Cristian Preda o ataca pe Macovei: Blatul corupe memoria

Duminica, 16 Martie 2014, ora 22:21
4664 citiri
Cristian Preda o ataca pe Macovei: Blatul corupe memoria

Europarlamentarul Cristian Preda a avut o reactie dura la declaratiile Monicai Macovei, fosta sa colega de partid, despre Traian Basescu.

Cristian Preda o acuza pe fosta sa colega de partid, intr-o postare intitulata "Cand blatul corupe memoria", ca "se simte obligata sa urmeze linia care i-a adus lui Blaga sefia PDL, si anume contestarea lui Basescu".

"Traian Basescu a relatat de mai multe ori ca, in 2005, a recomandat numirea la sefia DNA a lui Daniel Morar intrucat acesta avusese curajul - rpocuror fiind - sa ancheteze un membru al PD, partidul pe care il condusese pana atunci noul sef al statului. Orice suspiciune e partizanat era astfel indepartata.

Marturia e, de altfel, in acord cu stilul unui presedinte care, ulterior, a numit la sefia serviciilor de informatii lideri din partidele adversare, dupa ce pana atunci Iliescu si Constantinescu numisera apropiati de-ai lor", scrie Cristian Preda.

Monica Macovei: Pe Daniel Morar nu mi l-a recomandat presedintele

Acesta sustine ca "s-a gasit cineva care sa conteste sensul recomandarii din 2005", amintind ca Monivca Macovei insasi a fost sustinuta de Basescu la sefia Ministerului Justitiei pentru ca nu avea vreo legatura cu PD.

"Macovei sustine ca a aplicat o procedura si ca presedintele nu i-ar fi vorbit niciodata despre Morar. Ea nu aduce vreo proba in acest sens. De altfel, nu ar avea cum, fiindca totul pare a fi legat de o discutie directa si discreta intre Basescu si Macovei. Logic vorbind, recomandarea facuta de presedinte nu exclude aplicarea unor proceduri de selectie", adauga Preda, subliind ca Macovei neaga insa orice influenta a presedintelui, la aproape 10 ani dupa consumarea evenimentului.

Mai mult decat atat, scrie europarlamentarul, Monica Macovei "il insulta pe presedinte", acuzandu-l ca a relatat episodul "la nervi" sau din "interese electorale" si Macovei "uita ca ii datoreaza cariera politica lui Traian Basescu".

"Actioneaza acum cu totul altfel decat atunci cand avea sprijinul reformistilor si intelectualilor din PDL. Toti acestia au fost exclusi, marginalizati sau au plecat.

Macovei e complet izolata intr-un partid care nu i-a acordat decat 3% din voturi in Conventia nationala de anul trecut. Asa ca se simte obligata sa urmeze linia care i-a adus lui Blaga sefia PDL, si anume comtestarea lui Basescu.

Nu e exclus ca blatul incheiat cu Vasile Blaga pentru un loc pe listele pentru PE sa fi produs o corupere a memoriei. E regretabil ca partitura reformista asumata de Macovei a esuat in acest moment intr-un politicianism foarte precar si dezlanat", conchide Cristian Preda.

Monica Macovei neaga informatia lansata public de presedintele Traian Basescu, potrivit careia el i l-ar fi propus pe Daniel Morar la sefia DNA, in 2005.

Dezmintirea a fost data in cadrul unui interviu acordat recent intr-o emisiune la radio Pro FM+Lider FM Galati.

"Cum am mai spus de multe ori si cum a povestit si Morar in cartile de interviuri, in care a fost intrebat cum a ajuns procuror sef la DNA: pe Daniel Morar nu mi l-a recomandat presedintele. A fost o procedura de selectie si a fost o procedura corecta. Ca atare, a intrat in aceasta procedura, repet, nerecomandat de presedinte", a declarat Monica Macovei, care posteaza pe blog un fragment din interviul acordat.

Reactia vine dupa ce presedintele Traian Basescu a declarat ca el a fost cel care i-a cerut fostului ministru al Justitiei sa-l numeasca procuror sef al DNA pe cel care il anchetase pe un parlamentar al Puterii, mai exact de la PDL.

D.R.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

PNL ar putea avea propriul candidat în cursa pentru Primăria Capitalei. Cum s-a ajuns la această concluzie
PNL ar putea avea propriul candidat în cursa pentru Primăria Capitalei. Cum s-a ajuns la această concluzie
Eventualitatea retragerii lui Cătălin Cîrstoiu din cursa pentru Primăria Bucureşti ar complica lucrurile pentru cei din Alianța PSD-PNL. Nicolae Ciucă, preşedintele PNL, a afirmat, joi...
Primar bătăuș, susținut în continuare de PNL după ce a fost filmat cum agresa un cetățean. ”A fost sub imperiul unei mari emoții” VIDEO
Primar bătăuș, susținut în continuare de PNL după ce a fost filmat cum agresa un cetățean. ”A fost sub imperiul unei mari emoții” VIDEO
Cazul primarului din comuna Spermezeu, cercetat penal după ce a agresat fizic un cetăţean, în luna februarie, va fi discutat în forurile de conducere ale PNL Bistriţa-Năsăud, a declarat...
#Preda ataca MAcovei, #Preda blat Macovei Morar, #Macovei Basescu numire Morar Macovei, #Daniel Morar DNA Macovei , #Partidul Miscarea Populara