Unde era, de fapt, busola PDL (Opinii)

Marti, 03 Aprilie 2012, ora 13:21
4248 citiri
Unde era, de fapt, busola PDL (Opinii)
Foto: TVR

Daca europarlamentarul Cristian Preda n-a gasit de cuviinta sa fie filosof si sa-si scoata piticii la inaintare exclusiv in cadrul partidului, unde ideile sale sa piara (eventual) in cadrul unei confruntari de argumente, ce il va putea determina sa si-i tina legati aflandu-se in afara acestuia?

Decenta, sunt tentat sa cred. Convingerea ca daca va da frau liber pornirii de a-si justifica opozitia fata de candidatura lui Silviu Prigoana tragand in galeria "greilor" va fi taxat aidoma altor politicieni care s-au plasat in exteriorul opiniei majoritare si, nervosi ca au pierdut, se razbuna intr-un mod patetic.

Am, insa, niste indoieli ca domnul Preda isi va struni caii. Ele pornesc de la faptul ca a explicat ca nu poate fi de acord ca un ins care a cerut excluderea sa din partid sa fie considerat port-drapelul PDL in cea mai dificila confruntare electorala a acestei sesiuni a alegerilor locale. Si se incheie cu o copilarie pe care nu o pot pune decat pe seama pasiunii sale pentru ideile pure: aceea ca nominalizarea lui Prigoana reprezinta o jignire pentru bucuresteni - adica trebuia trimis la Dej, nu?

De unde deduc ca europarlamentarul chiar traieste pe Luna, ca in acesti ani de cand PDL guverneaza - includ si perioada Aliantei "Dreptate si Adevar" - nu a citit niciodata decat clasici francezi, a ascultat Bach si a privit pe un geam pe care avea lipita o insula tropicala.

Este absolut de inteles dorinta sa ca bucurestenilor sa le fi fost oferita o persoana care l-a citit pe Goethe in original, o Macovei, un TRU. De unde deduc ca are o viziune idilica asupra populatiei care i-a ales, totusi, pe Traian Basescu si Sorin Oprescu.

Sa nu uitam ca insusi actualul presedinte a ras de s-a cracanat, in platou la OTV, cand, intrebat fiind de DDD ce facea de fiecare data cand tragea nava la cheu, a raspuns ca dadea fuga la biblioteca. Traian Basescu si-a acceptat personajul, si-a intarit "oferta", prin urmare de ce isi arata Cristian Preda centura de castitate?

Am un singur raspuns: el lupta, de fapt, cu Elena Udrea. Acolo tinteste, insa nu are destul curaj sa afirme, cu subiect si predicat, ce il deranjeaza la doamna de fier-beton a PDL-ului. Adica sugereaza, dar nu pronunta. Nu este sigur de ce ar putea isca, cine s-ar putea supara cu el. Sau se gandeste ca ar da apa la moara Opozitiei, ca ar legitima retorica lui Crin Antonescu si Victor Ponta?

Pentru ca atunci ar deveni fireasca, lipsita de orice malitie, alta intrebare: cand s-a prins care este adevarul, de ce a acceptat pana acum pumnul de metal imbracat in manusa de catifea?

In toata aceasta poveste copilareasca, mai lipseste ceva: ca domnul Preda sa se alature si el, precum Frunzaverde, USL. Moment in care as putea sa conchid, cu gura punga, ca pana la urma tot Ion Iliescu a avut dreptate la revolutie: nu trebuie mai multe partide!

Citește și:
Motivul invocat de Guvern pentru care nu aprobă legile educației în ședința de vineri
Motivul invocat de Guvern pentru care nu aprobă legile educației în ședința de vineri
Proiectele de legi ale Educației nu figurează pe ordinea de zi a ședinței de Guvern, motivul principal fiind că ministrul Educației Ligia Deca este încă în izolare, fiind bolnavă de...
România şi Republica Moldova reactivează grupul de lucru în domeniul energiei. Proiectele prioritare anunțate de Virgil Popescu
România şi Republica Moldova reactivează grupul de lucru în domeniul energiei. Proiectele prioritare anunțate de Virgil Popescu
Ministrul Energiei, Virgil Popescu, a avut joi, 23 martie, la Chişinău, o întrevedere cu omologul din Republica Moldova şi au decis reactivarea grupului de lucru pe domeniul energiei. ”Cu...
#Cristian Preda exclus PDL, #Cristian Preda Prigoana, #Cristian Preda intelectuali , #exclus PDL