Cristian Preda cere demiterea de urgenta a secretarului general al Guvernului

Joi, 24 Noiembrie 2011, ora 14:40
3519 citiri
Cristian Preda cere demiterea de urgenta a secretarului general al Guvernului

Europarlamentarul PDL Cristian Preda a cerut ca secretarul general al Guvernului, Daniela Andreescu, sa fie demisa din functie, in contextul scandalului in care e acuzata de cedarea unor spatii ale RA-APPS catre membri ai familiei sale.

Preda spune ca, deocamdata, nu vorbeste despre caz ca unul de coruptie, ci ca unul in care Andreescu nu a dat dovada de decenta.

"Aduce mari prejudicii si Guvernului, si PDL, bineinteles (...) Asta (demiterea-n.red) trebuie facuta de urgenta, gasit un inlocuitor de buna calitate, onest, competent. Sunt convins ca se gasesc in PDL astfel de persoane", a explicat Cristian Preda pentru Ziare.com, dupa ce facuse aceasta cerere pe blogul personal.

El a catalogat drept "sfidare" modul in care a reactionat Andreescu si spune ca politicienii ar trebui sa fie modele in societate.

"Nu numai ca a raspuns neconvingator, dar si sfideaza publicul. Asta nu e un stil acceptabil cand esti inalt functionar public, cand esti demnitar, cand esti ministru, cand esti parlamentar, trebuie sa fii modest si politicos, cuviincios, nu arogant si misterios.

Cred ca sunt multi (in PDL-n.red) care isi dau seama ca pierdem cu astfel de personaje ca Daniela Andreescu - sper sa gasim un inlocuitor. Sunt, Slava Domnului, multi oameni seriosi, de prima mana, care pot sa faca lucrul asta.

(...) Vorbesc deocamdata doar in termeni de decenta. Nu e doar o problema legala, e o chestiune de etica publica si trebuie sa invete toti demnitarii din Romania ca nu trebuie sa sfideze publicul sau sa tortureze limbajul juridic pentru a masca diverse culpe. Asa cum ne preocupa fenomenul coruptiei, trebuie sa ne preocupe si chestiunea decentei publice. Avem nevoie de modele in societate si oamenii politici pot sa fie modele, dar nu cum procedeaza doamna Andreescu", ne-a mai declarat Cristian Preda.

Intrebat daca va ridica problema demiterii Danielei Andreescu in interiorul partidului, Cristian Preda a raspuns doar ca "blogul face parte deja din partid".

Presa a scris ca sotul Danielei Andreescu, Aurel Teodorescu, a inchiriat un spatiu al RA-APPS, institutie de stat aflata in subordinea sotiei sale.

Explicatia acesteia a fost surprinzatoare, spunand ca, legal, sotul sau nu ii este ruda.

"Am fost solicitata sa precizez daca rudele mele detin vreun spatiu inchiriat de la RA-APPS. Mentionez ca, potrivit Codului Familiei, sotul nu este ruda, iar copiii din alta casatorie ai sotului, nu imi sunt rude, ci afini", a spus Andreescu.

Mai mult de jumătate dintre români votează la europarlamentare cu candidatul preferat la primărie. Ce procente ar putea obține partidele SONDAJ
Mai mult de jumătate dintre români votează la europarlamentare cu candidatul preferat la primărie. Ce procente ar putea obține partidele SONDAJ
PSD este creditat cu 28,4% din intenţiile de vot la alegerile pentru consiliile locale, PNL cu 26,7%, AUR cu 14,4%, conform unui sondaj realizat de INSCOP la comanda News.ro, în luna aprilie,...
Respect, d-le Cîrstoiu: "un medic nu abandonează niciodată"! Câți antreprenori gândesc la fel?
Respect, d-le Cîrstoiu: "un medic nu abandonează niciodată"! Câți antreprenori gândesc la fel?
Nu l-am cunoscut niciodata pe medicul Cirstoiu, nu am avut nicio legatura ce el. In schimb, ca si voi, am avut ocazia sa-l vad la lucru pe scena politica damboviteana. Dupa parerea mea, responsabil...
#Preda demitere urgenta Andreescu, #Preda secretar general guvern , #PDL