Cristi Preda a castigat pariul cu Prigoana si a ramas in PD-L

Marti, 01 Iunie 2010, ora 23:59
2301 citiri
Cristi Preda a castigat pariul cu Prigoana si a ramas in PD-L

Europarlamentarul PD-L, Cristian Preda, spune ca ar trebui sa il bucure plecarea lui Silviu Prigoana din partid pentru ca a castigat un pariu facut chiar cu el, insa isi retine acest sentiment deoarece decizia de duminica a Consiliului Director e departe de a fi clara.

"Intr-adevar, atunci cand am criticat nominalizarea lui Prigoana jr. drept candidat PD-L pentru un mandat de deputat, acuzandu-mi propriul partid de oligarhizare, Prigoana sr. mi-a spus un singur lucru: pun pariu ca eu si fiu-meu vom fi aici in PD-L multi ani de-acum incolo, in timp ce dvs., dle Preda, veti parasi barca! Era acum cinci luni... Bucuria mea e totusi foarte retinuta", scrie Cristian Preda pe blogul personal.

Europarlamentarul PD-L spune ca si-ar dori ca punctul de vedere al PD-L sa fie foarte limpede, iar decizia sa fie functionala, iar gestionarea acestei probleme ar trebui incredintata cuiva care nu a avut niciodata afaceri.

"Insatisfactia mea principala are insa alt motiv. Ea provine din faptul ca problema separatiei afaceri-politica trebuie formulata inainte de toate din perspectiva statului, nu a partidului/partidelor. Pentru ca problematica nu e asumarea unei identitati partizane si a uneia comerciale.

Desi deosebita de optiunea mea de viata, accept o asemenea posibilitate de a fi, ca om de afaceri, si militant sau responsabil intr-o formatiune politica. Problematica - as zice chiar inacceptabila - e in schimb confuzia dintre interesul economic si demnitatea publica, indiferent ca aceasta e castigata prin numire sau in urma unui vot (la nivel local, national sau european)", mai scrie democrat liberalul.

De aceea, Cristian Preda spune ca aceasta decizie trebuia luata la Guvern, nu la partid.

"Cum dl Boc e sef al Guvernului, are posibilitatea de a initia un proiect de lege sau - de ce nu? - de amendare a Constitutiei care sa produca separatia radicala. O separatie care ar trebui sa aiba in vedere in mod riguros responsabilii numiti si alesi, ca si rudele lor pana la gradul al doilea. Profesionalizarea politicii nu se poate face altfel. Fara aceasta separatie, si politica si afacerile vor fi contaminate cu virusul mortal al coruptiei", mai precizeaza acesta.

Cristian Preda crede ca "chiar daca doar 1% dintre politicieni si oamenii de afaceri ar fi in conflict de interese, o asemenea separatie ar trebui facuta".

"De fapt, tare ma tem ca 1% sunt cei care sunt deasupra oricarei indoieli...

A institui regula potrivit careia 'Alesii, demnitarii sau inaltii functionari numiti nu pot incheia, in nume propriu sau prin rude pana la gradul al doilea, contracte comerciale cu statul' ar insemna cu adevarat o reforma a statului. Se prinde cineva sa faca un pariu?", conchide Preda.

Citeste si:
Cine este Marian Neacșu, omul trimis de PSD la secretariatul guvernului. Condamnat pentru conflict de interes și organizatorul puciului anti-Dragnea
Cine este Marian Neacșu, omul trimis de PSD la secretariatul guvernului. Condamnat pentru conflict de interes și organizatorul puciului anti-Dragnea
Vicepreședintele Autorității Naționale de Reglementare în Domeniul Energiei (ANRE) Marian Neacșu a fost numit de către PSD, partid din care a făcut parte timp de 20 de ani, în postul de...
Premierul Nicolae Ciucă a adus la Palatul Victoria doi foști consilieri de la Ministerul Apărării
Premierul Nicolae Ciucă a adus la Palatul Victoria doi foști consilieri de la Ministerul Apărării
Doi consilieri de stat au fost numiţi joi, 2 decembrie, în Cancelaria premierului Nicolae Ciucă. Este vorba despre Gheorghiţă Agafiţei și Daniel Anghel. Deciziile privind numirea celor...
Comentarii
Nastratin
rank 1
ehehe...Cristi Preda e un mahalagiu oportunist de profesie...pt gura lui isterica a primit un ciolan de europarlamentar...Cit despre famiglia Prigoana, se stie ca sunt infractori din tata-n fiu si jumulesc statul de bani facind trafic de influenta...