Cristian Preda: Cauza succesului USL - preluarea guvernarii

Luni, 11 Iunie 2012, ora 14:57
3605 citiri
Cristian Preda: Cauza succesului USL - preluarea guvernarii

Europarlamentarul PDL Cristian Preda considera ca succesul "semnificativ" al USL are drept cauza esentiala preluarea guvernarii si ca "orice alt element e secundar".

"Intai si-ntai de toate, intrucat traim intr-o cultura democratica, se cuvine sa adresam felicitari invingatorilor de ieri (duminica - n. red.), indiferent de partidul care le-a sustinut candidaturile!

Succesul semnificativ al USL are drept cauza esentiala preluarea guvernarii. Orice alt element e secundar. O dovedesc nu atat rezultatele catastrofale de la Bucuresti (pe care le-am anticipat inainte de caderea lui MRU), cat cele din orasele in care - daca-mi e ingaduita expresia - administratia mai degraba buna din ultimii 3 ani a fost invinsa de guvernarea mai degraba proasta din ultimele 30 de zile", scrie Cristian Preda pe blogul personal intr-un text publicat luni.

Rezultate Alegeri Locale 2012

"'Zestrea guvernamentala' despre care vorbea Matei Dogan in perioada interbelica e, de fapt, foarte actuala la alegerile locale din 2012. Pierderea de teren a dreptei trebuie sa primeasca un raspuns organizational urgent in vederea alegerilor din toamna.

Intr-adevar, guvernarea din urmatorul ciclu electoral nu a fost decisa de votul de ieri (duminica - n. red.). Ea va fi hotarata de ceea ce se intampla in urmatoarele saptamani pentru a putea da o speranta tuturor celor care nu vor ca stanga sa castige cum a facut-o ieri (duminica - n. red.). Democratia din Romania are nevoie de echilibru. O bipolarizare dezechilibrata in vreme de criza e, de fapt, un risc foarte mare", mai scrie Preda.

Nu in ultimul rand, eurodeputatul PDL il felicita pe Emil Boc pentru rezultatele obtinute la in calitate de candidat la Primaria Cluj-Napoca: "Nu pot incheia fara sa-l felicit cu caldura pe Emil Boc, care a dovedit ca parcursul sau in politica nu e incheiat".

Rezultate alegeri Bucuresti 2012

Biroul Electoral Central (BEC) a anuntat, luni, primele rezultate partiale ale alegerilor locale desfasurate duminica, iar datele ii plaseaza invingatori pe cei de la USL, care au castigat peste jumatate din primarii, consilii judetene si locale.

A.T.

Citeste si:
Miniștrii cu care premierul desemnat, Dacian Cioloș, ar putea merge în Parlament. Dan Barna, ministru de Externe, Mihai Goțiu, ministrul Mediului
Miniștrii cu care premierul desemnat, Dacian Cioloș, ar putea merge în Parlament. Dan Barna, ministru de Externe, Mihai Goțiu, ministrul Mediului
Conducerea USR aprobă duminică programul de guvernare şi lista membrilor Cabinetului Cioloş. Printre variantele de lucru discutate în şedinţa Biroului Naţional al partidului se numără Dan...
George Simion se compară cu liderul maghiar Viktor Orban, într-un interviu dat pentru Euronews
George Simion se compară cu liderul maghiar Viktor Orban, într-un interviu dat pentru Euronews
Euronews îi face un portret lui George Simion, lider al partidului Alianţa pentru Unirea Românilor (AUR), cel care desena zidurile clădirilor cu mesajul "Basarabia e România" în culorile...
Sursa: Ziare.com