Cristian Preda: Basescu s-a opus demiterii lui Dobrincu, desi era penelist

Duminica, 17 Iunie 2012, ora 22:05
3425 citiri
Cristian Preda: Basescu s-a opus demiterii lui Dobrincu, desi era penelist
Foto: B1TV

Europarlamentarul Cristian Preda a dezvaluit ca demiterea lui Dorin Dobrincu de la Arhivele Nationale a mai fost ceruta in urma cu cativa ani, dar presedintele Basescu s-a opus, desi era vorba despre un liberal. Dobrincu a fost demis vineri de USL.

Invitat duminica seara intr-o emisiune la B1TV, Cristian Preda a reamintit ca Dorin Dobrincu a ajuns in fruntea Arhivelor Nationale pe timpul guvernului Tariceanu, istoricul iesean fiind un liberal convins.

USL continua epurarile: Dobrincu, demis fara explicatii de la Arhivele Nationale

"A fost recomandat de PNL. Un om sobru, serios, a reusit sa faca din Arhivele Nationale o institutie care urmeaza regulile institutiilor de gen(...) In 2008-2009, a mai existat o incercare de a-l schimba, a unui pedelist care nu era foarte inteligent, care vroia sa puna in locul lui un arbitru de fotbal", a dezvaluit Cristian Preda.

Pe vremea aceea, Preda era consilier prezidential la Cotroceni. "E scandalos!", i-ar fi spus el presedintelui Basescu, explicandu-i ca Dorin Dobrincu a reorganizat institutia respectiva si a scos-o din stadiul de "institutie prafuita".

"Presedintele a intervenit spunand 'Nu conteaza ca e penelist, lasati-l acolo'", a adaugat Cristian Preda.

Preda s-a aratat consternat de faptul ca USL, din care face parte si PNL, l-a schimbat pe Dobrincu de la sefia Arhivelor Nationale, in conditiile in care "Basescu, care e acuzat de dictatura" l-a mentinut in functie, "dincolo de simpatiile sale politice".

Istoricul Dorin Dobrincu, numit director al Arhivelor Nationale in 2007 de guvernul Tariceanu, a fost demis, vineri, fara nicio explicatie, printr-un ordin de ministru semnat de Ioan Rus. Liberalul ramasese in functie chiar daca in fruntea Ministerului de Interne au venit in ultimii cinci ani conducatori de la PSD sau PDL.

Liberalul Marius Oprea, numit de curand director al Institutului de Cercetare a Crimelor Comunismului, a declarat, vineri, ca regreta schimbarea din functie a lui Dorin Dobrincu.

Marius Oprea: Dobrincu a deranjat pentru ca a deschis arhivele regimului comunist

"Probabil ca Dorin a deranjat destul de multa lume prin aceea ca s-a tinut de cuvant si a deschis fara niciun fel de opreliste arhivele regimului comunist", a declarat Oprea pentru Ziare.com.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Cătălin Drulă, despre candidatura la prezidențiale: „Eu sunt natural un candidat posibil”. Care sunt obiectivele USR și Dreapta Unită pentru 2024
Cătălin Drulă, despre candidatura la prezidențiale: „Eu sunt natural un candidat posibil”. Care sunt obiectivele USR și Dreapta Unită pentru 2024
Președintele USR Cătălin Drulă a fost invitatul rubricii „Cu fața la alegători” și a vorbit despre obiectivele USR și ale Dreptei Unite pentru alegerile din 9 iunie, despre misiunea...
Cîrstoiu răspunde criticilor din ultimele zile: "Nişte lupi în haine de oaie încearcă să transforme oaia în lup"
Cîrstoiu răspunde criticilor din ultimele zile: "Nişte lupi în haine de oaie încearcă să transforme oaia în lup"
Atacat în ultimele zile atât de adversarii direcți la alegerile locale, cât și de alți politicieni, dar și de ziariști, Cătălin Cîrstoiu, candidatul susţinut de PSD şi PNL pentru...
#Cristian Preda demitere Dobrincu, #Basescu Dobrincu Arhivele Nationale, #Dorin Dobrincu demis Arhive , #PDL