Cu fata la alegatori: Cine câștigă din separarea candidaților PSD-PNL la Capitală. Sociolog: Se vor faulta unul pe celălalt

Cristian Preda: ACD nu este o amenintare, PD-L are culoar liber pe dreapta

Miercuri, 12 Ianuarie 2011, ora 11:52
2155 citiri
Cristian Preda: ACD nu este o amenintare, PD-L are culoar liber pe dreapta
Foto: Arhiva

Europarlamentarul PD-L Cristian Preda considera ca alianta facuta de liberali cu PC este o decizie mai proasta decat cea din 1992 cand au propus ca Regele sa devina presedinte si ca PNL va plati costuri mari pentru hotararea luata.

"Din perspectiva PNL, eu cred ca este o decizie mai rea, cu consecinte mai proaste, decat propunerea pe care acelasi partid a facut-o in 1992, ca Regele sa devina presedinte. Asa cum atunci, aceasta propunere i-a costat ramanerea in afara Parlamentului si acum costurile vor fi mari. Cat priveste alianta cu PSD, cred ca ACD a ales sa fie actorul secund intr-o combinatie politica. Nu stiu daca PSD avea nevoie de sprijin in acest moment. Vom vedea ce efecte va avea asta asupra electoratului de stanga. E posibil ca oamenii de stanga din Romania sa fie nemultumiti ca PSD se grabeste sa ia in barca proprie PNL-ul", a declarat Cristian Preda miercuri la RFI.

Usa dintre PD-L si PNL nu e doar inchisa, ci ferecata cu multe chei

In ceea ce priveste modul in care PD-L va fi afectat de formarea Aliantei de Centru Dreapta, democrat-liberalul spune ca nu exista in partid motive de ingrijorare, dar ca in acest moment usa dintre PD-L si PNL este "nu e doar inchisa, ci ferecata cu multe chei".

Preda: M-am iluzionat crezand in alianta cu PNL - TV Ziare.com

"Nu cred ca trebuie sa ne speriem in PD-L de aceasta alianta, dimpotriva, trebuie sa o privim cu luciditate, ca o sansa, pentru unii nesperata chiar, e o sansa sa construim credibil si coerent o optiune de dreapta. Asta nu inseamna ca trebuie sa incercam sa salvam toate trompetele care se afirma in spatiul public si toti ratatii si toti falimentarii, pe care ar trebui neaparat sa-i aducem sub o umbrela. Dimpotriva, eu cred ca avem sansa sa construim un partid coerent si credibil(...).

Insist asupra nevoii ca noi sa facem un efort. Faptul ca exista acest culoar liber la dreapta nu inseamna ca suntem automat de dreapta. In tenis, castigi anumite puncte pe greselile adversarului, dar nu castigi tot meciul pe greselile adversarului. Nu exista un adversar atat de prost, incat sa dea toate mingile in fileu. Greselile adversarului nu ne asigura noua nici o identitate clara, nici cu atat mai putin victoria", atrage atentia Cristian Preda.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Dragoș Pîslaru, co-președinte REPER, despre schimbarea lui Cîrstoiu cu Firea și Burduja: "Mafia patronată de comasaţi şi-a arătat faţa"
Dragoș Pîslaru, co-președinte REPER, despre schimbarea lui Cîrstoiu cu Firea și Burduja: "Mafia patronată de comasaţi şi-a arătat faţa"
Copreşedintele partidului REPER, Dragoş Pîslaru, a declarat că, prin retragerea candidaturii medicului Cătălin Cîrstoiu la Primăria Capitalei de către coaliţie, „mafia patronată de...
Ciucă: Sebastian Burduja va convinge "un segment de electoral nehotărât" în cursa pentru Primăria Capitalei
Ciucă: Sebastian Burduja va convinge "un segment de electoral nehotărât" în cursa pentru Primăria Capitalei
Preşedintele PNL, Nicolae Ciucă, a declarat, marţi, 23 aprilie, că Sebastian Burduja, candidatul liberal pentru Primăria Capitalei, este opţiunea care dă speranţe celor care nu s-au...
#Cristian Preda alianta liberali, #alianta PNL PC, #alianta centru dreapta , #PDL