Congresul PPE, la Bucuresti in octombrie

Luni, 03 Septembrie 2012, ora 13:39
3936 citiri
Congresul PPE, la Bucuresti in octombrie

Europarlamentarul PDL Cristian Preda a precizat, luni, ca presedintia Partidului Popular European a reconfirmat desfasurarea la Bucuresti a Congresului PPE.

Cristian Preda a declarat ca reuniunea va avea loc pe 17-18 octombrie, iar tema fundamentala a dezbaterilor va fi "Pentru o Europa democratica, pentru o Europa prospera".

Vor participa, conform democrat-liberalului, 73 de partide din 43 de tari.

"16 tari din UE au sefi de stat sau de guvern membri PPE, alte sase tari din afara UE au de asemenea sefi de stat sau de guvern din PPE. Evident, sunt invitati cei 13 membri ai PPE din Comisia Europeana si cei 271 de membri ai Parlamentului European", a mentionat Preda.

"Suntem in situatia fericita in care solidariateta cu familia europeana din care facem parte ne plaseaza intr-o pozitie buna, spre deosebire de PSD, care s-a vazut refuzat ca gazda de PES", a completat europarlamentarul.

Pe de alta parte, Congresul Partidului Socialist European, care ar fi trebuit sa se desfasoare la Bucuresti, la sfarsitul lunii septembrie, va fi mutat la Bruxelles din cauza controverselor create la nivel european de evenimentele recente de pe scena politica.

Liderul PSD, Victor Ponta, le-a transmis, vineri, o scrisoare liderilor PES, cerand organizarea Congresului din septembrie la Bruxelles, lucru justificat de "inabilitatea" oficialilor de la Bucuresti de a explica in plan extern actiunile politice privind suspendarea presedintelui Traian Basescu.

"Membrii delegatiei romane (delegatia PDL - n.red.) in Parlamentul European au primit o solicitare din partea BPN-ului de a incerca plasarea pe ordinea de zi a sesiunii plenare a Parlamentului European de saptamana viitoare a unei declaratii oficiale a Comisiei (Comisia Europeana n.red.). Vom incerca sa sustinem introducerea pe ordinea de zi a sesiunii plenare de saptamana viitoare a unui statement, a unei declaratii formale a Comisiei Europene despre situatia Guvernului Ponta in Romania", a mai punctat Preda.

"Situatia politica din Romania, care a preocupat asa cum stiti de la inceputul lui iulie intreaga opinie publica europeana, credem ca nu poate scapa unei evaluari din partea Comisiei care sa fie o evaluare formala facuta in fata forului care reuneste reprezentantii celor 550 de milioane de cetateni europeni", a adaugat vicepresedintele PDL.

Citeste si:
Un deputat spune că nu va mai candida la alegerile parlamentare din 2024. ”Pe mine mă încântă perspectiva întoarcerii în privat”
Un deputat spune că nu va mai candida la alegerile parlamentare din 2024. ”Pe mine mă încântă perspectiva întoarcerii în privat”
Un politician român spune că i-au ajuns două mandate de deputat în Parlamentul României și nu mai vrea să candideze pentru această funcție în 2024. Nu se lasă însă de politică....
Cum a fost dovedit Traian Băsescu ca "turnător" în regimul comunist: "Nu a fost “servit” de niciun serviciu de informaţii"
Cum a fost dovedit Traian Băsescu ca "turnător" în regimul comunist: "Nu a fost “servit” de niciun serviciu de informaţii"
Germina Nagâţ, membru în Colegiul Consiliului Naţional pentru Studierea Arhivelor Securităţii (CNSAS), a afirmat că Traian Băsescu nu a fost “servit” de niciun serviciu de informaţii,...