Cristian Preda: Antonescu ar trebui sa demisioneze de la sefia Senatului, daca are onoare

Miercuri, 19 Septembrie 2012, ora 22:57
3435 citiri
Cristian Preda: Antonescu ar trebui sa demisioneze de la sefia Senatului, daca are onoare

Prim-vicepresedintele PDL Cristian Preda considera ca liderul PNL Crin Antonescu ar trebui sa demisioneze de la conducerea Senatului, "daca mai are onoare".

"Dupa decizia de azi a CCR, care reinstituie dreptul Curtii de a se pronunta asupra hotararilor Parlamentului, Crin Antonescu ar trebui sa demisioneze de la sefia Senatului", scrie Cristian Preda pe blogul personal.

Acesta mai noteaza ca "blocarea judecatii CCR asupra hotararilor legislativului a fost o piesa esentiala din mecanismul inventat de USL si pus in miscare in iulie pentru a-l inlocui pe T.Basescu de la Cotroceni".

"Mecanismul nu a fost creat pentru un ales oarecare. Daca ar fi fost asa, Vasile Blaga ar fi ramas la Senat si ar fi jucat rolul de presedinte interimar pana la referendumul din 29 iulie. Masinatiunea era gandita exclusiv pentru a-l transfera la palatul Cotroceni pe co-presedintele USL, candidatul acestei aliante la prezidentiale. In treacat fie spus, daca manevra reusea, acum am fi fost intre cele doua tururi de scrutin, cu Antonescu in competitie din pozitia de presedinte interimar", a completat europarlamentarul PDL", aaduga democrat-liberalul.

El a adaugat ca "boicotul a impiedicat o ambitie personala nemasurata, care a calcat in picioare legea, subordonand-o unui interes strict personal", precizand ca Antonescu ar trebui sa nu mai astepte rezultatul contestatiei PDL depusa la CCR cu privire la destituirea lui Vasile Blaga de la conducerea Senatului, si sa demisioneze daca mai are onoare.

PDL ataca la CCR revocarea lui Blaga - ce spune Puterea

Grupul parlamentar al senatorilor democrat-liberali a depus, la Curtea Constitutionala, o sesizare privind hotararea prin care Vasile Blaga a fost inlocuit de la sefia Senatului de Crin Antonescu.

Curtea Constitutionala a decis in sedinta de miercuri ca hotararile Parlamentului vor putea fi atacate in continuare, admitand astfel o sesizare depusa de PDL referitoare la legea care aproba si modifica ordonanta de urgenta referitoare la competentele CCR.

PDL ataca la CCR revocarea lui Blaga - Antonescu poate pierde sefia Senatului

In acest context, noua sesizare a democrat-liberalilor are sanse de a fi acceptata de CCR, iar revocarea lui Blaga de la sefia Senatului sa fie declarata neconstitutionala. In cazul unei astfel de decizii a magistratilor Curii, Crin Antonescu isi pierde scaunul de presedinte al Senatului.

Daca in cazul lui Vasile Blaga PDL cere din nou ajutorul CCR, in ceea ce o priveste pe Roberta Anastase, situatie este diferita.

Fosta presedinta a Camerei Deputatilor, Roberta Anastase, ar putea sa isi ceara inapoi postul din care a fost schimbata de majoritatea USL, insa aceasta a precizat, pentru Ziare.com, a nu isi doreste asa mult sa revina, intrucat "oricum suntem in fata alegerilor, rezultatul e important".

Contactat de Ziare.com, liderul deputatilor PDL, Mircea Toader, a declarat ca deputatii democrat-liberali nu au contestat la CCR revocarea Robertei Anastase, iar o astfel de decizie va fi luata in Biroul Permanent National a partidului.

D.R.

Citeste si:
Ce conduc politicienii care au promovat reducerea prețului la benzină. Mulți dintre ei nu au nici măcar mașină
Ce conduc politicienii care au promovat reducerea prețului la benzină. Mulți dintre ei nu au nici măcar mașină
Prețul carburanților a fost intens dezbătut de coaliția de guvernare, până ce s-a ajuns la soluția compensării cu 50 de bani (inițial fiind vorba de 1 leu). Mulți dintre politicienii care...
Un deputat spune că nu va mai candida la alegerile parlamentare din 2024. ”Pe mine mă încântă perspectiva întoarcerii în privat”
Un deputat spune că nu va mai candida la alegerile parlamentare din 2024. ”Pe mine mă încântă perspectiva întoarcerii în privat”
Un politician român spune că i-au ajuns două mandate de deputat în Parlamentul României și nu mai vrea să candideze pentru această funcție în 2024. Nu se lasă însă de politică....