Valeriu Stoica: Cristian Preda este util PDL-ului

Vineri, 06 Aprilie 2012, ora 23:06
1283 citiri
Valeriu Stoica: Cristian Preda este util PDL-ului

Presedintele Institutului de Studii Populare, democrat-liberalul Valeriu Stoica, ii ia apararea lui Cristian Preda, propus pentru excluderea din PDL.

"Nicio excludere nu este un castig", a afirmat Stoica. In opinia sa, Preda este un om util partidului, avand convingeri de dreapta, dar trebuie sa invete sa joace "in echipa".

"Eu am fost exclus de doua ori din Partidul National Liberal, prin urmare nu sunt deloc partizanul excluderilor.

In acelasi timp, nu pot sa nu observ ca politica este un sport de echipa, un joc de echipa. Intr-o echipa trebuie sa definesti rolurile, sa accepti sa joci rolul care ti se incredinteaza si pe care eventual il meriti. [...]

Nu poti sa faci politica jucand de unul singur. Eu sunt convins ca Cristian Preda a inteles din aceste ultime intamplari politice necesitatea jocului in echipa. Sansa lui in perioada urmatoare in politica romaneasca depinde de intelegerea acestei dimensiuni esentiale a politicii", crede Valeriu Stoica.

Valeriu Stoica apreciaza ca "este indispensabila critica intr-un partid politic, numai ca exista instante interne in care sa se exercite critica. (...) PDL-ului nu cred ca i se poate reprosa absenta criticii. I se poate reprosa faptul ca uneori, aceasta dezbatere interna se amplifica prea mult si razbate in afara, intr-un mod in care n-ar trebui sa razbata".

Intrebat daca va milita pentru ca europarlamentarul Cristian Preda sa fie pastrat in PDL, Valeriu Stoica a raspuns: "Din punctul meu de vedere, orice om cu convingeri de dreapta este util in PDL. Cristian Preda este un om cu convingeri de dreapta.

Repet, nu depinde viitorul lui de ceea ce cred eu, ci de el insusi si depinde de modul in care va intelege sa joace in echipa si sa respecte regulile unei echipe".

Citeste mai multe despre Stoica: Preda este util PDL-ului. Nu sunt adeptul excluderilor pe RFI Romania.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Gabriela Firea a intrat în campanie electorală încă din prima zi de la nominalizare: „Acum avem o şansă în plus. Votul trebuie să fie util”
Gabriela Firea a intrat în campanie electorală încă din prima zi de la nominalizare: „Acum avem o şansă în plus. Votul trebuie să fie util”
Preşedintele PSD Bucureşti, Gabriela Firea, proaspăt desemnată candidatul social-democraților la Primăria Capitalei, și-a început deja discursurile de candidat, marți, 23 aprilie, la nici...
Ciolacu, dragoste cu năbădăi cu Firea. Uite catastrofa, nu mai e catastrofa
Ciolacu, dragoste cu năbădăi cu Firea. Uite catastrofa, nu mai e catastrofa
A ieșit domnul Marcel Ciolacu, premierul României și liderul PSD, la o conferință de presă alături de Gabriela Firea, să spună în fața tuturor cât este de deșteaptă și frumoasă,...
#Valeriu Stoica excludere Cristian Preda, #Valeriu Stoica RFI , #exclus PDL