Cristi Preda: Ponta nu are curajul sa explice de ce l-a numit pe Balaban-Grajdan

Luni, 28 Mai 2012, ora 15:25
3183 citiri
Cristi Preda: Ponta nu are curajul sa explice de ce l-a numit pe Balaban-Grajdan
Foto: Facebook

Premierul Victor Ponta nu are curajul sa explice de ce l-a numit pe Constantin Adrian Balaban Grajdan la sefia Inspectoratului de Stat in Constructii (ISC), il acuza europarlamentarul PDL Cristian Preda.

In schimb, europarlamentarul PSD Corina Cretu recunoaste ca "'micul Groza' nu va fi folosit decat la alegerile din acest an, pentru a obtine o majoritate puternica", scrie Cristian Preda pe blogul personal intr-un text intitulat "O pesedista sincera".

Nastase: L-au dus in ridicol pe Grajdan

"Corina Cretu, deputata europeana de la PSD si apropiata a lui Victor Ponta, anunta, intr-o postare pe blogul personal, ca modul de scrutin propus de 'micul Groza' nu va fi folosit decat la alegerile din acest an, pentru a obtine o majoritate puternica. Dupa ce va servi acestui scop, sistemul va fi abandonat, in cautarea altuia, care sa recupereze filosofia proportionala.

Sinceritatea declaratiei facute de pesedista Cretu e de apreciat. Spre deosebire de Victor Ponta, care nu are curajul sa explice de ce l-a numit pe Balaban-Grajdan, Corina Cretu exprima clar intentia USL de a incalca o recomandare a Comisiei de la Venetia privitoare la dreptul electoral, si anume aceea de a nu opera modificari in formula electorala 'dictate de interesele iminente' ale celor aflati la putere 'cu putin timp (mai putin de un an) inainte de alegeri'", scrie eurodeputatul PDL.

Ponta spune ca cei care-l acuza pentru scandalul Grajdan nu au bun simt

Premierul Victor Ponta a explicat vineri, la Palatul Victoria, ca nu a avut nicio legatura cu demersul facut de seful ISC in cazul lui Adrian Nastase, intrucat in ziua cand Constantin Adrian Balaban-Grajdan a emis actul respectiv el se afla in Afganistan.

"Actiunea celui care a fost director general la ISC a fost o actiune personala, pentru care am considerat normal sa il demit imediat din functie (...) Domnul respectiv, din punctul meu de vedere, si-a incalcat atributiile, motiv pentru care l-am eliberat din functie si inteleg ca este cercetat, pentru a se stabili daca are o alta raspundere decat cea administrativa, la care, de altfel, a si fost supus deja", a declarat vineri premierul Victor Ponta, raspunzand unei intrebari legate de demersul lui Adrian Balaban-Grajan.

A.T.

Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Indiferent dacă Cristian Popescu Piedone se va retrage sau nu din cursa electorală, Gabriela Firea va fi noul primar al Capitalei, este convins Marcel Ciolacu. Premierul a precizat miercuri,...
Ciolacu susține că nu există riscul ruperii coaliției: ”Ce voiaţi? Să stau la televizor să spun: "m-am gândit eu că e mai bun Piedone"?”
Ciolacu susține că nu există riscul ruperii coaliției: ”Ce voiaţi? Să stau la televizor să spun: "m-am gândit eu că e mai bun Piedone"?”
Marcel Ciolacu nu crede că decizia privind candidaturile separate la Primăria generală a Capitalei va afecta în vreun fel coaliția formată din PSD şi PNL. El susţine că membrii alianţei...
#Cristian Preda Victor Ponta Grajdan, #Victor Ponta Balaban Grajdan, #Grajdan Inspectoratul General Constructii , #PDL