Cristian Preda: Am solicitat PDL organizarea de alegeri primare pentru Bucuresti

Joi, 05 Ianuarie 2012, ora 16:06
737 citiri
Cristian Preda: Am solicitat PDL organizarea de alegeri primare pentru Bucuresti

Europarlamentarul democrat-liberal Cristian Preda a declarat, joi, ca a solicitat, in cadrul Partidului Democrat Liberal (PDL), organizarea unor alegeri primare pentru desemnarea celui mai bun candidat la Primaria Capitalei, adaugand ca in cazul in care propunerea sa va fi acceptata, va participa la acest scrutin.

Intrebat de intentia sa de a candida pentru fotoliul de primar general, Cristian Preda a amintit ca a afirmat, in recentele sale aparitii publice, ca a solicitat in interiorul PDL organizarea unor alegeri primare care sa permita democrat-liberalilor desemnarea celui mai bun candidat.

"Nu m-as da in laturi sa particip la o asemenea competitie daca ea ar fi facuta. (...) As vrea sa consemnati aceste doua parti. Si anume ca am sugerat ca o asemenea metoda de alegeri primare este o metoda buna pentru a desemna un candidat solid al PDL si ca, in conditiile in care o asemenea metoda este adoptata, voi face acest exercitiu de confruntare, mai intai cu militantii de partid, cu ceilalti alegatori din Bucuresti, pe care cred ca-i putem implica, dupa modelul alegerilor primare organizate si in alte parti in Europa, in Statele Unite, sa se pronunte asupra celei mai bune candidaturi.

Deci ideea principala este ca PDL sa recurga in acest moment la aceasta procedura, care e folosita si in alte tari din Europa si in SUA pentru a avea o prima testare a capacitatii colegilor mei din PDL de a asuma o candidatura la Primarie", a declarat pentru AGERPRES Cristian Preda.

El a adaugat ca nu este cazul sa i se faca "un cadou" lui Sorin Oprescu si PDL sa nu desemneze un candidat, "asa cum au procedat cei de la USL".

"In momentul acesta suntem in situatia in care USL nu are niciun candidat si nici nu pare sa se gandeasca la asa ceva. La randul nostru, noi nu am stabilit un candidat. Nu cred ca Sorin Oprescu este un erou care merita un asemenea cadou, sa aiba contracandidati doar personaje de tipul Irinel Columbeanu. Daca ar fi fost un erou care sa fi schimbat fata Bucurestiului si ar fi meritat aplauzele noastre unanime poate ca era o idee sa nu depunem nicio candidatura cum fac cei de la USL", a mai spus europarlamentarul PDL.

El a opinat ca din acest punct de vedere USL a dezarmat complet.

"E absurd ca in Capitala unei tari un partid care se considera serios sa nu aiba candidat. Adica e si, daca vreti, socul pe care l-am resimtit vazand ca USL, care e compusa din doua partide parlamentare care au jucat un rol in istoria noastra recenta, nu au candidat, este straniu. Un partid isi masoara forta impunand candidaturi puternice prin diverse metode. Adica sa nu pui un candidat in Capitala, inseamna ca ai abdicat de la lectia prima a politicii", a afirmat Cristian Preda.

El a adaugat ca exista o discutie in interiorul partidului, pe aceasta tema, precizand ca sustine acest punct de vedere public.

Intrebat cum este perceputa initiativa sa in interiorul partidului, Cristian Preda a afirmat ca opiniile sunt impartite.

"Exista si sustinatori, si colegi, pe de alta parte, care sunt mai putin entuziasti la aceasta idee si sper sa se ia in curand o decizie. Sunt conturate doua puncte de vedere. Nu sunt singurul care sustine alegeri primare, dupa cum nu sunt nici intr-o majoritate covarsitoare", a mai afirmat Cristian Preda.

Ciucă, la 20 de ani de la intrarea României în NATO: ”Aceste două decenii au fost cea mai bună perioadă din istoria noastră”
Ciucă, la 20 de ani de la intrarea României în NATO: ”Aceste două decenii au fost cea mai bună perioadă din istoria noastră”
Preşedintele Senatului, Nicolae Ciucă, afirmă vineri, la 20 de ani de la admiterea României în NATO, că aceste două decenii au reprezentat cea mai bună perioadă din istoria noastră, pe...
Ciolacu: Apartenenţa României la NATO reprezintă o garanţie de securitate pentru ţara noastră. Vom continua să fim un actor influent şi constructiv FOTO/VIDEO
Ciolacu: Apartenenţa României la NATO reprezintă o garanţie de securitate pentru ţara noastră. Vom continua să fim un actor influent şi constructiv FOTO/VIDEO
Marcel Ciolacu, premierul României afirmă, la 20 de ani de la aderarea României la NATO, că apartenenţa României la Organizația Nord Atlantică reprezintă o garanţie de securitate pentru...
#Preda alegeri primare PDL, #alegeri primare PDL Bucuresti , #PDL