Se prabuseste PMP? Partidul, criticat puternic: Un instrument in folosul Elenei Udrea

Vineri, 06 Martie 2015, ora 17:53
6045 citiri
Se prabuseste PMP? Partidul, criticat puternic: Un instrument in folosul Elenei Udrea
Foto: Facebook/ Cristian Preda

Europarlamentarul Cristian Preda sustine ca Partidul Miscarea Populara, din care a fost exclus in luna decembrie, "a ajuns un instrument in folosul exclusiv al Elenei Udrea".

"Mi se pare scandalos ca PMP a ajuns un instrument in folosul exclusiv al Elenei Udrea si ca actualii membri ai PMP nu se dezic de cineva care este acuzat de coruptie.

Daca cineva din PMP crede ca e bine ca PMP a fost redus la un instrument al Elenei Udrea si ca e bine ca Udrea e acuzata de coruptie, s-o spuna cu subiect si predicat, sa nu ma mai acuze pe mine!", a spus Cristian Preda, pentru Ziare.com.

Declaratiile acestuia vin dupa ce, joi, a criticat alianta facuta de fostii sai colegi cu PP-DD, pe care o catalogheaza tot "scandaloasa".

Alianta PMP cu PP-DD, criticata dur: Scandalos, valorile PPE sunt calcate in picioare

Totodata, europarlamentarul, care a fost liderul listei PMP la alegerile europarlamentare din luna mai 2014, critica faptul ca partidul a fost "confiscat" de Elena Udrea.

"Eu am spus ca nu e in regula nici crearea PMP pentru a fi apoi eliminati toti reformistii, nici asocierea cu cineva care este acum acuzat de coruptie. Cine crede ca e bine ce s-a intamplat, ca au fost dati afara oameni onorabili si ca partidul e in continuare legat de Udrea si ii ridica osanale, sa spuna: 'Ne place, domne'", a mai precizat fostul membru PMP.

Acesta considera ca partidul este "distrus": "Acum un an am cerut afilirea la PPE si acum, dupa un an, avem un partid care este distrus, al carui candidat la presedintie este in inchisoare, acuzat de coruptie".

PMP solicita demisia lui Cristian Preda din PE: In caz contrar, e lipsit de onoare

Joi, intr-o postare pe contul sau de Facebook, Cristian Preda a precizat ca, dupa arestarea Elenei Udrea, desi fusese exclus din partid, i s-a reprosat "prezenta PMP in familia populara, fiindca in programul nostru figura lupta cu coruptia".

Cristian Preda, exclus oficial din PMP (Video)

Despre noul partid al Monicai Macovei si planurile de viitor

Cristian Preda a salutat aparitia noului partid al colegei sale din Parlamentul European, Monica Macovei - M10 -, insa a tinut sa sublinieze ca el va ramane independent si ca viitoarele candidaturi le va avea doar in aceasta calitate.

"Am spus deja ca eu raman independent. Am spus ca admir energia pe care o au Macovei, Papahagi, Politeanu, faptul ca au inca energie pentru a crea un partid si ca raman independent. Nu ma mai interesez de un partid politic. Vreau sa fiu cu adevarat independent, pentru ca la noi independentii sunt creati inainte de alegeri. Eu vreau sa fiu independent in continuare si o sa candidez de acum doar ca independent", ne-a mai spus europarlamentarul.

Monica Macovei si-a lansat partidul - ce rol vrea sa joace: Avem in fata un tsunami de coruptie

Europarlamentarul Monica Macovei si-a lansat duminica partidul M10.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Campanie intensă pentru candidatura lui Geoană la prezidențiale. S-a lansat un nou site de susținere
Campanie intensă pentru candidatura lui Geoană la prezidențiale. S-a lansat un nou site de susținere
O campanie de susținere pentru candidatura lui Mircea Geoană, actualul secretar general adjunct al NATO, a fost demarată în online. Inițiativa, care se recomandă drept o „platformă...
Dilema preotului care vrea să candideze pentru primăria Sucevei. "Va trebui să aleagă între cariera politică și preoție"
Dilema preotului care vrea să candideze pentru primăria Sucevei. "Va trebui să aleagă între cariera politică și preoție"
Partidul Alianța pentru Unirea Românilor Suceava a ales un preot să candideze pentru funcția de primar al municipiului Suceava. Cătălin Axinte este preot slujitor la Biserica Sf. Mina din...
#Cristian Preda Elena Udrea, #Preda Udrea PMP, #Preda critica PMP, #Preda Macovei M10 , #Partidul Miscarea Populara