Cristi Preda: Ponta si Antonescu au ales sa urmeze in continuare "doctrina Grivco"

Luni, 13 Februarie 2012, ora 14:57
2479 citiri
Cristi Preda: Ponta si Antonescu au ales sa urmeze in continuare "doctrina Grivco"
Foto:Arhiva

Europarlamentarul PDL Cristian Preda spune ca decizia presedintelui de a convoca noi consultari cu partidele reprezinta un test pentru Opozitie, iar, daca nu participa, inseamna ca USL a decis sa urmeze in continuare "doctrina Grivco".

Intr-o postare pe blog anterioara anuntului oficial al USL de a nu participa la consultarile de la Palatul Cotroceni, Cristian Preda explica de ce discursul lui Victor Ponta de la investirea Guvernului Ungureanu nu poate fi considerat o dovada ca liderul PSD poate fi prim-ministru, asa cum sustin pesedistii.

"Nu vad cum un discurs care a avut drept unica trasatura distinctiva civilitatea elementara e o proba ca poti guverna. Ce e necesar nu e totdeauna si suficient. Imaturitatea vadita de refuzul de a participa la votul de investitura nu poate fi stearsa de o strangere de mana cu noul premier. In plus, pentru a guverna trebuie sa ai si o majoritate, si un plan de guvernare", a comentat Preda.

In ceea ce priveste consultarile, "presedintele a facut foarte bine ca a reprogramat discutiile cu partidele".

"Aceste consultari sunt un adevarat test pentru Opozitie. Spun asta fiindca e evident ca majoritatea il va urma pe Traian Basescu. Dar e tot atat de evident si ca presedintele si-ar dori o pozitie comuna referitoare la acordul interguvernamental, ca si revenirea USL in Camere.

Daca Ponta si Antonescu nu vor veni la negocieri sau daca vor veni doar pentru a cere alegeri anticipate si demisia sefului statului, e clar ca au ales sa urmeze ceea ce am putea numi 'doctrina Grivco'. Adica o politica de tipul 50% boicot si 50% invective. Daca, dimpotriva, uselistii vor intra in dialog cu seful statului, ar insemna ca inteleg sa practice din nou cultura democratica", conchide Cristian Preda.

Toti ministrii lui Ungureanu au trecut de Parlament. Opozitia ii contesta

USL a decis luni dimineata sa nu participe la consultarile convocate de presedintele Traian Basescu pe tema tratatului de stabilitate si convergenta fiscala, dar si a blocajului generat in Parlament de protestul USL.

Basescu invita din nou partidele la consultari - USL nu participa - LIVE

C.B.

Citește și:
Vasile Dîncu, întrevedere cu premierul Republicii Moldova Natalia Gavriliță: ”NATO nu caută o confruntare cu Federaţia Rusă”
Vasile Dîncu, întrevedere cu premierul Republicii Moldova Natalia Gavriliță: ”NATO nu caută o confruntare cu Federaţia Rusă”
Ministrul Apărării Naţionale, Vasile Dîncu, a avut sâmbătă, 1 octombrie, o serie de întrevederi cu premierul Natalia Gavriliţa, cu preşedintele Parlamentului Republicii Moldova, Igor...
Cine e deputatul PSD surprins în ipostaze intime cu un tânăr: Absolvent de Teologie și fost primar
Cine e deputatul PSD surprins în ipostaze intime cu un tânăr: Absolvent de Teologie și fost primar
Deputatul Aurel Bălășoiu a fost surprins sâmbătă, 1 octombrie, în mai multe ipostaze intime alături de un băiat, motiv pentru care conducerea partidului a decis să-l excludă. Bălășoiu...