Cristian Preda: Bostinaru si Nicolai au oferit in PE o imagine a dispretului pentru vot

Joi, 02 Decembrie 2010, ora 19:01
1774 citiri
Cristian Preda: Bostinaru si Nicolai au oferit in PE o imagine a dispretului pentru vot
Foto:strasbourgconnection.radio3net.ro

Europarlamentarul PDL Cristian Preda spune ca deputatii Victor Bostinaru si Norica Nicolai au oferit in comisia de petitii a PE "o imagine regretabila a dispretului fata de vot", parasind sala si facand gesturi de nemultumire dupa rezultatul votului asupra petitiei jurnalistilor.

"Atunci cand au constatat ca reprezentantul Comisei Europene nu le sprijina punctul de vedere, afirmand ca e o chestiune de politica interna, si mai ales au atunci cand au vazut ca nu au voturile necesare pentru a indrepta Parlamentul impotriva Romaniei, cei doi au parasit sala de reuniuni, gesticuland si vociferand nemultumiti.

Dupa ce Victor Ponta a cerut socialistilor sa blocheze accesul cetatenilor romani in Schengen, doi europarlamentari romani - unul pesedist, altul penelist - au oferit o imagine regretabila a dispretului pentru vot", scrie Preda pe blog.

El ii ironizeaza pe cei doi eurodeputati, spunand ca au si-au introdus petitia "intre plangerea unui cetatean german in legatura cu interdictia impotriva legarii vitelor si, in special, a vitelor de lapte si plangerea unui spaniol referitoare la inlaturarea unui cuib de berze din turnul unei biserici din Galapagar, in apropiere de Madrid".

"Dupa ce spectacolul oferit de cei doi eurodeputati romani s-a incheiat, comisia a revenit la oile ei. Ma rog, la berzele care invadeaza turle de biserici si la vacile nepriponite cum trebuie", continua Preda.

Eurodeputatul PD-L spune ca, desi el sustine ca formula din strategia CSAT "nu e una fericita", petitia redactata de Bostinaru si Nicolai a fost "neglijenta". "Faptul ca textul a fost redactat neglijent nu da dreptul de a-l rastalmaci si cu atat mai putin dreptul de a exporta aceasta dezbatere intr-o forma trunchiata in fata unei instante care nu e competenta", critica Preda demersul celor doi europarlamentari.

Petitia privind includerea presei in Strategia Nationala de Aparare a fost discutata joi in Comisia de resort a Parlamentului European, fiind declarata inchisa prin voturile reprezentantilor PPE, celelalte grupuri urmand a contesta decizia.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Scenariu-bombă în coaliție. Retragerea lui Cătălin Cîrstoiu înainte de depunerea candidaturii ar fi deja stabilită SURSE
Scenariu-bombă în coaliție. Retragerea lui Cătălin Cîrstoiu înainte de depunerea candidaturii ar fi deja stabilită SURSE
Cătălin Cîrstoiu va lămuri totul în legătură cu candidatura sa la Primăria Capitalei într-o conferința de presă, este mesajul public al coaliției PSD-PNL. În spatele ușilor,...
România trimite militari să lupte împotriva rebelilor houthi. Cererea lui Klaus Iohannis
România trimite militari să lupte împotriva rebelilor houthi. Cererea lui Klaus Iohannis
Birourile permanente reunite ale Camerei Deputaţilor şi Senatului au luat act marţi, 16 aprilie, de scrisoarea preşedintelui Klaus Iohannis prin care informează Parlamentul că a aprobat...
#Cristian Preda petitie PE, #Cristian Preda europarlamentar , #PDL