Cristian Preda avertizeaza: Romania, in izolare internationala nemaivazuta de la mineriada

Marti, 10 Iulie 2012, ora 10:05
3282 citiri
Cristian Preda avertizeaza: Romania, in izolare internationala nemaivazuta de la mineriada
Foto: Arhiva

Prim-vicepresedintele PDL Cristian Preda a avertizat ca Romania ar putea intra intr-o izolare internationala nemaivazuta de la mineriada din iunie 1990, "daca liderii de la putere nu se trezesc".

Declaratiile lui Preda au fost facute in contextul ingrijorarilor exprimate de cancelarul Germaniei, Angela Merkel, in legatura cu situatia din tara noastra.

"Angela Merkel a pus punctul pe i: incalcarea statului de drept e inacceptabila in lupta pentru putere. Mai are cineva din USL urechi sa auda?

Daca liderii de la putere nu se trezesc, e posibil ca surparea regimului din interior sa fie insotita de o izolare internationala nemaivazuta de la mineriada din iunie 1990 incoace", a scris Cristian Preda , pe blogul sau.

Presedintele suspendat Traian Basescu a discutat, luni, la telefon cu Angela Merkel, cancelarul german declarand ca statul de drept a fost incalcat "in mod inacceptabil" in Romania, in timpul luptei pentru putere dintre liderii tarii.

Merkel, despre situatia din Romania: Este "inacceptabila" incalcarea statului de drept

"Cancelarul Angela Merkel a avut, astazi (luni - n. red.), o convorbire telefonica detaliata cu presedintele Traian Basescu. In centrul discutiilor s-au aflat evolutiile interne actuale din Romania. Remarcile presedintelui Basescu au confirmat ingrijorarile guvernului federal. Cancelarul federal considera inacceptabil cand intr-o tara a Uniunii Europene sunt incalcate principiile fundamentale ale statului de drept", precizeaza un comunicat al biroului de presa al Guvernului german.

Cancelarul german a accentuat ca valorile comune ale Uniunii Europene se aplica si Romaniei.

"Cancelarul considera inacceptabil ca principiile de baza ale statului de drept sa fie incalcate intr-o tara membra a Uniunii Europene", se mai arata in comunicat.

Totodata, europarlamentarul PDL Cristian Preda mai scris ca seful franctiunii SPD din Budenstag - Partidul Social Democrat din Germania -, Frank Walter Steinmeier, a intervenit si el in dezbatere, afirmand si el ca e "inacceptabila" restrangerea atributiilor CCR "in cateva zile".

F.N.

Respect, d-le Cîrstoiu: "un medic nu abandonează niciodată"! Câți antreprenori gândesc la fel?
Respect, d-le Cîrstoiu: "un medic nu abandonează niciodată"! Câți antreprenori gândesc la fel?
Nu l-am cunoscut niciodata pe medicul Cirstoiu, nu am avut nicio legatura ce el. In schimb, ca si voi, am avut ocazia sa-l vad la lucru pe scena politica damboviteana. Dupa parerea mea, responsabil...
Fenomene fără precedent în istoria alegerilor. Politolog: „Vom vedea niște scoruri foarte interesante"
Fenomene fără precedent în istoria alegerilor. Politolog: „Vom vedea niște scoruri foarte interesante"
Se anunță o prezență-record la alegerile europarlamentare, programate pentru 9 iunie 2024. Fenomenul a fost explicat de către politologul Andrei Țăranu, într-un interviu pentru Ziare.com....
#Cristian Preda Romania izolare internationala, #Angela Merkel ingrijorata situatie Romania, #Angela Merkel ingrijorare Romania, #Angela Merkel telefon Traian Basescu , #PDL