Cristian Preda candideaza la alegerile din PDL si il invita pe Blaga alaturi de el

Duminica, 17 Iunie 2012, ora 22:43
3683 citiri
Cristian Preda candideaza la alegerile din PDL si il invita pe Blaga alaturi de el

Europarlamentarul Cristian Preda si-a anuntat, duminica seara, intentia de a candida la alegerile din 30 iunie pentru o functie de conducere in PDL, cu o motiune careia i se va alatura Monica Macovei si Sever Voinescu.

"Nu e un secret, a anuntat si inainte de aceasta sedinta colega mea Monica Macovei. Impreuna cu Sever Voinescu, am discutat si vom chema alaturi de noi primari care au castigat, deputati, senatori, sefi de organizatii judetene care, chiar daca nu au castigat, au avut rezultate bune(...)

Il vom chema si pe Vasile Blaga alaturi de noi, daca nu va depune el insusi o motiune. Ne-am bucura! In aceasta campanie electorala a fost unul dintre purtatorii de cuvant ai partidului", a declarat Cristian Preda, duminica, intr-o emisiune la B1TV.

In plus, acesta a afirmat ca "va juca o carte importanta" la Conventia Nationala Extraodinara la care se va alege noua conducere a partidului, dand de inteles ca se va opune "derogarii de vechime" prin care se va permite oricarui membru PDL sa candideze, indiferent de vechimea in partid, ceruta de altfel de statut.

"Vom cere respectarea statutului in toate momentele lui, nu doar cand vrem sa il dam pe unul afara", a subliniat Cristian Preda, reamintind ca el nu a mai candidat pana in prezent pentru nicio functie, neavand vechimea necesara.

"Cati erau cei care pariau pe Mircea Geoana in confruntarea cu Ion Iliescu? Trebuie sa ai curaj. Ne vom duce cu curaj in fata militantilor (...) Avem datoria sa incercam", a mai explicat Cristian Preda.

Sever Voinescu si Monica Macovei au declarat, mai rezervati, intr-o emisiunea difuzata de Realitatea TV, in acelasi interval orar, ca au in plan motiunea la care s-a referit Cristian Preda, insa nu au precizat care dintre ei va candida la sefia PDL.

Boc anunta deciziile finale: CNC, derogare de vechime, alegeri cu 1.450 de delegati

Colegiul Director al PDL a decis duminica seara convocarea CNC marti si organizarea unei Conventii Nationale Extraordinare pe 30 iunie, la care sa fie aleasa noua conducere a partidului, dupa ce, joi, intreg BPN, in frunte cu Emil Boc, a demisionat, ca urmare a rezultatelor slabe obtinute la alegerile locale.

Citeste si:
Cum a fost înlocuit pe tăcute Tudorel Toader în Comisia de la Veneția. Cine îi va lua locul
Cum a fost înlocuit pe tăcute Tudorel Toader în Comisia de la Veneția. Cine îi va lua locul
Fostul ministru al Justiției Tudorel Toader a fost înlocuit din poziția de reprezentant al României în Comisia de la Veneția după ce mandatul său nu a mai fost prelungit. Mandatul lui...
8 candidați se vor bate pentru șefia USR. Cine i-ar putea lua locul lui Cătălin Drulă după alegerile din iulie
8 candidați se vor bate pentru șefia USR. Cine i-ar putea lua locul lui Cătălin Drulă după alegerile din iulie
USR a informat că opt membri ai formaţiunii s-au înscris în cursa internă pentru şefia partidului. Alegerile vor avea loc la începutul lunii iulie. Cei opt candidaţi înscrişi în cursa...