C. Preda: Merg in Miscarea Populara daca vor fi suporterii lui Basescu, iar PDL i se opune

Sambata, 25 Mai 2013, ora 17:32
1944 citiri
C. Preda: Merg in Miscarea Populara daca vor fi suporterii lui Basescu, iar PDL i se opune
Foto: Romania Libera

Europarlamentarul PDL Cristian Preda a declarat ca infiintarea Partidului Miscarea Populara e o reactie de alternativa la un "PDL care este lesinat", iar daca in aceasta formatiune se vor reuni suporterii lui Traian Basescu, iar PDL isi mentine linia actuala, se va alatura Miscarii.

"Aparitia unui asemenea partid este o reactie la slabiciunile pe care le-a aratat PDL, e o alternativa la PDL", a declarat europarlamentarul democrat-liberal.

Preda a fost intrebat daca s-ar putea implica intr-un astfel de partid.

"Daca Miscarea Populara ii va aduna pe suporterii lui Traian Basescu, iar PDL va continua sa se opuna presedintelui, ma voi regasi in mod cert in Miscarea Populara. Dincolo de faptul ca se doreste o alternativa la un PDL care este lesinat in acest moment, daca dincolo de asta Miscarea Populara va aduna suporterii lui Traian Basescu, iar PDL va ramane un partid anti-Basescu, evident ca ma voi regasi in Miscarea Populara", a raspuns europarlamentarul PDL.

Cristian Preda a mentionat ca a incercat sa se afilieze la Fundatia "Miscarea Populara", insa la momentul respectiv nu erau primiti membri ai partidelor.

Totodata, el a fost intrebat daca este de asteptat ca un asemenea partid sa propuna si un candidat la prezidentialele de anul viitor.

Se strang semnaturi pentru un nou partid - Miscarea Populara

"E foarte posibil, bineinteles. Nu e exclus asta", a replicat europarlamentarul.

Fundatia "Miscarea Populara" anunta inceperea formalitatilor legale pentru infiintarea unui partid de centru-dreapta, numit Partidul "Miscarea Populara".

Conform unui comunicat al fundatiei remis sambata, in urma consultarilor membrilor Fundatiei "Miscarea Populara", care au avut loc in perioada 20-24 mai, pe site-ul sau, s-au constatat urmatoarele rezultate: 58% doresc sa existe si fundatie si partid, 31% doar partid, 11% doar fundatie.

"Ca urmare a acestor rezultate, membrii-fondatori au decis inceperea formalitatilor legale pentru infiintarea unui partid de centru-dreapta. Partidul se va numi Partidul Miscarea Populara", precizeaza sursa citata.

#Cristian Preda Miscarea Populara, #cristian Preda PDL, #partid Miscarea Populara , #PDL