Cristian Preda: ARD a reusit boicotul, nu si scrutinul

Luni, 10 Decembrie 2012, ora 17:31
2734 citiri
Cristian Preda: ARD a reusit boicotul, nu si scrutinul
Foto: Facebook/Cristian Preda

Prim-vicepresedintele PDL Cristian Preda considera ca rezultatele alegerilor parlamentare reprezinta "o infrangere grea" pentru PDL. El a identificat trei motive care au dus la acest scor electoral.

"Dupa publicarea primelor rezultate, se pare ca am pierdut mai rau decat ne-am asteptat", a scris Cristian Preda pe blog, intr-un text intitulat "O infrangere grea". El a identificat si trei motive, "la cald", care au dus la rezultatele obtinute de PDL in urma alegerilor din 9 decembrie.

"Infrangerea e efectul dezbinarilor din PDL, care au facut, de pilda, ca o parte dintre primarii alesi in iunie sa nu se angajeze alaturi de candidatii din decembrie. E, de asemenea, efectul unei auto-amagiri, care ne-a impins sa credem ca alegatorii vor trece cu vederea atat consecintele nefaste ale politicii de austeritate, cat si calitatea indoielnica a unor candidaturi improvizate.

E, in fine, efectul incapacitatii ARD de a converti opozitia fata de suspendarea lui Traian Basescu intr-un proiect de guvernare. Mai simplu spus: ARD a reusit boicotul, nu si scrutinul", concluzioneaza prim-vicepresedintele PDL.

Rezultate partiale alegeri parlamentare 2012: Noi date de la BEC - USL se mentine in frunte

Potrivit rezultatelor partiale anuntate de BEC, ARD a obtinut intre 16-17% din voturi, fata de USL, care se situeaza intre 58-60%.

Cezar Preda demisioneaza din conducerea PDL

Dupa publicarea rezultatelor partiale, prim-vicepresedintele PDL Cezar Preda si-a anuntat demisia din toate funtiile detinute in partid, inclusiv cea de lider al filialei de la Buzau.

"Personal ma numar printre politicienii care considera ca, la finalul unei batalii electorale, nu ai voie sa te ascunzi dupa faptul ca romanii au votat mai mult sigle decat oameni, tot asa cum nu cred ca trebuie sa ne ascundem dupa faptul, la fel de adevarat, ca sistemul electoral actual este, de multe ori, o loterie cinica. Rezultatul de la Buzau, modul in care au ales buzoienii pe 9 decembrie, ma determina sa-mi dau demisia de onoare", a explicat Preda.

O.A.

Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Indiferent dacă Cristian Popescu Piedone se va retrage sau nu din cursa electorală, Gabriela Firea va fi noul primar al Capitalei, este convins Marcel Ciolacu. Premierul a precizat miercuri,...
Ciolacu susține că nu există riscul ruperii coaliției: ”Ce voiaţi? Să stau la televizor să spun: "m-am gândit eu că e mai bun Piedone"?”
Ciolacu susține că nu există riscul ruperii coaliției: ”Ce voiaţi? Să stau la televizor să spun: "m-am gândit eu că e mai bun Piedone"?”
Marcel Ciolacu nu crede că decizia privind candidaturile separate la Primăria generală a Capitalei va afecta în vreun fel coaliția formată din PSD şi PNL. El susţine că membrii alianţei...
#Cristian Preda rezultate alegeri ARD, #Cristian Preda infrangere ARD, #Cristian Preda alegeri parlamentare , #PDL