Cristi Preda: Ar fi proasta-crestere sa candidez pentru o functie in PDL - Interviu

Sambata, 30 Martie 2013, ora 09:03
3426 citiri
Cristi Preda: Ar fi proasta-crestere sa candidez pentru o functie in PDL - Interviu

Europarlamentarul PDL Cristian Preda, cel mai dur critic al lui Vasile Blaga in perioada campaniei pentru sefia partidului, sustine ca nu va mai candida pentru nicio functie de conducere in formatiunea democrat-liberala.

Dimpotriva, el avertizeaza ca va intra din nou in conflict cu liderii PDL, daca acestia renunta la "misiunea de a face opozitie".

Sustinator al motiunii Monicai Macovei si fost prim-vicepresedinte, Cristian Preda s-a remarcat in timpul campaniei interne din PDL prin atacuri foarte dure la adresa presedintelui Vasile Blaga. Acum, dupa ce Vasile Blaga a obtinut un nou mandat in fruntea PDL, Ziare.com l-a intrebat cum vede recentele evenimente din partid si cum isi anticipeaza propria evolutie in cadrul partidului.

Preda ataca dur conducerea PDL: Continua blatul din campanie, ne indreptam spre o fundatura

Despre proiectele sale si sansele de a fi nominalizat de PDL pentru o noua candidatura la alegerile europarlamentare, Cristian Preda vorbeste in interviul de mai jos.

Ce parere aveti despre impacarea dintre doamna Udrea si domnul Blaga?

Udrea si-a retras contestatiile, realizand ca nu este un drum pe care se poate merge prea mult. E de salutat ideea, pentru ca altfel riscam sa avem ce s-a intamplat la UMP (Union pour un Mouvement Populaire) in Franta, partidul lui Sarkozy, unde tot asa a fost un scor foarte strans si imediat dupa anuntarea rezultatului s-a intrat intr-o suita de contestatii. Acolo au durat lucrurile cateva saptamani bune, s-a ajuns la scindarea grupului parlamentar, s-a ajuns la scandal public, care nu a facut decat sa coboare UMP-ul. Probabil ca asta ar fi fost si efectul in cazul nostru. Este de salutat ca istoria asta s-a incheiat.

Ati fost unul dintre cei mai aprigi critici ai lui Vasile Blaga in perioada premergatoare alegerilor pentru sefia partidului. Cum va vedeti evolutia in cadrul PDL, in acest context?

Bun, acum s-a terminat campania interna, nu putem sa depasim limitele campaniei. Nu pot anticipa viitorul si nu stiu ce comportament vom avea ca partid. Plec de la principiul foarte simplu ca trebuie sa respectam vointa electoratului, iar vointa a fost aceea de a ne trimite in Opozitie. Deci cred ca trebuie sa facem opozitie. Daca PDL va inceta sa faca opozitie, sigur ca voi intra in conflict cu cei care vor orienta partidul impotriva vointei electoratului si vor incerca intr-un fel sau altul sa demisioneze, sa abandoneze misiunea de a face opozitie.

Aveti in vedere vreo functie de conducere in cadrul PDL?

Nu sunt indreptatit sa candidez si ar fi o dovada de proasta crestere sa revendic o asemenea pozitie in acest moment. Dar voi ramane un opozant vocal al USL, trebuie sa ne confruntam cu un guvern care este tot mai arogant.

Veti mai candida pentru un nou mandat de europarlamentar? Credeti ca veti mai beneficia de sprijinul PDL?

Reflectez si sa fiti convins ca voi fi parte a bataliei pentru alegerile din Parlamentul European. Nu voi sta pe tusa. Vom vedea in ce forme si cu ce vehicul.

Am fost foarte flatat cand am fost cu Monica Macovei in tara sa descopar ca filiala Alba, care este una dintre cele mai puternice ale partidului nostru, a spus ca ne sustine, si pe mine si pe Monica Macovei, pentru alegerile europarlamentare de al anul. Vom trai si vom vedea.

Cum vedeti relatia dintre Miscarea Populara si PDL?

Ca membru al Partidului Popular European sunt deschis la orice colaborare cu fundatii, grupari care doresc consolidarea identitatii noastre politice, cum sunt Institutul de Studii Populare, Fundatia Crestin Democrata sau Miscarea Populara.

Cum comentati pozitionarea presedintelui Traian Basescu fata de PDL?

Prefer sa tac. Uneori e intelept sa taci.

Răspunsul lui Piedone pentru Ciolacu: ”Mă duc, pe cuvântul meu, în prăpastie”. Primarul Sectorului 5 acuză un blat la București
Răspunsul lui Piedone pentru Ciolacu: ”Mă duc, pe cuvântul meu, în prăpastie”. Primarul Sectorului 5 acuză un blat la București
Cristian Popescu Piedone a exclus o retragere din cursa pentru Primăria Capitalei, după o solicitare făcută în acest sens de președintele PSD. Marcel Ciolacu i-a sugerat lui Piedone să își...
Gabriela Firea, acuzată că joacă ”la două capete”. Candidat AUR: ”Nu se decide dacă îşi doreşte să fie primar sau europarlamentar”
Gabriela Firea, acuzată că joacă ”la două capete”. Candidat AUR: ”Nu se decide dacă îşi doreşte să fie primar sau europarlamentar”
Mihai Enache, candidatul AUR la Primăria Capitalei, îi cere Gabrielei Firea să oprească jocul politic "la două capete" şi să se retragă de pe lista PSD - PNL pentru alegerile...
#cristian preda vasile blaga, #Cristian Preda europarlamentare, #Cristian Preda Elena Udrea, #Cristian Preda alegeri PDL , #PDL
Comentarii