Ce a inteles Cristi Preda ca i-a zis van Rompuy lui Ponta

Sambata, 27 Aprilie 2013, ora 20:57
4351 citiri
Ce a inteles Cristi Preda ca i-a zis van Rompuy lui Ponta

Europarlamentarul PDL Cristian Preda comenteaza vizita recenta in Romania a lui Herman Van Rompuy, presedintele Consiliului European, apreciind ca acesta i-a transmis premierului Ponta sa renunte la "dictatura parlamentara".

"Vizita la Bucuresti a presedintelui Consiliului European nu a trecut neobservata. S-a retinut, in primul rand, faptul ca Herman van Rompuy a avut cuvinte de lauda fata de coabitare", scrie Cristian Preda pe blogul personal.

Mai important decat acest mesaj protocolar este, insa, apelul public facut de presedintele Consiliului European, dupa intrevederea cu premierul Victor Ponta, puncteaza democrat-liberalul.

"Rompuy a afirmat ca i-a solicitat premierului 'continuarea procesului de reforma constitutionala', luand in seama 'recomandarile Comisiei Europene din iulie anul trecut', ca si 'asigurarea celui mai amplu consens posibil la nivelul societatii'.

In traducere, asta inseamna ca USL va trebui sa renunte la folosirea dictaturii parlamentare si sa creeze instrumente politice care sa vizeze consensul", mai noteaza Cristian Preda.

Citeste si Van Rompuy si Ponta: felicitari, incurajari si glumite

"In particular, intr-o traducere si mai clara, obtinerea consensului presupune luarea in considerare a rezultatelor dublului referendum din 2009, singurul validat in ultimii ani si a carui respectare e solicitata de Opozitie", mai apreciaza europarlamentarul PDL.

Potrivit acestuia, USL are de fapt de ales intre doua masuri, facand referire la "introducerea in propriul proiect de revizuire a unicameralismului si a limitarii la 300 a numarului de deputati, respectiv organizarea unor noi consultari referendare, inainte de definitivarea proiectului de revizuire, pentru a infirma rezultatele din 2009. Tertium non datur", incheie Preda.

Presedintele Consiliului European, Herman Van Rompuy, a venit in vizita, pentru a doua oara la Bucuresti, unde a fost primit de presedintele Traian Basescu si premierul Victor Ponta. Oficialul european s-a aratat multumit de coabitarea dintre cei doi.

In declaratiile comune facute alaturi de premierul Ponta la finalul intalnirii avute la Palatul Victoria, presedintele Consiliului European a subliniat inca de la inceput ca este incurajat de schimbarea pe care a constatat-o in ceea ce priveste colaborarea dintre cei doi oameni de stat romani.

D.R.

Gabriela Firea iese în stradă. Candidata PSD la Primăria Capitalei vrea întâlniri directe cu electoratul
Gabriela Firea iese în stradă. Candidata PSD la Primăria Capitalei vrea întâlniri directe cu electoratul
Gabriela Firea, candidatul PSD la Primăria Capitalei, nu va sta la birou în timpul campaniei electorale. Firea a declarat miercuri, 24 aprilie, că îşi va axa campania în primul rând pe...
Lider PNL inculpat pentru corupție și-a depus candidatura la locale: ”Intru în competiţie bărbăteşte, deschis şi asumat”
Lider PNL inculpat pentru corupție și-a depus candidatura la locale: ”Intru în competiţie bărbăteşte, deschis şi asumat”
Preşedintele PNL Prahova, Iulian Dumitrescu, inculpat pentru corupţie şi cu interdicţia de a exercita funcţia de preşedinte al Consiliului Judeţean Prahova, şi-a depus miercuri, 24 aprilie,...
#Preda Rompuy mesaj Ponta, #Rompuy intalnire Ponta Basescu , #PDL