Cristi Preda: Socialistii nu vor sa vina la Bucuresti ca sa nu-l gireze pe Ponta

Vineri, 31 August 2012, ora 13:49
2803 citiri
Cristi Preda: Socialistii nu vor sa vina la Bucuresti ca sa nu-l gireze pe Ponta

Prim-vicepresedintele PDL Cristian Preda a sustinut, vineri, ca nu PSD a fost cel care a cerut mutarea Congresului PES, asa cum a sustinut Victor Ponta, ci socialistii europeni au refuzat sa vina la noi in tara.

"As vrea sa spun ca pentru a repune Romania pe harta politica a Europei e nevoie de alt tip de discurs. E o copilarie felul in care de ieri incoace PSD si Ponta incearca sa explice ca de fapt PSD ar fi cerut sa nu se mai intalneasca la Bucuresti socialistii.

Informatiile noastre ne spun ca socialistii europeni nu vor veni la Bucuresti pentru ca nu vor sa gireze in niciun fel autoritatea lui Victor Ponta", a declarat, intr-o conferinta de presa, Cristian Preda.

Preda a aratat ca socialistii romani au ajuns sa fie izolati in propria familie politica si acest lucru se rasfrange negativ si asupra Romaniei.

"Sunt semnale grave din pacate din cauza comportamentului pe care l-au avut Ponta si colegii sai. Socialistii romani sunt izolati in propria familie politica. (...) Sa nu fim ipocriti, nu suntem ingrijorati de soarta PSD, ci de imaginea Romaniei, desigur. (...) Solicitam Guvernului si coalitiei sa faca toate demersurile pentru a repune Romania pe harta de politica externa a Europei.

Trebuie iesit din rigiditatea in care s-a intrat de cateva saptamani. Si relatiile cu Bruxelles-ul trebuie repuse pe linia cea buna. Sa speram ca nu e nevoie sa asteptam pana la alegerile urmatoare pentru ca cineva sa faca aceasta operatiune", a adaugat Preda.

Dupa Fabius, si Ashton a refuzat sa vina in Romania

Preda a mai precizat vineri, intr-un articol pe blogul personal, ca si Catherine Ashton, Inalta Reprezentanta a UE pentru Politica Externa si de Securitate, a refuzat sa vina in Romania.

Acesta aminteste si de refuzul similar al lui Roland Fabius, ministrul de Externe francez, tabloul izolarii fiind astfel complet, noteaza Cristian Preda.

Democrat liberalul mai arata ca socialistii europeni evita cautionarea lui Victor Ponta si a echipei conduse de acesta.

MAE francez a anuntat la 3 august ca Laurent Fabius nu mai poate fi prezent la reuniunea diplomatiei romane, din ratiuni obiective, intrucit are un alt angajament extern.

Vizita lui Laurent Fabius la Bucuresti a fost amanata din ratiuni obiective.

In urma acestui anunt, Teodor Baconschi a apreciat ca Romania se afla intr-o "adevarata izolare internationala".

"Dupa ce sustinuse, din opozitie, ca Traian Basescu e izolat international, USL a incercat sa prezinte reactiile Occidentului fata de situatia pe care a generat-o de cand a preluat puterea doar ca pe o forma de solidarizare a PPE cu PDL.

Ma intreb atunci de ce tocmai si-a anulat vizita la Bucuresti socialistul Laurent Fabius, ministrul francez de Externe? Adevarata izolare internationala a Romaniei abia a inceput. Ea este opera USL, insa factura va fi platita de toti romanii, indiferent de ce sau daca au votat la referendumul din 29 iulie", a scris Teodor Baconschi.

Baconschi: Adevarata izolare internationala a Romaniei abia a inceput .

A.S. & S.R.

Citeste si:
Primele tensiuni în coaliţia PNL-PSD. Mărul discordiei: banii. PSD ameninţă cu audit la Finanţe
Primele tensiuni în coaliţia PNL-PSD. Mărul discordiei: banii. PSD ameninţă cu audit la Finanţe
Coaliţia dintre PNL şi PSD dă deja semne de tensiune, la doar o săptămână de la semnarea protocolului de alianţă. Cele două partide au poziţionări diferite, în privinţa aspectelor...
Prietenia Laurei Vicol, ajunsă șefa Comisiei Juridice, cu fugara Alina Bica. Cine frecventa salonul de înfrumusețare deținut de deputata PSD
Prietenia Laurei Vicol, ajunsă șefa Comisiei Juridice, cu fugara Alina Bica. Cine frecventa salonul de înfrumusețare deținut de deputata PSD
Deputata PSD Laura Vicol, noua șefă a Comisiei Juridice din Camera Deputaților, îi spune „naș” lui Ovidiu Tender (afaceristul condamnat în mega-dosarul RAFO-Carom) și deținea un salon...
Comentarii
inovator
rank 5
Dl acesta nu a aflat ca Ponta tocmai a fost ales vipresedinte al
Grasutul
rank 5
A venit nota de plata pentru referendum. Sa vedem care va fi factura