.

"Cristian Preda nu va mai fi exclus - a avut discutii cu mine si cu conducerea partirului si a inteles ca atunci cand esti intr-o competitie electorala trebuie sa sustii partidul, iar pe de alta parte, domnul Preda este important pentru PDL. Am retras initiativa PBN de excludere a lui Preda, s-a votat in unanimitate", a explicat liderul democrat liberal.

Cristian Preda: Atunci cand partidul e in dificultate, solidaritatea e singura atitudine rationala

La randul sau, purtatorul de cuvant al PDL, Sever Voinescu, a declarat ca a fost votata retragerea propunerii de excludere a lui Cristian Preda din partid. Printre voturile exprimate a fost, totusi, si o abtinere, Voinescu neprecizand despre cine a fost vorba.

"Am luat in discutie de a retrage initiativa excluderii domnului Preda. Domnul Preda a spus ca a luat lectie din ce s-a intamplat si a inteles mesajul politic al nostru. Suntem bucurosi ca aceasta chestiune s-a incheiat asa.

A fost o discutie de principiu, amintindu-i ca suntem intr-o competitie politica si ca nu este firesc ca membrul unui partid politic sa sustina alt candidat, domnul Preda a inteles", a subliniat purtatorul de cuvant al PDL.

Totodata, Sever Voinescu a spus ca, precum orice membru PDL cu notorietate, Cristian Preda va sustine cauza partidului in dezabaterile televizate, mentionand ca acesta a fost prezent la lansarea candidaturilor la primarie a Sulfinei Barbu si a lui Teodor Paleologu.

Europarlamentarul PDL a reactionat la aceasta veste, notand pe blogul personal ca "membrii BPN au decis, cu o singura abtinere, sa nu mai trimita propunerea de excludere a mea catre CNC. Atunci cand partidul e in dificultate, solidaritatea e singura atitudine rationala".

Cristian Preda fusese propus pentru excluderea din PDL dupa ce a intrat in conflict cu optiunea democrat liberalilor pentru Primaria Capitalei, Silviu Prigoana, in luna martie. Atunci, Preda a declarat ca il sustine pe independentul Nicusor Dan la Primaria Generala, in detrimentul candidatului PDL.

Citește și:
Firea vrea să ofere tichete cadou de Ziua Bărbatului: ”Egalitatea de șanse nu este doar despre drepturile femeilor”
Firea vrea să ofere tichete cadou de Ziua Bărbatului: ”Egalitatea de șanse nu este doar despre drepturile femeilor”
Gabriela Firea, ministra Familiei, Tineretului și Egalității de Șanse, a anunțat luni, 20 martie, că a inițiat un proiect prin care propune introducerea acordării tichetelor cadou cu ocazia...
Salarii de nabab la conducerea ASF. Câți bani primesc lunar șefii instituției care supraveghează piața asigurărilor
Salarii de nabab la conducerea ASF. Câți bani primesc lunar șefii instituției care supraveghează piața asigurărilor
După eșecul pe piața asigurărilor cu City Insurance, acum Autoritatea de Supraveghere Financiară (ASF) este implicată în scandalul Euroins, companie intrată recent în insolvență. În...
#Cristian Preda excludere PDL, #Cristian Preda ramanere partid, #PDL vot Cristian Preda, #Cristian Preda important PDL , #exclus PDL