Cristi Preda: Blaga continua razboiul cu Udrea si Macovei

Joi, 04 Aprilie 2013, ora 13:13
2849 citiri
Cristi Preda: Blaga continua razboiul cu Udrea si Macovei

Europarlamentarul PDL Cristian Preda il acuza pe presedintele partidului, Vasile Blaga, ca in continuare da "semnale de confruntare" cu fostii adversari - Elena Udrea si Monica Macovei. El sustine ca Monicai Macovei i se reproseaza plata cu intarziere a cotizatiei.

Intrebat de Romania Libera daca Vasile Blaga are "resurse pentru a creste partidul", Cristian Preda a raspuns ca acesta isi continua confruntarea cu fostii sai adversari pentru sefia PDL.

"Primele gesturi nu merg in aceasta directie. A dat mai degraba semnale de confruntare: fata de Traian Basescu si fata de tabara Udrea, dar nu i-a iertat nici pe reformisti, in special pe Monica Macovei, care este, chipurile, in mare intarziere... cu plata cotizatiei.

Cred ca, daca Blaga va continua razboiul cu celelalte tabere, va avea soarta politica a lui Andrei Marga, groparul PNTCD, care acum 10 ani si-a dat demisia din PNTCD prin fax de la Cluj. N-ar fi bine ca Blaga sa o ia pe un asemenea drum. Daca el continua lupta cu noi si cu Udrea, pentru a-si consolida pozitia fragila capatata in alegeri, PDL va avea de pierdut", a declarat europarlamentarul PDL.

Cristi Preda: Scindarea PDL e evidenta

Sustinator al motiunii "Reformistii" a Monicai Macovei, Preda considera ca PDL "ar fi fost intr-o situatie mai buna daca accepta o conducere colegiala".

"Nu aveam in vedere o asociere Blaga-Macovei-Udrea, ci concurenta a trei echipe conduse de trei persoane, care ar fi putut sa reprezinte parti diferite din PDL. Nu era vorba despre renuntarea la competitie. In acest fel, intr-o echipa puteau fi un reformist si alti doi membri, cu o alta identitate, nu neaparat din taberele Blaga sau Udrea", a explicat Preda.

Cristi Preda: Ar fi proasta-crestere sa candidez pentru o functie in PDL - Interviu

Europarlamentarul a mai aratat ca "reformistii" vor ramane in continuare in PDL, desi "unii dintre colegi i-au tratat pe reformisti mai rau decat ii trateaza pe cei din USL".

"Da, aceasta este decizia pe care am luat-o. Reformistii vor fi solidari, pe de alta parte, pentru ca pana acum nu am fost si, de aceea, cate unul era 'pescuit' de vreuna din tabere si pus in vitrina conducerii. Ca un trofeu. Marele repros adus reformistilor in timpul campaniei a fost ca se pregatesc sa plece din partid. Acum, oricine vede ca suntem departe de un asemenea gest", a subliniat Preda.

Decizia BEC de a respinge protocolul Alianței Dreapta Unită, trasă la indigo cu cea dată pentru Alianța USR-PLUS în 2019. Excepția pentru PSD și precedentul Vadim Tudor
Decizia BEC de a respinge protocolul Alianței Dreapta Unită, trasă la indigo cu cea dată pentru Alianța USR-PLUS în 2019. Excepția pentru PSD și precedentul Vadim Tudor
Alianța Dreapta Unită, formată din USR, PMP și partidul Forța Dreptei se găsește în imposibilitatea de a avea liste comune de candidați pentru alegerile din 9 iunie, după ce Biroul...
Cătălin Drulă acuză PSD că i-a ”momit” sau șantajat pe primarii USR: ”Ai zece milioane, dacă treci la noi”
Cătălin Drulă acuză PSD că i-a ”momit” sau șantajat pe primarii USR: ”Ai zece milioane, dacă treci la noi”
Preşedintele USR, Cătălin Drulă, susţine că unii primari USR ar fi fost ”şantajaţi” sau ”momiţi” să treacă la PSD, în condiţiile în care de faţă era şi liderul social...
#Cristian Preda acuza Vasile Blaga, #Cristian Preda reformisti PDL, #Cristian Preda alegeri PDL , #PDL