Cristian Preda: Blaga, victima sigura a lui Dottore

Vineri, 01 Martie 2013, ora 11:33
2798 citiri
Cristian Preda: Blaga, victima sigura a lui Dottore

Europarlamentarul PDL Cristian Preda sustine ca motiunea cu care Vasile Blaga candideaza la sefia PDL este copie dupa programul cu care a vizat conducerea partidului si in urma cu sapte luni. El spune ca o asemenea "atitudine" il face pe Blaga "victima sigura" a lui Victor Ponta.

"Textul din vara e preluat in iarna, cu minime modificari si nesemnificative adaugiri. Motiunea de azi e o coafare a celei de acum sapte luni. Intrucat pasajele comune sunt foarte numeroase, voi enumera doar diferentele dintre textele 2012-2013:

Primul paragraf e identic. In al doilea, in loc de "la nivelul Uniunii Europene", avem "la nivel european". In al treilea: in loc de "gestionarea eficienta" avem "conducerea eficienta". Al patrulea paragraf din iunie 2012 devine al cincilea in martie 2013. Si invers. Urmatoarele doua paragrafe sunt identice in cele doua texte", l-a ironizat Cristian Preda, pe blog, pe seful PDL.

Blaga: De patru ani, nu mai exista disciplina in PDL. Udrea confunda PDL cu PSD

Europarlamentarul PDL a reusit, totusi, sa gaseasca cateva elemente de noutate in motiunea depusa de Blaga.

"In textul din 2013 vin apoi 4 pagini noi, care enumera obiective pentru 2013-2014, 2013-2016 si 2013-2020. Textul e atat de original incat un obiectiv precum 'cresterea numarului de membri si de simpatizanti' apare si ca obiectiv pentru 2013-2014 si ca obiectiv pentru 2013-2016. Fara lozinci, desigur!", mai scrie Preda.

Cristian Preda mai observa ca in document nu apare nicio referire la rezultatele obtinute de PDL sub conducerea lui Vasile Blaga: "Va intrebati probabil daca motiunea lansata azi cuprinde vreo sectiune despre rezultatele obtinute de PDL, sub directia lui Vasile Blaga, in decembrie. Raspunsul e negativ. Analiza de doua luni si jumatate nu a produs vreo concluzie".

Pe cine sustine Emil Boc la sefia PDL

In aceste conditii, europarlamentarul PDL trage concluzia ca actualul presedinte al PDL nu va reusi sa faca fata confruntarii cu liderul PSD, Victor Ponta.

"Motiunea presedintelui PDL e o reluare neglijenta a viziunii de acum sapte luni. Crede cineva ca o asemenea atitudine poate aduce partidului mai mult de 16%? In aceste conditii, e oare Blaga un adversar pentru dottore? Sau o victima sigura a acestuia?", accentueaza Cristian Preda.

Blaga si-a depus motiunea pentru sefia PDL: Vrem sa castigam alegerile din 2016 (Video)

Joi, presedintele PDL, Vasile Blaga, si-a facut publica motiunea cu care va candida la sefia PDL.

"Am fost si voi ramane un presedinte care uneste si nu dezbina, garantat voi fi presedintele unui PDL unit. Ne propunem castigarea urmatoarelor alegeri parlamentare si desigur participarea la guvernare.

La alegerile prezidentiale ne propunem sa prezentam un candidat care sa reprezinte cu adevarat dreapta, un candidat puternic", a subliniat Blaga.

Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Indiferent dacă Cristian Popescu Piedone se va retrage sau nu din cursa electorală, Gabriela Firea va fi noul primar al Capitalei, este convins Marcel Ciolacu. Premierul a precizat miercuri,...
Ciolacu susține că nu există riscul ruperii coaliției: ”Ce voiaţi? Să stau la televizor să spun: "m-am gândit eu că e mai bun Piedone"?”
Ciolacu susține că nu există riscul ruperii coaliției: ”Ce voiaţi? Să stau la televizor să spun: "m-am gândit eu că e mai bun Piedone"?”
Marcel Ciolacu nu crede că decizia privind candidaturile separate la Primăria generală a Capitalei va afecta în vreun fel coaliția formată din PSD şi PNL. El susţine că membrii alianţei...
#Cristian Preda motiune Blaga, #Cristian Preda alegeri PDL, #Cristian Preda Congres PDL , #PDL