Cristian Preda avertizeaza: Orice amanare a schimbarii este fatala pentru PDL

Marti, 13 Decembrie 2011, ora 17:47
1082 citiri
Cristian Preda avertizeaza: Orice amanare a schimbarii este fatala pentru PDL

Europarlamentarul Cristian Preda le transmite colegilor ca sondajele arata o scadere a PDL si orice amanare a schimbarilor de care are nevoie ii va fi fatala partidului.

"Ultimul sondaj Soros, realizat in noiembrie, arata asa: USL are 55% din intentiile de vot, iar PDL - 18%. Fata de iunie, diferenta s-a marit, pentru ca atunci USL era la cota 52, iar PDL - la 19. Un scrutin cu o componenta majoritara va marca foarte clar aceasta diferenta. Cine crede ca la scara nationala se poate repeta ceea ce s-a petrecut intr-un colegiu din Neamt e in eroare. In ciuda retoricii optimiste a catorva colegi din BPN, tendinta de scadere a PDL arata foarte clar nevoia de schimbare. Orice amanare poate deveni fatala", scrie Cristian Preda pe blogul personal.

Eurodeputatul se declara ingrijorat si le mai transmite colegilor ca este un semnal de alarma, "nu un atac".

"Ceea ce spun aici e un semnal de alarma. Nu un atac la adresa colegilor mei, asa cum in mod gresit au fost percepute mesajele de ingrijorare pe care le-am exprimat deja in ultimele luni, atat inainte, cat si dupa Conventia PDL. Solidaritatea cere acum luciditate si curaj public, nu tacere supusa", mai scrie Cristian Preda.

USL are 55% din voturi, PDL stagneaza la 18% - sondaj Soros

Uniunea Social-Liberala ar obtine 55% din voturi, la alegeri, iar Partidul Democrat-Liberal 18%, conform unui sondaj realizat de fundatia Soros.

Insa procentele provin doar de le cei care spun ca s-ar si duce la vot, categorie care intruneste mai putin de 50% dintre cei intervievati. Astfel, doar 49% dintre cetateni au o opinie formata cu privire la formatiunea politica pe care o vor vota, conform sondajului realizat in noiembrie 2011, de fundatia Soros Romania, potrivit unui comunicat remis Ziare.com.

Pe locul trei, cu 9%, se afla Partidul Poporului Dan Diaconescu. Cel de-al patrulea partid care ar trece de pragul electoral este UDMR, cu 7%.

I.U.

Citeste si:
Primul pas spre marea împăcare. USR îl susține pe liberalul Florin Roman la șefia Camerei Deputaților SURSE
Primul pas spre marea împăcare. USR îl susține pe liberalul Florin Roman la șefia Camerei Deputaților SURSE
USR îl va susține pe liberalul Florin Roman pentru șefia interimară a Camerei Deputaților, susțin surse politice pentru Ziare.com. Decizia va deveni oficială în seara zilei de luni, 18...
Clotilde Armand s-a adresat conducerii PNL cu duritate: „USL ucide. La propriu. Fără nicio exagerare”
Clotilde Armand s-a adresat conducerii PNL cu duritate: „USL ucide. La propriu. Fără nicio exagerare”
Primarul Sectorului 1 a criticat dur comportamentul consilierilor PNL din forul legislativ local. Primarul Sectorului 1 Clotilde Armand afirmă că ”USL ucide”, după ce consilierii PSD şi...
Sursa: Ziare.com