Cristi Preda: USL traieste din dispretul fata de spiritul democratic. Hotul striga "hotii!"

Joi, 06 Decembrie 2012, ora 09:44
3531 citiri
Cristi Preda: USL traieste din dispretul fata de spiritul democratic. Hotul striga "hotii!"

Prim-vicepresedintele PDL Cristian Preda este de parere ca USL il acuza pe presedintele Traian Basescu de nerespectare a majoritatii parlamentare, dupa alegeri, afirmand ca "hotul striga 'hotii'".

Intr-o postare pe blogul sau, Cristian Preda scrie ca "Ultimul refren uselist" este acela ca Traian Basescu "nu va respecta majoritatea".

"Profetia aceasta sumbra e difuzata inclusiv in Parlamentul European, de catre deputatii PNL si PSD, care scriu asemenea misive la 3-4 zile, imediat ce se mai da publicitatii vreun sondaj comandat de familiile politice respective de la Bucuresti", afirma democrat-liberalul.

Acesta aminteste despre "trecutul recent" al USL, indemnand formatiunea sa il uite, pentru ca astfel ar vedea ca "presedintele a respectat intotdeauna regula fundamentala a democratiei", dand exemplul din luna aprilie, cand premierul de atunci, Mihai Razvan Ungureanu, a pierdut spijinul majoritatii parlamentare, iar presedintele l-a numit premier pe Victor Ponta si nu pe MRU sau un alt democrat-liberal.

"In schimb, dispretul fata de majoritate e in cartea de identitate a USL", subliniaza Cristi Preda.

"Mihaela, dragostea mea", strigatul de bucurie la aflarea victoriei lui Geoana in sondaje

Prim-vicepresedintele PDL a amintit si despre momentul aflarii rezultatelor la alegerile prezidentiale din 2009, cand afirmatia lui Mircea Geoana, "Mihaela, dragostea mea", reprezenta "strigatul de bucurie la aflarea victoriei candidatului Geoana in... sondaje".

"Cand au aflat rezultatele oficiale, pesedistii si penelistii au refuzat sa semneze procesele-verbale de la BEC. Iar de atunci incoace, seful statului e stigmatizat zilnic de corul condus de cel care n-a trecut in 2009 nici in turul al doilea", scrie europarlamentarul.

Vorbind despre majoritatea parlamentara a USL, democrat-liberalul precizeaza ca, in vara, dupa suspendarea presedintelui, "atunci cand au vazut ca nu obtin majoritatea de care aveau nevoie, au incercat sa o reinventeze, intr-un proces unic in istorie de stabilire a listelor electorale nu inainte, ci dupa vot".

"USL e nascut si traieste din dispretul fata de spiritul democratic. Basescu a tinut seama de majoritate si o va respecta, sunt convins, si acum. Asta nu va opri campania isterica a USL, inspirata de vechea formula: hotul striga 'hotii!'", a conchis Cristian Preda.

F.N.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

PNL ar putea avea propriul candidat în cursa pentru Primăria Capitalei. Cum s-a ajuns la această concluzie
PNL ar putea avea propriul candidat în cursa pentru Primăria Capitalei. Cum s-a ajuns la această concluzie
Eventualitatea retragerii lui Cătălin Cîrstoiu din cursa pentru Primăria Bucureşti ar complica lucrurile pentru cei din Alianța PSD-PNL. Nicolae Ciucă, preşedintele PNL, a afirmat, joi...
Primar bătăuș, susținut în continuare de PNL după ce a fost filmat cum agresa un cetățean. ”A fost sub imperiul unei mari emoții” VIDEO
Primar bătăuș, susținut în continuare de PNL după ce a fost filmat cum agresa un cetățean. ”A fost sub imperiul unei mari emoții” VIDEO
Cazul primarului din comuna Spermezeu, cercetat penal după ce a agresat fizic un cetăţean, în luna februarie, va fi discutat în forurile de conducere ale PNL Bistriţa-Năsăud, a declarat...
#Cristian Preda hoti USL, #Cristian Preda alegeri parlamentare, #Cristian Preda Basescu majoritate parlamentara, #Cristian Preda declaratii USL , #PDL