Cristian Preda: Romania a ajuns in Europa ce este Paraguay in America de Sud

Joi, 05 Iulie 2012, ora 10:01
2620 citiri
Cristian Preda: Romania a ajuns in Europa ce este Paraguay in America de Sud
Foto: Facebook

Prim-vicepresedintele PDL Cristian Preda a explicat, joi, ca presedintele Senatului, Crin Antonescu, nu poate cere un aviz de la Curtea Constitutionala a Romaniei (CCR) in 24 de ore.

Preda a subliniat ca Antonescu a facut o grava confuzie privind textul Constitutiei referitor la avizul pe care judecatorii constitutionali trebuie sa-l dea in legatura cu suspendarea presedintelui Traian Basescu.

Mai exact, CCR nu trebuie sa-si dea avizul in 24 de ore, ci Parlamentul trebuie sa voteze in 24 de ore dupa ce Curtea Constituionala isi da avizul.

"Crin Antonescu trebuie sa citeasca textul Constitutiei. Faptul ca Antonescu incalca textul Constitutiei arata dispret. Intimideaza Curtea Constituionala. Este o incalcare grava a Constitutiei. Nu poate cere un termen de 24 de ore de la CCR pentru aviz. Judecatorii au nevoie de un termen mai mare ca sa analizeze toata cererea de suspendare", a subliniat liderul PDL.

Nu in ultimul rand, Cristian Preda a atras atentia ca acum se afla la Putere oameni care isi bat joc de statul de drept: "Parlamentarii europeni sunt extrem de ingrijorati: a ajuns Romania in Europa ce este Paraguay in America de Sud. Cei de la Putere privesc cu aroganta ce s-a construit cu greu in 22 de ani.

Antonescu: Parlamentul va vota suspendarea lui Basescu si fara avizul CCR

Presedintele PNL, Crin Antonescu, a declarat, miercuri, ca va propune un termen de 24 de ore Curtii Constitutionale, in care aceasta se poate pronunta pe marginea cererii de suspendare a lui Traian Basescu, dar ca Parlmentul va vota suspendarea si in lipsa acestui aviz.

Presedintele Senatului a mai spus ca, dupa citirea cererii de suspendare a presedintelui, "este sesizata CCR, se cere un aviz consultativ, se cere un termen, dupa care se cere avizul, urmeaza a doua sedinta", in care se dezbate si apoi se voteaza suspendarea presedintelui.

"Vom propune un termen de circa 24 de ore, astfel incat vineri, in partea a doua a zilei, sa putem avea avizul, indiferent daca e favorabil sau nu. Solicitarea unui termen care este prevazuta in regulamentele celor doua Camere nu afecteaza autonomia Curtii", a afirmat Crin Antonescu, care a adaugat ca "Sigur ca vom continua procedura si fara avizul Curtii".

Acesta a spus ca este normal ca initiatorul, Parlamentul, sa solicite un aviz consultativ Curtii Constitutionale, "aviz consultativ care nu poate impiedica derularea lucrarilor", completand ca "am convingerea ca CCR se va pronunta".

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Campanie intensă pentru candidatura lui Geoană la prezidențiale. S-a lansat un nou site de susținere
Campanie intensă pentru candidatura lui Geoană la prezidențiale. S-a lansat un nou site de susținere
O campanie de susținere pentru candidatura lui Mircea Geoană, actualul secretar general adjunct al NATO, a fost demarată în online. Inițiativa, care se recomandă drept o „platformă...
Dilema preotului care vrea să candideze pentru primăria Sucevei. "Va trebui să aleagă între cariera politică și preoție"
Dilema preotului care vrea să candideze pentru primăria Sucevei. "Va trebui să aleagă între cariera politică și preoție"
Partidul Alianța pentru Unirea Românilor Suceava a ales un preot să candideze pentru funcția de primar al municipiului Suceava. Cătălin Axinte este preot slujitor la Biserica Sf. Mina din...
#Cristian Preda Crin Antonescu incalca Constitutia, #Crin Antonescu aviz CCR 24 ore, #aviz CCR suspendare presedinte, #suspendare presedinte Traian Basescu , #PDL