Cristi Preda: Blaga continua razboiul cu Udrea si Macovei

Joi, 04 Aprilie 2013, ora 13:13
1015 citiri
Cristi Preda: Blaga continua razboiul cu Udrea si Macovei

Europarlamentarul PDL Cristian Preda il acuza pe presedintele partidului, Vasile Blaga, ca in continuare da "semnale de confruntare" cu fostii adversari - Elena Udrea si Monica Macovei. El sustine ca Monicai Macovei i se reproseaza plata cu intarziere a cotizatiei.

Intrebat de Romania Libera daca Vasile Blaga are "resurse pentru a creste partidul", Cristian Preda a raspuns ca acesta isi continua confruntarea cu fostii sai adversari pentru sefia PDL.

"Primele gesturi nu merg in aceasta directie. A dat mai degraba semnale de confruntare: fata de Traian Basescu si fata de tabara Udrea, dar nu i-a iertat nici pe reformisti, in special pe Monica Macovei, care este, chipurile, in mare intarziere... cu plata cotizatiei.

Cred ca, daca Blaga va continua razboiul cu celelalte tabere, va avea soarta politica a lui Andrei Marga, groparul PNTCD, care acum 10 ani si-a dat demisia din PNTCD prin fax de la Cluj. N-ar fi bine ca Blaga sa o ia pe un asemenea drum. Daca el continua lupta cu noi si cu Udrea, pentru a-si consolida pozitia fragila capatata in alegeri, PDL va avea de pierdut", a declarat europarlamentarul PDL.

Cristi Preda: Scindarea PDL e evidenta

Sustinator al motiunii "Reformistii" a Monicai Macovei, Preda considera ca PDL "ar fi fost intr-o situatie mai buna daca accepta o conducere colegiala".

"Nu aveam in vedere o asociere Blaga-Macovei-Udrea, ci concurenta a trei echipe conduse de trei persoane, care ar fi putut sa reprezinte parti diferite din PDL. Nu era vorba despre renuntarea la competitie. In acest fel, intr-o echipa puteau fi un reformist si alti doi membri, cu o alta identitate, nu neaparat din taberele Blaga sau Udrea", a explicat Preda.

Cristi Preda: Ar fi proasta-crestere sa candidez pentru o functie in PDL - Interviu

Europarlamentarul a mai aratat ca "reformistii" vor ramane in continuare in PDL, desi "unii dintre colegi i-au tratat pe reformisti mai rau decat ii trateaza pe cei din USL".

"Da, aceasta este decizia pe care am luat-o. Reformistii vor fi solidari, pe de alta parte, pentru ca pana acum nu am fost si, de aceea, cate unul era 'pescuit' de vreuna din tabere si pus in vitrina conducerii. Ca un trofeu. Marele repros adus reformistilor in timpul campaniei a fost ca se pregatesc sa plece din partid. Acum, oricine vede ca suntem departe de un asemenea gest", a subliniat Preda.

Citeste si:
Nelu Tătaru, mesaj dramatic fără destinatar: "Oamenii au înțeles că sănătatea nu se negociază, unii politicieni însă nu"
Nelu Tătaru, mesaj dramatic fără destinatar: "Oamenii au înțeles că sănătatea nu se negociază, unii politicieni însă nu"
Preşedintele PNL Vaslui, Nelu Tătaru, fost ministru al Sănătăţii, a declarat joi, 28 octombrie, că "sănătatea oamenilor nu se negociază", afirmând că românii au înţeles acest lucru,...
Liderul UDMR, despre instabilitatea unei coaliții. „Indiferent dacă ei negociază cu PSD sau cu USR, toţi se uită la celălalt ca la adversari. Conflictul se va repeta”
Liderul UDMR, despre instabilitatea unei coaliții. „Indiferent dacă ei negociază cu PSD sau cu USR, toţi se uită la celălalt ca la adversari. Conflictul se va repeta”
Preşedintele UDMR, vicepremierul interimar Kelemen Hunor, consideră că este necesar un guvern susţinut de o majoritate şi pentru aceasta trebuie să existe perspectiva că se poate merge...
Sursa: Ziare.com