Cristian Preda: Iohannis isi poate folosi influenta pentru a avea un comisar european cu care sa ne mandrim, nu sa ne fie rusine

Vineri, 09 August 2019, ora 21:38
4513 citiri
Cristian Preda: Iohannis isi poate folosi influenta pentru a avea un comisar european cu care sa ne mandrim, nu sa ne fie rusine
Foto: Facebook/Cristian Preda

Fostul europarlamentar Cristian Preda, membru PLUS, spune ca presedintele Klaus Iohannis ar trebui sa trimita propriile propuneri de comisar european la Bruxelles si sa se foloseasca de influenta de care dispune in PPE pentru ca Romania sa aiba in Comisia Europeana o persoana cu care ne putem mandri, nu una de care sa ne fie rusine. Preda face si doua sugestii: Monica Macovei si Mihai Razvan Ungureanu.

"Dancila i-a trimis Ursulei von der Leyen doua propuneri pentru pozitia de comisar european ce revine Romaniei: Dan Nica si Rovana Plumb. Doi pesedisti. Cred ca presedintele Iohannis e perfect indreptatit sa trimita alte propuneri la Bruxelles", a scris Cristian Preda pe pagina sa de Facebook.

El spune ca profilul e clar: europeni, competenti si care nu au fost vreodata suspectati de vreo fapta de coruptie.

Preda mentioneaza ca are si doua sugestii: Monica Macovei si Mihai-Razvan Ungureanu.

"Presedintele poate folosi influenta de care dispune in sanul PPE (care e si familia poitica a Ursulei von der Leyen) pentru a avea in Comisie o persoana cu care ne putem mandri, nu una de care sa ne fie rusine", mai sustine Cristian Preda.

Premierul Viorica Dancila a trimis la Bruxelles scrisoarea cu propunerile Romaniei de comisar european, acestea fiind Dan Nica si Rovana Plumb, au declarat pentru G4Media.ro mai multe surse politice si guvernamentale.

#Romania comisar european , #Monica Macovei