Cristian Preda: Boicotul USL plaseaza Romania in afara UE

Marti, 31 Ianuarie 2012, ora 08:46
2969 citiri
Cristian Preda: Boicotul USL plaseaza Romania in afara UE

Europarlamentarul PDL Cristian Preda este de parere ca boicotul sustinut de USL, care a anuntat, luni, ca nu se va mai prezenta la lucrarile Parlamentului, reprezinta o forma radicala de protest si o modalitate de a plasa Romania in afara Uniunii Europene.

"Boicotul sustinut de USL este, astfel, o modalitate de a plasa Romania in afara Uniunii Europene. El reprezinta o forma radicala de protest, dar si un risc", scrie Cristian Preda.

In plus, pedelistul crede ca decizia Uniunii Social Liberale va favoriza dezvoltarea unui partid extremist in Romania.

Cezar Preda ironizeaza demisiile USL: Vedeti-va de treaba!

"Decizia va favoriza foarte probabil sensibilitatile anti-sistem, adica radicalii din partide nereprezentate acum in Parlament. Liderii USL par a fi constienti de acest derapaj: Victor Ponta a anuntat acum doua zile si a reiterat azi pronosticul cresterii semnificative a unui "partid extremist, antieuropean". Unul care ar izola PDL pe scena politica. Pentru a ajunge la putere, USL nu ezita sa incurajeze cresterea monstrilor politici", scrie Preda.

In opinia sa, liderii USL si-au luat drept model parlamentarii din Albania sau Macedonia, care au recurs la aceasta forma de protest in 2010.

"E mai probabil ca decizia de a declansa boicotul sa fi fost inspirata de experienta socialistilor albanezi si/sau a celor macedoneni, care s-au angajat in asemenea forme de protest in 2010 si 2011", adauga europarlamentarul PDL.

Crin Antonescu, liderul Partidului National Liberal, a anuntat luni ca parlamentarii USL intra in greva, urmand sa nu mai participe la dezbateri si la vot, decat daca este vorba despre "situatii de maxima importanta", cum ar fi alegerile anticipate, motiuni de cenzura, suspendarea presedintelui sau modificarea legislatiei electorale.

M.M.

#Cristian Preda boicot USL, #greva parlamentara USL, #parlamentari USL Cristian Preda , #PDL