Cristian Preda a demisionat din conducerea PDL

Vineri, 14 Decembrie 2012, ora 12:03
3362 citiri
Cristian Preda a demisionat din conducerea PDL

Europarlamentarul PDL Cristian Preda a demisionat din functia de prim-vicepresedinte al partidului.

Conform unor surse citate de Romania Libera, Preda si-a depus demisia la scurt timp dupa debutul sedintei Colegiului Director al PDL.

Europarlamentarul a anuntat inca de marti ca ia in calcul sa-si depuna mandatul de prim-vicepresedinte.

"Iau in calcul acest lucru, dar nu va rezolva criza prin care trecem (...) avem o solutie statutara foarte clara - organizarea unui Congres. Toti conducatorii PDL isi vor depune mandatele pentru Congres", a spus europarlamentarul, pentru Ziare.com.

Cristian Preda: Iau in calcul demisia. "Cu mandatele pe masa, spre Congres"

El a declarat ca analiza pe care ar presupune-o Congresul, care e trecut in statut dupa fiecare runda de alegeri, nu trebuie amanata, insa trebuie evitat ca acesta sa se tranforme intr-o "paruiala".

"Nu se pune problema sa nu ne asumam acest esec, ar fi gresit sa se incerce amanarea unui Congres, la care sa facem o analiza. Toata lumea merge cu demisiile pe masa", a completat Cristian Preda.

Intrebat despre demisia altui prim-vicepresedinte PDL, Cezar Preda, eurodeputatul a raspuns ca "era firesc sa demisioneze, a pierdut si alegerile locale, si pe cele legislative". Cu toate acestea, vineri, Cezar Preda a revenit asupra demisiei.

Ioan Oltean: Cezar Preda a revenit asupra demisiei

Presedintele PDL Bistrita Nasaud, Ioan Oltean, a anuntat ca prim-vicepresedintele Cezar Preda si-a retras demisia din toate functiile de conducere ale PDL, anuntata a doua zi dupa alegerile parlamentare.

"Cezar Preda deja a revenit asupra deciziei, deciziile nu se iau sub fierbinteala unui moment", a spus Oltean.

Citește și:
Ludovic Orban: ”Sorin Cîmpeanu a demisionat din iniţiativa altcuiva.” Victoria anunțată de fostul premier
Ludovic Orban: ”Sorin Cîmpeanu a demisionat din iniţiativa altcuiva.” Victoria anunțată de fostul premier
Liderul partidului Forța Dreptei, Ludovic Orban, fost premier și fost președinte al PNL, consideră că Sorin Cîmpeanu a demisionat din funcţia de ministru al Educaţiei ”din iniţiativa...
Reacția lui Cătălin Drulă după demisia lui Sorin Cîmpeanu: ”O așteptăm și pe a celuilalt plagiator, Ciucă”
Reacția lui Cătălin Drulă după demisia lui Sorin Cîmpeanu: ”O așteptăm și pe a celuilalt plagiator, Ciucă”
Preşedintele USR, Cătălin Drulă, a reacționat rapid joi seară, 29 septembrie, după de Sorin Cîmpeanu a anunțat că demisionează din funcția de ministru al Educației. ”Un plagiator...